Кметицата на война със заведенията по Витошка

Не си махат масите от зоната, която ще се ремонтира
4 апр 2015 16:34,
58
Кметицата на война със заведенията по Витошка
Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще използва всички законови механизми, за да накара собствениците на заведения по пешеходната зона на "Витошка" да демонтират съоръженията.

До 1 април те трябваше да бъдат премахнати заради ремонта на пешеходната зона в частта между  улиците "Солунска" и "Алабин".

Въпреки писмените уведомления, някои от собствениците не са го направили.

"Сега не виждам защо е този инат, бих го нарекла, защото няма как хората да ядат и да пият кафе, когато има строително-ремонтни работи, то е прашно, шумно...", възмути се Фандъкова, цитирана от БНР.

Тя изрази надежда, че до края на седмицата ще бъдат намерени "допирни точки" и преди края на подготвителните работи, столовете и масите ще изчезнат.

"Ако не, ще приложим каквото законът позволява", зарече се столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
В жилищна зона работно време до 22 часа без изричното съгласие на съседите как се дава разрешително?
31
1
 
2
 
! Отговори
Витоша преди 9 години
Аз учителките по руски никак не ги харча, ама тази май ще свърши работа. Само да махне грозния паметник дето стърчи грозно върху костницата на загиналите от Балканската и Междусъюзническите войни. Иначе правя оборот по заведенията и ако някой не се махне навреме да завърши ремонта ще го лиша една година от посещения.
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данчето дойде преди 10-години от самоковско с едно изтъркано сакче, а сега вече има 4 мезонета в Манастирски ливади. Оправна жена знае как и най вече на КОЙ да се подложи.
29
3
 
22
 
! Отговори
добри преди 9 години
Директно с багерите, както беше в Боровец!!!След като е минало 1о месечното предизвестие обекта се маха от общината за сметка на собственика:)
28
14
 
2
 
! Отговори
fuck you too преди 9 години
Даскалица по руски език .....
27
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данче, я кажи като дойде в София до кога прескача трамвайните релси.
26
1
 
21
 
! Отговори
Buralafte преди 9 години
Та нали точно Рафи и компания са виновни за забавянето на ремонта по витошка ! През 3 месеца се пускаха оплаквания в съда за спиране на ремонта, че нещо не било както имахаресва, и как няма, след като след завършването му масите в оранжерията няма как да съществуват и свършиха 5-цифрвните дневни обороти от които се отчитаха по 500лв на ден.
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме си ний кметица, тиха, смотана женица,От 'де намери Бойко до я тури барабар със селските путури. Пенчо с тамбурата
24
2
 
14
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
Ако това ни е гъзарията - сме си направо гола вода :) ужас. Разбирам да беше Риц, или поне заведение с покривки,а то оранжерия в чакъла в абсолютно посредствено питейно заведение
23
7
 
32
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Права е жената. Да ги бутнат насила и да не ги слагат обратно никога тези оранжерии. Който иска оранжерия и да се чувства корнишон - да ходи на село. А и не знам с какъв акъл и самочувствие трябва да си за да седнеш в опушената на скумрия оранжерия в Рафи в сред ремонта чакъла и прахта....
22
1
 
8
 
! Отговори
buk преди 9 години
kmetke, snimai gi na videklipove i gi slagai v web za reklama na sofiiskite turisti!;) zakuska v sofia do bagera...ili obiad na vitoshka do bormashina v aktion...ili na kafe ... s elektojenist, maska i...po vitosha v RBG
21
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данче, който те докара в София да вземе и си те върне на село. Нямаш и идея каква добрина ще ни направи.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидни Австралия, ти от толкоз скитане и обикаляне по света, как намираш време да висиш денонощно във форума на днес.бг... Сподели де, освен че страдаш от раздвоение на личността - веднъж се представяш от мъжки, веднъж от женски пол, сигурно имаш изумителното свойство да се клонираш - ту се гмуркаш из кораловите рифове на Австралия, ту се "давиш" из българския нет... Евала пич, ама нямаш ли си хапчета, бе?...
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По някои заведения такива столчета са извадили, че от велоалеите не може да се минава.
18
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При кметовете на Живков и БКП София беше най-добре. Сега е сборище от гета и дано няма някое по-силно земетресение.
17
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лапачите от общината, членовете на семействата им и тези на Кекурузената принцеса сега са на дежурство, да слагат минуси. Ако не е доцента от Банкя и откраднатите милиарди, принцесата щеше да брули кукуруз на кокошките в двора. Той я монтира за да гепи от всичко. Какво се промени в София, поне паркинги да бяха направили в кварталите а не вдигат глобите и колите. А песовете? Пълно по кварталити. Да си ходи на село, че кокошките са гладни.
16
12
 
18
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
От как се помня все ремонти, все нещо се кърти и накрая пак всичко разбито..
15
21
 
41
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Не съм за ГЕРБ, но Фандъкова определено е най-добрият кмет в България. Ако беше някой кмет на БСП, РБ или не дай си боже ДПС, нямаше да има нито следващи метро диаметри, нито Витошка да се реновира, нито ремонтираните кръстовища по булевардите. Парите при тях щяха да изтичат за нови джипове и палати на мутри и ***, но не и за нещо полезно.
14
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази *** смотана просто разбива София.
13
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данче, *** си на село миличка. Ако Тиквата не ти купува изборите и за даскалица няма да те вземат.