Дупката роди километрични опашки по "Брюксел"

Аварийни екипи се мъчат да укрепят пропадането на пътя
Обновена: 8 апр 2015 12:04 | 8 апр 2015 08:30,
103
Дупката роди километрични опашки по "Брюксел"
Снимка: архив, Булфото

Снимка: Dnes.bg

Километрични опашки се извиват по бул. "Брюксел" към Летище "София", след като в късния следобед вчера пропадна пътят на бул. "Христофор Колумб" при разклона към квартал "Дружба".

Дупката е с диаметър около 2 метра, но дълбочината е поне 15м. Широчината долу в дупката е поне 20 метра.

И тази сутрин на мястото на свличането работят екипи на Столичната община, и на "Софийска вода“, които се опитват да отстранят пропадането на пътя.

Опасенията на експертите са, че земята под пътните ленти също е пропаднала.

Още по темата

От Столичната община препоръчват връзката между бул."Цариградско шосе" и бул. "Копенхаген" за достигане до "Дружба".

Явно обаче много шофьори не са разбрали, защото идват до Терминал 1 и се опитват в лудницата да направят десен завой, за да продължат към квартала.

При автобусния транспорт хаосът е не по-малък, тъй като голяма част от возилата са с променен маршрут и обикалят "Дружба", за да достигнат заветната точка – Летище "София".

С изменен маршрут са 204, 604, 88 и 84, така, че бъдете внимателни. Те днес ще се движат от Орлов мост по бул. "Асен Йорданов" – "Цв. Лазаров" - "Христофор Колумб" и оттам по маршрута си.

Засега няма яснота колко време ще е нужно на строителните екипи да отстранят аварията. Не се съобщава и официална причина за пропадането на пътя, който беше ремонтиран последно преди 4 години. Повече от ясно е обаче, че пътният хаос е в ход.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже никой новинарска емисия не си е направила труда да го отбележи, дупката е в следствие авария на водопровод. Иначе от какъв зор точно "Софийска вода" ще го ремонтират. Водата постепенно е отмила почвения слой, който е предимно пясък. Аварията няма нищо общо с ремонта на булеварда преди 4 години.
44
8
 
52
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Фактите говорят:За съжаление и всичко построено при " бай Тошо " започна да се руши. Но поне издържа 30-40 години. / ПОДЧЕРТАВАМ: БЕЗ ПОДДРЪЖКА. /За съжаление всичко построено при ГЕРБ издържа МАКСИМУМ - година, година и половина.Факти и само факти, без политизиране.
43
5
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
До ДжонНе ми плащат аз следвам логиката на върховния вожд и пазител на България, Буда aka Боко-Тиквата. Орешарски е виновен за КТБ не Пеевски защото Орешарски е бил премиер. Съответно пътя е пропаднал виновен е Премиера и Кмета.
42
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарантирано от ГЕРБ
41
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради работа съм прекарал 6 месеца в Кот д'Ивоар (да, държавата в Западна Африка).Уверявам ви, че имаха по-качествени магистрали от нашите и като цяло столицата Абиджан бе по-чиста и подредена от София.
40
16
 
31
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
Мършата Фъндъкова и Боко Тиквата поради слабия интерес от метрото съботираха пътното съоражение за да увеличат трафика на "граждани" които ползват МЕТРО. Ейй тва е ГЕРБ си заслужавате провинционалисти такива. Идват избори без БОКО сте загубени. Гласувайте с две кебапчета в ръце смело за партията на СИК!
39
0
 
11
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Днес имах жестокият късмет да тръгна 30 минути по рано за работа. Това се случи към 7 сутринта.Всеки ден минавам през този маршрут, и сутринта бях доста изненадан, в 7:20 вече се образуваше задръстване. Факт е че минах за няколко минути, добре че не тръгнах както обикновено към 8-8:30 :)
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новината която шокира БългарияХахахахахс
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Метростанцията в Младост 1 е като след цунами. Надяваме се водата да не стигне до релсите. Ако минавате от там за работа обадете се на Фандъкова.
36
27
 
20
 
! Отговори
художника преди 9 години
Доколкото разбрах от статията пропадането на пътя е покрай моста за аерогарата при спускане от ж.к. Младост към ж.к. Дружба. И това шосе е правено по бай Тошово време заедно с моста и тогавашния бул. Ленин/сега "Цариградско шосе"/ Какво общо имат ГЕРБ в случая?*** дето коментират не са идвали в София, ама от "***"са им спуснали "точките"
35
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Рапона да реже лентичката за дупката.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната провокация на злодея Костов.
33
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
първо софиянски сега герб строители на съвр българия докато ни набутатв дупките на любимите им магистрали
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно пътят към летището в Букурещ е отворен. Потока от емигриращи да се пренасочи натам.
31
1
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
СПИРКА НА МЕТРО МЛАДОСТ 1 ВСИЧКО Е ВЪВ ВОДА
30
17
 
6
 
! Отговори
Леле преди 9 години
Тука е пълно само с негативни коментари, ужас... Нямам думи прости. Една дупка се била получила еми ще си я оправят. Аман от прости хора. В Италия цяла магистрала стана на дарпиран.....Мислете положително....
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя цялата държава е една дупка.Преди 2-3 години имаше един репортаж за едно селско кметство пред което висеше трибагерника на опаки няколко дни преди някой да забележи. Всички бяха уж "скандализирани" и репортерите питаха минувачите какво мислят по въпроса. Един много добре беше казал тогава: "ми какво толкова е станало? Нали всичко в държавата е на опаки".
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блокиран е входа към изхода от България!
27
0
 
9
 
! Отговори
жоро . преди 9 години
не е вярно и *** не е виновен. вината е в министъра на проектирането на хан тервел и хановете, отговорни за изпълнението на СМР и строителния надзор. сега спешно ще се ремонтира без обществена поръчка и за рекордно кратък срок преди отново да се нацепи ленторезната отсечка
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах я в дупката тя цялата държава пропадна те тука за една дупка се кахърят. Важното е, че пътят в посока към летището е отворен - напред народе към терминал 2, кой разбира от *** емигрира.