Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци

Афганистанци разказват за грубостите на властите у нас
23 мар 2015 16:54, Екип на Bulgaria On Air
114
Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци
Снимка: bgonair.bg

Протест срещу насилието над бежанци се проведе в София. Около 20 граждани, организирали се в социалните мрежи, се събраха пред сградата на Граничната полиция в столицата и поискаха да спре по думите им "побоя над влизащи у нас чужденци търсещи закрила".

Миналата седмица в турски медии се появи информация, че група иракчани, опитали се да влязат у нас нелегално, са били бити с бухалки от български граничари. Впоследствие двама от тях починали от студ, се твърди още в медийната информация. В МВР тече проверка по случая.

По информация на протестиращите иракчаните бягали от групировката Ислямска държава. У нас искали да намерят временно убежище, но срещнали насилие.

В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите.

В петък демонстрантите се заканиха да излязат отново на протест. Междувременно от Гранична полиция съобщиха, че от миналата сряда тече проверка по публикациите в турските медии за бити иракчани. Въпросът ще бъде поставен и на утрешното заседание на Смесената българо-турска комисия по граничен контрол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мюслим ДА КАЖЕ-не на насилието ми звучи доста лицемерно
15
2
 
30
 
! Отговори
от НПО-то преди 9 години
От утре граничарите вместо с пищови и палки ,да излизат наряд с хляб и сол да посрещат скъпите гости нахлуващи от Турция . И вместо да викат на гостите"СТОЙ ,НE МЪРДАЙ !!!" , да падат на колене и да викат " АЛЛАХ АКБАР!"Заповед !!!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14от моите няма никой в чужбина бе киртак, умните си живееме много добре и в БЪЛГАРИЯ
13
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - "никой не ги е канил тук" то и твоите никой не ги е канил от чужбина, ама те все напират...
12
3
 
23
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Да на насилието над тях.Огромно да.
11
2
 
33
 
! Отговори
защо преди 9 години
Защо ги ПООЩРЯВАТЕ тези незаконни имигранти?
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
полицаите пазят границата ни, за разлика от политиците, които всеки ден с химикалките и подписите си я ПРЕДАВАТ, ПРОДАВАТ, ИЗДАВАТ и т.н.
9
1
 
28
 
! Отговори
Ангел Котев преди 9 години
Всеки се прави на безащитен докато влезе в България, и след това започва да прави каквото си поиска.Така неможе.Трябва да има някакъв ред!
8
2
 
39
 
! Отговори
бай бешир преди 9 години
защо тези иракчани идр. са искали да минат нелегално турско.българскатаграница, в турция няма военни действия тя е мирна държава и с еднаквана тяхната религия. какво лошо видяха в турция ,че бягат и от там нелегално.В България трябва един път завинаги да сезабранят своеволията на чужденци, бежанци ,емигранти и т. н ,да не се бърка законноста ,спазването назаконите и задълженията с липсата на толерантност.От прекалено вменявана и налагана толерантност на България, й се качиха на. глав
7
2
 
42
 
! Отговори
цензура преди 9 години
цели 20 души са протестирали?! т.е. са им платили...И това се отразява по радиото, в интернет...ми аз ако събера 20 човека да протестираме срещу цензурата например, ще ми дадете ли гласност???? Къде отразихте протестите на хората в Харманли??
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагли!
5
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитали да влязат нелегално у нас.След като са нелегални и незаконни не могат да имат никакви претенции.С меди масло ли да ги посрещнат полицаите.
4
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че е грозно да се бият беззащитни хора. Но не мисля, че тези хора са бежанци от ИД. Те са такива до влизането им в съседната на конфликта държава. След това не са бежанци, а са нелегални, т.е. противозаконни. И все пак, дори и нелегални, не може да се отнасят с тях по този начин! Ако са ги заловили, просто трябва да ги върнат от където са дошли!
3
1
 
33
 
! Отговори
ШОП преди 9 години
Ама какви са убавци
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да подкрепите тези информирайте се какво правят милите бежанци в Харманли. Ще се отвратите!!!
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никой не ги е канил тук