Град на градовете – София! Следват Пловдив, Варна...

Фандъкова грейна и заговори за метрото
Обновена: 31 мар 2015 17:23 | 31 мар 2015 15:37,
146
Град на градовете – София! Следват Пловдив, Варна...
Снимка: БТА

София, Харманли, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Приморско, Варна, Хисаря, Русе са част от градовете, които бяха отличени като най-добри в различни категории от традиционната надпревара между тях. Състезанието се организира за осма поредна година от "24 часа" и "Дарик" радио.

Голямата награда тази година отиде при София. Столицата получи отличието за най-добър град за живеене за 2014 година. Класацията бе подредена от читателите и слушателите на двете медии. Столицата си тръгна от церемонията с три награди – и за най-добрия град за култура, присъдена от НДК, и хай – тек град.

Голямата награда кметът на София Йорданка Фандъкова получи от президента Росен Плевнелиев. Тя посвети приза на бизнеса, който със своята отговорност поддържа работни места в най-тежките кризи.

"Това е награда за учителите, университетските преподаватели, учените, които дават възможност за най-доброто образование. За стотиците лекари, които дават добро здравеопазване, за творците, за софиянци, за инвестициите, които бизнесът и правителството инвестират в труда ни", каза кметицата. Тя потвърди, че от четвъртък софийското метро ще стига до летището.

Тази година организаторите връчиха награда за град-герой. Отличието отиде при Харманли заради геройството му да устои на бежанската вълна. Там е най-големият бежански лагер в страната. "Не зная да се радвам ли като знам какво мина през главата на харманлийци. Те са героите, благодаря им, че изтърпяха трудностите и продължават да търпят", каза, взимайки наградата кметът на Харманли Михаил Лисков.

За най-добрия град за правене на бизнес през миналата година бе отличен Пловдив. "Той има добра инфраструктура, висока квалифицирана работна ръка, смел бизнес, който работи в него, има най-високи показатели като индустриален и логистичен център през 2014 година", обяви строителният министър Лиляна Павлова, която връчи приза на кмета Иван Тотев.

Русе пък стана градът, избран от читателите на сайта на Дарик. Парти-градът на България за миналата година е Приморско, решиха хората, гласували в сайтовете на двете медии.

"Той има много широка плажна ивица, един от най-големите резервати "Ропотамо", природни забележителности и условия за приятна почивка и емоция", обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Градът на спорта за миналата година е Бургас. Призът връчи министърът на спорта Красен Кралев. Той припомни, че Бургас има един от най-успешните европейски кметове, има най-бързо развиващата се спортна инфраструктура, има два стадиона, сто клуба, макар и да няма отбор в А група. Кметът на Бургас Димитър Николов пък обеща догодина най-малко един бургаски тим в А група.

Варна бе посочена за най-добрият град за живот на младите. Стара Загора бе отличена като най-перспективния град, Хисаря стана най-зеленият град, а Асеновград стана най-красивият град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-добри и най-нови са улиците и тротоарите на Пловдив!!!! Ходя често там и града е много по -добър от София!
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати простотията и пълно с фасуляги дето им вярват.....Идват избори и трябва да се напомпат мускули.Тоя град става все по-гаден за живеене.
102
0
 
4
 
! Отговори
юя преди 9 години
Най-добрият град за живеене......дупките по улиците са повече от зваздите във Вселената,бездомните *** на глутници по 10-12 и дебели като бурета,нападат всичко...коли,велосипеди,детски колички,бабички,деца... просят пред магазини,павилиони,покрай паркинги,гаражи....УЖАСНО добро място за живеене...Тока спира поне по 2 пъти на ден,асансьорите падат, като круши на есен,водата е жълта като....паркирането е само за извънземни, цените са до небето,престъпленията...тях вече никой не ги брои...
101
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 9 години
Какво стана с тази Витошка?
100
0
 
2
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Пост-вайте снимки. че да се види град на градовете, кмет на кметовете, президент на президентите. Смях.
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България да има класация за най-добър град е все едно да има класация за най-добър *** скиор.
98
1
 
