За 4 месеца: Вдигнали над 250 коли от тротоари и паркове

Глобите и сега са високи, отсече Йорданка Фандъкова
Обновена: 24 апр 2015 11:40 | 24 апр 2015 10:20, Веселина Йорданова
76
За 4 месеца: Вдигнали над 250 коли от тротоари и паркове
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА, архив

Над 250 коли, паркирани на зелени площи и тротоари, са били вдигнати от началото на годината, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред bTV.

До момента общината е наложила 190 акта и над 1200 констативни протокола за неправилно паркиране.

"Санкциите и сега са достатъчно високи", допълни тя, но подчерта, че справянето с нерегламентираното паркиране е обща задача и гражданите трябва да работят заедно със Столична община.

Според Фандъкова сегашният контрол е достатъчно ефективен, въпреки че не винаги се правят проверки и се вдигат нарушителите. С приоритет са междублоковите пространства и зелените площи.

Още по темата

Фандъкова описа и ремонтите, които ще се извършват до края на годината.

Едно от възловите места, което предстои да бъде изцяло реконструирано, е кръговото на Руски паметник. Планът предвижда и смяна на ВиК мрежите. Трамвайната линия ще бъде изместена двупосочно по бул. "Скобелев", за да има нормален режим на кръгово движение. За първи път в столицата ще се изгради "зелена" трамвайна линия – по това трасе трамвайните мотриси ще преминават върху трева, а не върху асфалт.

След 1-ви юни започват ремонтните дейности по оставащата част от бул. "Цариградско шосе" от Алея Яворов до 4-ти километър. Там се очаква затруднение на движението, тъй като ще бъде ремонтиран и мостът над алеята.

Предвижда се и още един ремонт на възлово софийско кръстовище – това на бул. "Иван Гешов" и бул. "България". Планът е да се изгради кръстовище на две нива – горното да е с кръгово движение, а трамваят да минава отдолу, където ще има и светофар. Кога ще започне този ремонт, все още не е ясно, тъй като ще се изчака отваряне на някой от другите ремонтирани обекти, за да не се затрудни движението в столицата.

В момента тече ремонт по последния участък от пешеходната зона на бул. "Витоша", който се очаква да бъде завършен до края на юни. От 1-ви юни започва и реконструкцията от НДК до Южен парк, като са предвидени подмяна на трамвайните релси, поставяне на улично осветление, озеленяване и залесяване.  

В дългосрочен план за столицата се предвижда изграждането на повече велоалеи, подмяна на болни и стари дървета с нови, както и засаждането на още по софийските улици. Фандъкова обяви като цел над 800 дървета по улиците на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смях! За 4 месеца -250 коли ,вдигнати ,като могат да вдигнат 1000 за един ден! А тези глоби отиват в Общината, която изглежда,че няма интерес от допълнителни средства!
69
0
 
0
 
! Отговори
Ivan V преди 8 години
ето още един такъв юнакhttps://murphystreet.wordpress/2015/04/24/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b0/
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бивш застраховател: Знаете ли, че ако паркирате на забранено място и ви демонтират гумите, каското не поема щетите.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има Street View на алеите на Хайд Парк, нека нашите футболисти да отидат да покарат количките си там да видим как ще ги глобяват, ще преспят 24ч в полицията и после ще ходят пеша поне година. После нека да обясняват на бобитата, че след като е в Street View значи е улица за коли
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ето го:Street View Trike с това гоглето снима пешеходните зони
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любителя на тениса в Германия, паркира колата си в подземен гараж, после върви 500 метра през парка докато стигне до кортовете.Любителя на тениса в България, паркира колата си в парка на два метра от корта и псува кмета, че си е изкалял кецовете докато е излизал от колата си паркирана в тревните площи.
64
1
 
6
 
! Отговори
Математик преди 8 години
4 месеца, средно по 20 работни дни, или 80 дена, в които са вдигнати 250 коли.Или средно по 3 за 8 часов работен ден.На ръце да ги изнасяха, пак по-голяма бройка щеше да излезе.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, много ограничени хора имало тук, щом било в гоглето значи било улица за коли. Желязна логика
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 61,така си е, рейса спира на бул. Ев. Хр. Георгиеви и футболисчетата на Барселона, Баейрн и други грандове, нарамват саковете и влизат през централния вход на стадион Васил Левски
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Данчето, пробивна жена. Познавам я от времето, когато дойде с едно изтъркано сакче от Самков и живееше на квартира в Младост-4. Десетина години по-късно вече има 4 мезонета в Манастирски ливади. Знае на кого и как да се подложи. Евала на такива жени.
60
0
 
1
 
! Отговори
до водачите на МПС преди 8 години
Четох някъде, че Google са разработили специална триколка за обхождане на пешеходните зони в градовете - паркове, пасажи, площади и други. Така, че водачи на МПС, не всичко което виждате в StreetView-то са улици по които може да карате вашите талясници.
59
1
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
хахаПредставям си като са идвали Барселона , Байерн и други колоси и са им казвали сорри, няма паркинги пред стадионите , няма улици , затова си вземате сакчетата и на спирката на 280 на Орлов мост и от там пеша , защото това е Борисовата градина и тук превозни средства не влизат , няма улици , да бяхте скочили с парашути , като не ви се върви пеш
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако паркингите около ЦСКА-то и стадион В.Левски се изключат от Борисовата градина, то те на момента влизат в синя зона
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време и аз се разходих из Борисовата градина, че има паркинги - има, поне 1000 паркоместа има около двата стадиона. Това което ме подразни е, че няма места за паркиране за инвалиди. Може ли кметицата да обясни защо пак пренебрегва хората в неравностойно положение.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данче, душичко, лапкаш ли кинти от разрухата в София? Пълниш гушка със скромно лечице и свенлива усмивчица. И залъгваш народеца колко си грижовна. Интересно, колко ли ти вярват истински а не на хонорар?
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54,преди 40 години, когато са изградени стадионите и кортовете в Борисовата градина, паркинги не са предвидени, нито пък улици
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следователно може да се направи закон, ако строиш стадиони, кортове, заведения, ресторанти, дискотеки и т.н. в парка и това превръща пешеходните алеи в улици и автоматично на колите е разрешено да се движат към тези обекти и да паркират около тях.Измислихме го, браво!
53
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Стига сте ни тероризирали, бе!Алчни, корумпирани и некадърни общинари!Не се ли препълниха гушките на приятелчетата ви от безкрайните ремонти?Не пращи ли партийната ви каса от комисионни?Аре, оставете ни малко на мира!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 50Аз много добре знам къде е Борисовата , но исках да обявите вие софиянците уж , дали паркингите около стадионите Васил Левски и Българска армия са част от Борисовата....след като са част , вие какво очаквате , тези паркинги за какво са направени при положение , че няма улици по които да стигаш до тях ... така ли да разбирам.След като има изградени паркинги преди повече от 40 години , значи са предвиждали и да се стига до тях , но според вас няма улици , как ли стигат до там коли
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бе. За 120 дни-250 вдигнати коли. И то при положение, че в София се движат поне 300-300 хиляди дневно, от които поне 500-1000 нарушават правилника. Хайде да хванат от тези 500 поне 20 е друго. Преуморени са от общината. Трябва да почиват повече.