"Цариградско" – разкъртен след Великден

Ремонтират първо от Околовръстното до разклона за "Младост"
21 мар 2015 08:20,
76
"Цариградско" – разкъртен след Великден
Снимка: архив, Булфото

Ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци в столицата – бул. "Цариградско шосе", ще започне веднага след Великден.

Пет месеца майсторите ще работят в участъците от Околовръстното шосе до разклона за летището и "Младост" и тази между "Алея Яворов" и моста на Четвърти километър.

"Най-късно до 15 септември трябва да приключат основното строителство и след началото на учебната година да остане само работата по локалните платна", обеща зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

За да няма пореден кошмар с трафика и да не се изнервят допълнително шофьорите, от общината са планирали да не затварят изцяло булеварда, а движението да става с прехвърляне от едната лента в другата.

Първо ще се обнови отсечка от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълка около 5,8 км.

"През следващата седмица ще получим от изпълнителя на обекта, график за организацията на движението. Те ще предложат варианти и етапи на ремонта. Има вариант вторият участък от булеварда - между "Алея Яворов" и моста на Четвърти километър да започне да се изпълнява с напредването на лятото", обясни Христов.

За обновяването на двете отсечки кметството е отделило 19 млн. лева от бюджета на общината.

През следващия месец ще стартира и ремонтът на последната част от "Витоша" - от ул. "Солунска" до Съдебната палата. Майсторите ще започнат да къртят релсите от 1 април, а заведенията ще трябва да премахнат масите и пушалните си, за да може да се работи. Плановете са реконструкцията да приключи до края на юни.

В средата на април ще започне да се ремонтира и отсечката от ул. "Гургулят" до ул. "Бяла черква". Амортизираните релси на трамвая ще бъдат заменени с нови.

Пътната настилка на булеварда ще бъде преасфалтирана и ще се извърши подмяна на бордюрите и обновяване на тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самоковската красавица отново с ордата герберуги ще краде и дава на Батко. Каквото направи тази *** е оскъпено и некачествено. Но ГЕРБ е на власт и давай сега ни е паднало!
14
7
 
20
 
! Отговори
гост преди 9 години
19 милиона за 8 километра - ето така се събират пари за купуване на гласове на местните избори :)
13
12
 
18
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Ремонтират Царигардското шосе, за да може герберастите да се бият като маймуни в гърдите да режат лентички и да се хвалят колко много са направили, а всъщност само са откраднали едни пари. С кварталните улички герберастите ен могат да си парвят реклама пред цяла София. Между другото то и няма смисъл герберастите да ги ремонтират - дупките се появяват след месец-два отново, т.е. пак се крадат едни пари и се имитира дейност.
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще има Цариградски вълни по асфалта - все пак и ГЕРБ крадат по модела Мафиянски.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз сутрин като тръгна от моята квартална разбита улица и като ми се *** настроението какъв е смисълът, че после цариградско ще е оправено. не се научихте вие в общината, че кварталните улици са също важни
10
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, Цариградско не е една малка уличка като вашите селски артериики, миналата година се ремонтира участъкът от Ал Малинов до 4 - ти километър, а сега предстои ремонт н друг уачастък, стига стеревали, *** безпарични и бездарни!
9
3
 
4
 
! Отговори
селянин преди 9 години
Ние сме виновни. Признавам! С ръка в п0турите.
8
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербарастите, тоя буливард го правят на всеки две години. Крадете по-малко бе!
7
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цариградско все го ремонтират, но след всеки ремонт настилката е все по-зле
6
17
 
20
 
! Отговори
посран преди 9 години
Вчера Боко се върна *** от Гърция. Сириза не само,че не им пукаше за ордена на Негово Кралско Височество,но го наритаха преносно. Оказа се,че Гърция не само,че пакнще вземат пари от ЕС,но и газов конектор ще минава през тях. Гърците пакнще лапат,а наш ПОСРАНКО всяка седмица по 200,300 или 800 човека съкращава. Пак фирми фалират. Аз тая зима умрях от студ. ГЛАДЕН СЪМ БЕЗ РАБОТА,НО НЕ МИ ПУКА. ЖИВЕЯ,ЗА ДА ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ ГЕРБ.НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ДЯНКОВ. ОЩЕ НАВРЕМЕТО МЕ УВОЛНИХА,КОГАТО Д
5
18
 
31
 
! Отговори
надзорник преди 9 години
Защо ми се струва, че при всяко управление на ГЕРБ харчим пари за това Цариградско
4
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е така се перат милиони...
3
39
 
28
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
При Орешарски нищо не се строеше, всичко беше застинало в кризата, която той предизвика.Сега България дръпна и веднага се намали безработицата.Успех на правителството на ГЕРБ и благодарности на генерал Борисов!
2
7
 
26
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
А неизброимите дупки и напълно разбити улици в София - кога ??? Предполагам, около изборите...
1
26
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 9 години
Фандъчкова - оставка !