5
 
! Отговори
от сидниту преди 9 години
Като гледам за каква пародия иде реч се убеждавам, че Полски Тръмбеш можеше да бъде удостоен също с наградата най-добър град. А за спора София - Варна просто е една гротеска между силно комплексирани "граждани". Илати в Сидниту за да видити за какво става въпрос...
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ShВъв гробовете са намерени златни украшения и атрибути на царска/кралска власт. Което означава че е била далеч по напред от колибите в София 4000 г. пр.н.е. Жалкото е, че Кирчо дръпна Варна много назад. В момента София е наистина много по добър град за живеене от Варна във всяко едно отношение, освен наличието на море - което слава богу, никой кмет не може да промени.
96
0
 
2
 
! Отговори
София 2020 преди 9 години
... със същата заплата във Враца можеш да си купиш много повече. Всеки ще иска така. Добра идея е това преместване на министерства, защото ще живне и цял един регион като Северозапада, а София ще се облекчи откъм трафик и ще се живее много по-добре. Ако си караме както досега и Северозапада ще е зле, и в София ще е зле. Да видим кога ще ни дойде ъкъла за тази промяна..
95
0
 
4
 
! Отговори
София 2020 преди 9 години
Много ясно, че работещите в администрацията ще са против да ги местят някъде далеч от София. По-добре е да се избере близък град и там да се преместят повечето министерства и агенции. Супер-подходящ град е Враца. Само на 1 ч път с кола е от София, а животът там е много по-спокоен. Същевременно има всичко, каквото има и в големия град - уреден градски транспорт, магазини, услуги, добро образование и не на последно място... уникална природа. Във Враца планината и градът са едно цяло. Мръднеш на 500 м от центъра и си вече сред природата. Цените и наемите пък са много по-ниски от София. Със същата
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема на София е че много пари потъват. 2г. подред имаме огормен бюджет от по 1.5млрд. С тия пари може да станеме много по добре, но Диков, Фандъкова и фирми като СК 13 са вредни. Имаме история Улпия Сердика, и какво правиме сипваме бетон и обличаме с ламарина. Всичко е на парче, един паметник пред НДК не може да оправиме и един фонтан на Славейков. Един приятел Парижанин, обиколил бая, казва че София е много хубава, но занемарена и недоразвита и не е да прави четки познаваме се и е кривак.
93
4
 
4
 
! Отговори
Фъндък ми дай преди 9 години
Благодаря товарищ Портних. Варна пък цъфна откак теб те избраха за кмет. Цъфнал геерб.
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не си варненец а герберски боключиффф ***
91
1
 
11
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
Ако си говорим за древности и история, Пловдив няма конкуренти!...
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фъндъчке, марионетко на олигархията гърбава. Как въобще те избират за кмет като си една даскалица и нищо повече. Ама нищо повече, а щом си тръгнала да се правиш на политичка значи и като даскалка не ставаш, само си си го признала. наближават избори и всеки ден те лъскатпо олигархомедиите.
89
2
 
3
 
! Отговори
топподмазвач преди 9 години
С. Малинов: Търговското споразумение между САЩ и ЕС е най-амбициозният проект в историята на човечеството
88
4
 
10
 
! Отговори
От шопа за селяка преди 9 години
ХАХАХААХАХАХ нашите дворци са като конюшните на хората в Европа! Будапеща ,селски е на 70 км от кантара на Кечкемет/там има завод на мерцедес/ от магистралата влизаш с десен завой и минаваш през новия мост и новото околовръстно което беше готово преди 1-2 год. Будапеща е светлинни години пред София...само околовръстното им струва колкото цяла София.....!!!!! Будапеща има повече туристи от цяла България!!!! Така селски ......
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кореняк шопе , личи си че НЕ си ходил по другите столици . Будапеща има точно 10 сгради на кръст , също и Белград . Аз съм от Варна и съм обиколил цял свят и ти казвам ,че София е много по-хубава от от тия двете , пък ти плюй няма проблем , айдe със здраве и честита награда на нашата столица !PS /И в София има дворц , ама ти явно не ги знаеш къде са :))/
86
1
 
2
 
! Отговори
добружанец преди 9 години
Има ли го Добрич в класацията или ще изчезне от картата на Бг?
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква Варна,каква София....цялата държава е на едно дередже-малко богати и много бедни в панелките....Голям кеф да си в панелка в Владиславово/по-близко до Добрич,отколкото до Варна или в Люлин.....