Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш. В този ред!

Зимата отминава, но ямите на пътя в столицата си остават
Обновена: 16 мар 2015 12:39 | 16 мар 2015 11:00,
67

Снимка: Dnes.bg

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш – честа шофьорска гледка из кварталните улици на София.

До такава степен шосетата са станали на решето, че скиорите - слаломисти могат да завидят на водачите в столицата и да дойдат да тренират у нас... на сухо.

Зимата отминава, но ямите в столицата остават, остават и похабените нерви на стотици столичани, потънали в дупка и продънили портмонето си по ремонти.

Тръгнеш ли да излизаш от "Младост" - младостта ти отива. То не са ремонти по метрото, то не са светофари на всеки ъгъл, то не са дупки. Далеч съм от мисълта, че и по другите квартали не е същото.

За ваше сведение, едно леко отклонение - през тази година Столичната община ще ремонтира едва 20 малки улички – повечето в центъра. Сумата, отделена за това, е 24 млн. лева. Толкоз с ремонтите, толкоз и с парите!

Общинарите се заинатиха и решиха, че въвеждат нов метод за поддръжка на малките улици. От тази година София е разграфена на шест зони, а фирма ще следи всекиднивнно дали има дупки по платното или разклатени плочки по тротоара, дали се вижда маркировката, дали табелите са на място и дали осветлението работи. След това откритите проблеми ще бъдат отстранявани възможно най-бързо. Обещаха!

Но така и не видях някой да дебне дупките, а още по-малко да биват запълвани. Ще действаме самосиндикално май, на принципа – оправи си сам!

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш и на гумаджия. А там – наплив, все едно са пуснали олиото по левче. Но не – там изправят джанти и сменят гуми. Ако нямаш левчета – колата на трупчета!

"Излиза около 15-20 лева на гума. Това е, по-евтинко няма, ако искат", сподели пред Dnes.bg гумаджия от "Младост", при който напливът от коли не секва.

"Как да секне? То тук е като на Луната – кратери. Зимата е ад по пътя. Пък тази седмица още повече, шофьорите не виждат дупките, защото са пълни с вода и се хакват в тях", откровеничи той.

И ние сме откровени, плащаме си данъците, гражданската, каското, винетките, значи и пътища трябва да имаме, или грешим!

P.S. С любов към общинарите на София!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
1
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До потомствен софиянецПрез почивните дни на кое село ходиш?
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНЕС И АЗ ПАДНАХ ЖЕРТВА НА ДУПКА ,но се въздържах и не псувах много дълго време. Данче кво става с асфалта чупи се като вафла?
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То само в Шопландия да беше, с мед да ги намажем.Цялата държава е една дупка.Селата и малките градове, млади няма, всичко е в града.А градовете са един голям *** вече.Сиво,грозно, надупкано и пълна беднотия.А *** се роят ли роят.Нищо не остана от китните села и хубавите градове в които живееха българи.Сега са на мода *** и политиците на прехода
43
3
 
11
 
! Отговори
Niki13 преди 9 години
До bobyкаква тежка техника видя, нали всичко което докосва асфалта е меко (гума) не може да е извинение за лошите ремонти , които не могат една зима да изкаратСофия пак прилича на сирийски град
42
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
bezhaberie
41
3
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
На кой му пука от това? Преди седем години беше създаден сайта ***.bezhaberie точно за тези проблеми и какво от това? Няма никаква реакция от никой, както и никаква промяна!
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
правителството можели да каже за какво се плащат венетки и колко пари годишно се събират от венетки
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До timeХаха какъв gps ти трябва на тебе я се огледай или ти караш само неделя по жълтите павета.ОТ 100 години:- да се оправи Околовръстно шосе (за да поеме по-голям трафик)- да се разкара КАТ щото 2 квартала стават на ТАПИ заради (глоби и нарушения) идиотизъм на квадрат- подръжката на вътрешно кварталните улици - МЕСТНО задължение (на малки фирми и само за дадена улица)- ПАРКИНГИ е застроихме градинките , а многоетажни паркинги йок (мерси на Соф.община)- и накрая корупция на куб + КАТ:(
38
6
 
5
 
! Отговори
time преди 9 години
ot koga sa tea snimki? aktualni li sa ili sa ot minalia vek? sto nemat data, chas, gps?
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиляно моме,моиш си сложиш аеърбеците у някоя дупка на пътя да мина
36
2
 
24
 
! Отговори
Фандупка преди 9 години
Почти 2 милиарда лева е годишният бюджет на София. За тези пари би трябвало столицата да свети! На фона на един вече рушащ се булевард-стъргало, няма как да се скрие ***, в която живеем. Когато вървите по улиците, гледайте в краката си. В противен случай има голяма опасност да останете без зъбна фасада.
35
1
 
5
 
! Отговори
1212 преди 9 години
До яврфдда ги кажем два милиона,но ако не идват повече, може да почнат и за други места да пишат.
34
28
 
11
 
! Отговори
потомствен софиянец преди 9 години
В София хората работят и плащат данъци. В провинцията чакате на помощи и някойй нещо да ви даде, основно пари за да гласувате като *** като Волен, Бареков, НФСБ, БСП, ДПС, ГЕРБ, РБ. Вие си избирате и кметовете и съветниците, те да ви оправят ***!!!
33
19
 
30
 
! Отговори
яврфд преди 9 години
Абе да ви *** майката на всички медии и репортери.... Всеки път пишете само за дупките в столицата там живеят около 1 милион човека, а останалите 5 кучета ги яли.... Мама ви ***...
32
17
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Аз смятам че това е поредния опит на *** да дестабилизрат властта преди местните избори.
31
2
 
17
 
! Отговори
Дупчо преди 9 години
А къде е Фандъкова с лупата ???? Да не би да се мота по подлезите ?
30
2
 
33
 
! Отговори
... преди 9 години
зимата свърши, а асфалта се стопи преди снега.. както казва един приятел.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bсичко е част от пъкления план на Иван Костов да наложи световно господство наречено накратко - "КОСТОВСТВО"
28
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важна новина!Но България не се състои само от София,защото Софиятнци,когато се завръщат по родните си места също си чупят колите.Но както винаги щом еСофия е проблем,на останалите места си е ИДЕАЛНО. ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ!
27
7
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Никъде, в никой закон не пише, че не трябва да има дупки по пътищата. Също, както никъде не пише, че през зимата трябва да се кара със зимни гуми.