"Софийска вода" продължава работата по ямата на "Брюксел"

Пропадането на участъка е от колектор за отпадъчни води
9 апр 2015 10:55,
1
"Софийска вода" продължава работата по ямата на "Брюксел"
Снимка: Софийска вода

Екипи на "Софийска вода" АД установиха причината за пропадането на земна маса в тревната площ между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб". След направения оглед заключението е пропадане на участък от колектор за отпадъчни води. Пропадането засяга както първоначално установената дупка под тревната площ, така и част под пътното платно на булевард "Христофор Колумб".

В момента продължава аварийната работа по разкриването на основния корпус на съоръжението и по-точно неговото дъно, като става дума за дълбочина 6-8 метра от равнището на настилката.

Паралелно се проучват възможностите за отклоняването на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. "Младост", кв. "Полигона" и "Дружба" 2. Целта е безопасното извършване на ремонта. В момента се обсъжда и изборът на начин, по който да бъде ремонтиран аварийно участъка от колектора. Едва след разкриване на цялото трасе от около 50 метра ще е възможно да се прецени необходимият  технологичен срок за завършване на ремонта.

Откритата авария при проактивната рутинна дейност на екипите на "Софийска вода" АД по ВиК съоръжението предотврати създаването на условия за възникване на сериозни инциденти по тази оживена артерия на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ямата на Брюксел - как точно отговаря на България!