Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?

Проверихме толкова ли е зле инфраструктурата след метрото
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 9 апр 2015 09:30, Александър Попов
85
Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?
Снимка: Dnes.bg

От седмица софиянци се радват на ново разширение на метрото, което вече достига до летище "София". Тържественото откриване бе заоблачено обаче от критики от ползващи влакчето.

Нашият читател Павлин Гогов ни сигнализира, че било затруднено придвижването от Терминал 2 до Терминал 1 за пешеходци. В района има немалко бизнес сгради, в които работят стотици хора и доста от тях им е по-удобно да ходят до службата си с влакчетата, а после пеша.

По неговите думи било опасно за хората, тъй като колите профучавали на сантиметри от тях, трябвало да се ходи в "индианска нишка", а в лошо време има риск да отидеш на работа с изцапани от преминаващите автомобили дрехи.

Решихме да проверим на място инфраструктурата, още повече, че помним калта, която трябваше да се гази след откриването на метростанцията в "Младост" 3. Ето и какво заснехме:

Оказа се, че от спирката до метрото и по целия маршрут до Терминал 1 си има тротоар. Достатъчно широк за пешеходците и този път няма за какво да се мрънка. Трябва да допълним, че за разлика от много места в столицата, тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци. Така че всеки, който е решил да извърви пеша разстоянието, може да го направи без никаква опасност. Останалите могат да използват градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
galq11 преди 5 години
zdraveite kak moga da stigna ot terminal T2 do terminal T1.
71
0
 
1
 
! Отговори
Lora преди 5 години
Извинявайте, ядосана съм и пропуснах да напиша,че от Терминал 1 трябва да отида на Терминал 2 , посред нощ. Пристигам в 01.00 на Терминал 1 и в 06.00 от Терминал 2 трябва да излетя. През това време няма Метро,няма и бусове......... някой може ли да ми каже как да се придвижа до Т 2
70
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 5 години
Стига с това Метро хора. Питам ето, че утре ще пристигна в 01.00ч. на терминал 1, но сутринта полета ми е в 06.00ч. НЯМА МЕТРО,НЯМА БУСЧЕТА??????? Как? Как?
69
0
 
2
 
! Отговори
тодор иванов преди 8 години
чета коментарите отговор глас в пустиня на всичко добро което е направено остава малко от терминал 2 до терминал 1 за да се радват и други хора в късните полети
68
2
 
8
 
! Отговори
тодор асеновгред преди 8 години
пристигам на терминал 1 в 3 00 от баеселона 70 год 1 група инвалид кажете как да се предвижа със бабата до тер 2
67
2
 
2
 
! Отговори
Sonita преди 8 години
Ako ne se napravi spirka na metroto na terminal 1 tova chte e diskriminatsiya kam mnogo balgari, koito patuvat s niskotarifnite samoleti. Zachto da ne polzvat i te udobstvata na metroto?
66
2
 
2
 
! Отговори
sceep преди 8 години
Качеството на видеото е отвратително
65
1
 
2
 
! Отговори
. преди 9 години
Imame si terminali dva na broi , metro , i trotoar mejdu dvete ...a pari za samolet ne :)
64
1
 
17
 
! Отговори
77777 преди 9 години
Там по средата на пътя, където са се отказали да снимат, ширината на тротоара е 3 плочки. Не виждам как ще се разминат двама пешеходци с куфари, даже и да ги нямаше колите паркирали на тротоара. Принципно връзката между двата терминала не е решена, както е по останалите държави в Европа. Там не излизаш от летището, за да стигнеш до някой от другите терминали и можеш да го направи ш и пеша. Само на летище София, трябва да излезеш от летището и да мааш като ненормалне от единия терминал до другия.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново по български: защо трябва да е лесно, като може да е трудно? Ефектът от бързото наистина придвижване с метрото до летището се губи напълно с чакането на бусчето или отиването по въпросния тротоар до терминал 1. Госпожо Фандъкова, моите уважения за усилията Ви да превърнете София в европейска столица, но накарайте специалистите да помислят за някакво добро и окончателно решение на проблема!
62
0
 
9
 
! Отговори
До автора преди 9 години
Не е опасно, но е абсурдно. За какво ми е да отида бързо до терминал 1, ако след това трябва да изчакам автобуса или да драпам с куфара до терминал 1/ на бегом може и да стигна за 30-40 минути/?
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе я стига! Трябва да се помисли за бърза връзка между терминал 1 и 2. Метро до летището, метро до летището и какво? Отива някой заблуден до терминал 2 с помощта на новата придобивка и след това колко време му трябва да се добере до терминал 1? Не се съмнявайте, че ще има и такива! Не всички познават особеностите на българската техническа мисъл.
60
0
 
1
 
! Отговори
presni iagodi преди 9 години
testa ne se poluchava, sorry, bratched:( - nekoi bull shishko s 1,5 kufara da mine ili....Ayshe i Mustafa s 58 chlennata si familia ? :)))
59
6
 
12
 
! Отговори
хa преди 9 години
Рaботя в рaйонa. Метрото е удобно a и aвтобусите сa редовни. Но бългaринa е готов дa мрънкa зa всичко в товa е проблемa
58
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРМАНЕЦ преди 9 години
До АнонименИзключително си *** български братко уж европеец !
57
1
 
1
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До selo KoinareChte umra ot smqh s tvoq komentar :)))) 100 + sa ot men!!!
56
2
 
17
 
! Отговори
ЛАМ преди 9 години
абе хора вие с всичкия ли сте бре ? Тръгна ли сте да ми хвалите тротоара. Къде бе милички сте видели в ЕС НЯКОЙ да ходи пеша от Т1 доТ2,3, и т.н.Има влакчета подземни, надземни /Франкфурт/, движести се пътеки /Хамбург/. И ако това е лукс излишен защо не направихте ДВЕ спирки на метрото ?
55
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има решение и на този проблем, самолетите, кацащи на Т1, след това да кацат още на няколко места в София - на плиска, на орлов мост, пред народното събрание, задължително на централна гара и 2-3 пъти в Люлин. тогава вече няма да се мърмори за "тесния тротоар", локвите, 23 кг куфар, инвалидна количка, разписанието на шатъла и пр.
54
1
 
3
 
! Отговори
selo Koinare преди 9 години
a, tuka e palno s bg panelni injeneri, architekti i stroiteli na panelni blokove tip "Veronika", parva, vtora, treta, chetvarta, peta mladost,...:) nadejda,... :)drujba....:)raste, no ne staree...:)suhata cheshma...:)faculteto...:)stolipinovo...:) bulgarski standart plovdivski panair :))))))
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 60 Мойто ***, такова нещо като "автобус, който не се знае кога ще дойде", в София и в частност на летището НЯМА. Разписанието се спазва плюс-минус 3 минути и автобусите са ЧИСТИ.