Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци

Афганистанци разказват за грубостите на властите у нас
23 мар 2015 16:54, Екип на Bulgaria On Air
114
Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци
Снимка: bgonair.bg

Протест срещу насилието над бежанци се проведе в София. Около 20 граждани, организирали се в социалните мрежи, се събраха пред сградата на Граничната полиция в столицата и поискаха да спре по думите им "побоя над влизащи у нас чужденци търсещи закрила".

Миналата седмица в турски медии се появи информация, че група иракчани, опитали се да влязат у нас нелегално, са били бити с бухалки от български граничари. Впоследствие двама от тях починали от студ, се твърди още в медийната информация. В МВР тече проверка по случая.

По информация на протестиращите иракчаните бягали от групировката Ислямска държава. У нас искали да намерят временно убежище, но срещнали насилие.

В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите.

В петък демонстрантите се заканиха да излязат отново на протест. Междувременно от Гранична полиция съобщиха, че от миналата сряда тече проверка по публикациите в турските медии за бити иракчани. Въпросът ще бъде поставен и на утрешното заседание на Смесената българо-турска комисия по граничен контрол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези не са бежанци ,а икономческ емгранти.
35
1
 
32
 
! Отговори
7 преди 9 години
Какви бухалки бе??? АК47 на автоматичен им е малко!Нарушават държавна граница идвайки от мирна държава, на всичкото отгоре държава на техни *** братя. Бежанци били - трябва всички мишки дето им дават статут да се осъдят за грубо нарушаване на българския закон третиращ нелегалните ришълци и нарушители!
34
4
 
17
 
! Отговори
бб е бълтароубиец преди 9 години
Не казал за 6 месеца НИЩО по въпроса с бежанците или натовските войски тук и за демографията.мълчи и се крие защото знае че една грешна дума да каже и излита на деня от там. той не е българин той е душманин. БОГ ЩЕ ГО НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО след като народа го е страх
33
3
 
32
 
! Отговори
бой и пак бой преди 9 години
И българите са живи хора все още. След 20г заради *** като тези ще изчезнем. МАХАЙТЕ СЕ! на граничарите браво! Дайте сметка дарителска да съберем пари за тази ограда с ток и камери. Българина ще събере парите щом е за българщината. Границата за това е граница а не разграден двор. Като ги видят отдалеч и направо със снайпера у тиквата като адпе първата редица следващите няла да дойдат. Турция мин седмица цяла лодка потопи с ***. А тоя от нпо дето крещи отпред на бесилото
32
27
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
все пак това са живи хора,не са дошли от хубаво тук,но ние сме толкова безмилостни ,че пишман са станали
31
32
 
7
 
! Отговори
неугрален преди 9 години
ах как ми се иска повечето от коментаторите поне заедин ден да сте на хала на тези хорица,българите сме били толерантна нация айсиктир...
30
4
 
34
 
! Отговори
Некой преди 9 години
"В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите." - Какво правят младежи от Афганистан тук, бежанците не бяха ли сирийци? Много много тези не ми изглеждат да бягат от ужасите на войната. Ако си тръгнал да емигрираш поне го прави през предния вход, за да не се оплакваш после, че като си минал през задния, са те били с бухалки........
29
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българския народ каза НЕ на пришълците .Правителството трябва да се съобрзи с искането на народа ,а не с прищявките на някой си.
28
4
 
17
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Тия араби и не само сега ли разбраха ,че тук е така със собственото население демек ние българите е ПЪЛНА и ДОЛНА гаврата а тия очакват за тях да е МЕД И МАСЛО хахахахха не са познали ей !
27
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не е приют за *** от Африка , Азия и от близкия и далечния Изток .
26
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с бухалките е срамота. Предлагам да дарим на граничарите едни хубави палки от квадратен стоманен профил.
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А там колят.
24
4
 
21
 
! Отговори
идея преди 9 години
да направим размяна - приемаме 300.000 'бежанци' и пращаме в страните им от нашите пакистано-индийско-афганистанкси братя, дето никога не работят. после 'бежанците' се пращат в зап. европа, те и без това там искат.
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя протест много ми прилича на провокация. Нали Куневица напира да взимаме все-повече от тях, сега това е вода в нейната мелница.
22
4
 
30
 
! Отговори
права за българина преди 9 години
Тия амуджи нарушават правата на българите, тъй като трябва да ги храним от собствения си празен джоб. Всяка години стотици милиони лева отиват за тея амуджи. Искаме държавата да ни защити нашите права, а не правата на афганистастанци, араби, ***...
21
3
 
30
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
За незаконно пресичане на границата трябва да има затвор, където да работят, за да си изкарват прехраната, а след затвора шут отзад и обратно в Турция. Гарантирам, че имигрантите рязко ще спрат да влизат в БГ.
20
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 9 години
Тия трябва да се дерът със *** нож и да им провесят кожите на границата да съхнат,барабар със тези в парламента които ни ги натресоха за шепа долари,за сметка на страдащият Българин.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще протестират АХАХХАХА ми протестирайте си, на никого не пречите, никой няма да ви обърне внимание.
18
1
 
21
 
! Отговори
akud преди 9 години
редно е да си стоят в турция . тук има глад и студ
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От БХК май са ги излъгали, че като протестират ще постигнат нещо.