Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци

Афганистанци разказват за грубостите на властите у нас
23 мар 2015 16:54, Екип на Bulgaria On Air
114
Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци
Снимка: bgonair.bg

Протест срещу насилието над бежанци се проведе в София. Около 20 граждани, организирали се в социалните мрежи, се събраха пред сградата на Граничната полиция в столицата и поискаха да спре по думите им "побоя над влизащи у нас чужденци търсещи закрила".

Миналата седмица в турски медии се появи информация, че група иракчани, опитали се да влязат у нас нелегално, са били бити с бухалки от български граничари. Впоследствие двама от тях починали от студ, се твърди още в медийната информация. В МВР тече проверка по случая.

По информация на протестиращите иракчаните бягали от групировката Ислямска държава. У нас искали да намерят временно убежище, но срещнали насилие.

В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите.

В петък демонстрантите се заканиха да излязат отново на протест. Междувременно от Гранична полиция съобщиха, че от миналата сряда тече проверка по публикациите в турските медии за бити иракчани. Въпросът ще бъде поставен и на утрешното заседание на Смесената българо-турска комисия по граничен контрол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
естествено ,че не може да те задължи,още повече , че ние сами не се обичаме,а какво става да заобичаме друг народ
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това масова нахлуване на бежанци ,има за цел да промени етническия състав на България! ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ В БЪЛГАРИЯ, А ДА СЕ ВРЪЩАТ В ТУРЦИЯ!
54
0
 
12
 
! Отговори
Jack преди 9 години
Всички ние искаме емигрантите да не влизат в страната, защо обаче след като това е ясно те продължават да влизат и се върви срещу волята на народа? Причината е следната - България е в положение на робство и срещу българите се провежда скрита и лукава кампания за постепенно изтребление от сатанинската синагога. Как? - рамките и насоките, икономическите, законовите и др положения в страната се определят не от българи за българи а от враговете на българите за българите.
53
5
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
тленния мозък на човек нищо не може да измисли ,Бог го е измислил,и ако реши да ни ги напрати за да ни изпита и с граници и без граници ,с реприсии или толерантност ще прииждат.И не ги каня в страната си, а говоря за милост.
52
1
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
И на коя пирамида живееш? Или репер?
51
0
 
20
 
! Отговори
2 преди 9 години
Милозливи *** как мислите можем ли да изхраним Сирия, Афганистан , Ирак и цяла Африка...сега са 15000 какво ще стане когато станат 1 500 000 вие ли ще ги нахраните псевдотолерастите......
50
1
 
4
 
! Отговори
граничар преди 9 години
До ! 46просто живея на границата,както искаш го разбирай,и са ми малко по-ясни нещата от теб.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе ..кави са тия демонстранти от 10 човек?
48
0
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Човек не, но стадо и тълпа - да!
47
2
 
1
 
! Отговори
! 46 преди 9 години
Граничар си колкото аз не съм!
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като бивш граничар, в новината виждам единствено положително завръщане на старите практики по охраната на границите. По-добре късно, отколкото никога.
45
16
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
каквото и да си говорим,не може жив човек да го третираш като животно,а между другото знам за доста по-тежък случай на границата ,направо са ги смляли
44
15
 
2
 
! Отговори
граничар преди 9 години
с такива изродни умозаключения и омраза малко ни са бедствията ,които ни се случват напоследък-какво ли още ни чака с такива националисти в кавички?
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре де като избягате от Афганистан кой ще се бие с ислямистите.Няма да се учудя на наглостта ви да поискате ние да свършим тая работа а вие лежите и се размножава в нашата държава.Екстрадирането на сила обратно в страните ви ще ви помогне най много.Бийте се за правата си!
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете фотоса! Кажете откровено, трябват ли ни подобни екземпляри тук? Имаме си предостатъчно от тях и те в голяма степен осигуряват победа на олигархията на избори.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската психовизия по въпроса е неоформена и двусмислена. Проблема е нов за БГ.
40
0
 
7
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Тоя на снимката като го гледам как се е забрадил - черна шапка, черни очила, черна брада, лицето му един нос. И какво се очаква? Да го галят с перце? Аз викам да се държат с тях така както се държат те с българите. Винаги има и мирни хора, не съм "за" обобщаването, и както аз съм бедна българка в Европата, и не искам да гледат на мен като *** (защото не съм, но в техните очи съм беден имигрант), така и ние трябва да отсеем свестните от ***. За съжаление изметта е повече..
39
0
 
32
 
! Отговори
Емиии... преди 9 години
Вчера по cnn даваха за Афганистан - една *** е заподозряна без доказателства, че изгорила Корана, 20 мъже й се нахвърлиха, убиха я с бой и я изгориха жива...И снимаха с телефон - НИКОЙ не й се притече на помощ. Дори и сега сред протестиращите - нито една жена. И после - тенденция срещу исляма - ако вие правите това с вашите жени, които са от вашата вяра, какво ще правите с нашите?
38
8
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
Блажени милостивите,защото на тях ще се показва милост.
37
1
 
29
 
! Отговори
Горубец преди 9 години
За всеки от тези полу-маймуни, изповядващи "най-миролюбивата" религия, (както оня ден ме убеждаваше една косовска албанка), тази евана държава харчи повече пари отколкото за пенсионерите българи, работили по 40-50 години за тая същата евана държава! Като не им изнася на "бежанците" да си обират шалварите и да се махат от православното ни Отечество!