Метрото качва още 32 000 пътници до Бизнес парка

Новата отсечка ще намали времето за пътуване до "Младост" 4
28 апр 2015 07:44,
77
Метрото качва още 32 000 пътници до Бизнес парка
Снимка: архив, Булфото

Още 32 000 пътници ще ходят всеки ден на работа с метрото от 8 май. Тогава ще е готово разширението на подземната железница до Бизнес парка в столичният квартал "Младост" 4.

Отсечката ще има 3 метростанции. Първата спирка ще е пред магазин „Деница” и се нарича „Александър Малинов”. Втората ще е пред хипермаркет „Хит” на кръстовището на улиците „Москов” и „Балан”, а общинарите са избрали за име „Акад. Александър Т. Балан”. Последната станция ще е „Бизнес парк”, където до края на май ще е готов и паркинг за 110 коли.

Още по темата

В началото на април общината пусна и отсечката до аерогарата. Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка, а последната обща спирка преди разклонението е станция „Младост” 1.

Двата участъка струват 119 млн. евро и са финансирани по Оперативна програма „Транспорт”.

Според прогнозите на „Метрополитен” новите станции ще намалят замърсяването на въздуха с 11 000 т вредни емисии годишно, а шумът ще падне с 15%.

В момента се строи продължението на втората линия с още една станция до ул. „Сребърна”, която ще е готова през юни 2016 г.

Още тази есен ще започне строителството на най-тежкия участък от третата линия на метрото - трасето от бул. „Янко Сакъзов” до кв. „Красно село”, който ще осигури връзката с другите две метролинии и ще обслужи някои от най-натоварените райони на столицата.

Стойността на проекта е около 800 млн. лева и включва 7,2 км ново трасе, 7 нови метростанции, изграждане на депо в кв. „Красно село” и доставка на 20 метровлака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
психиатър преди 8 години
Ало, гастарбайтера от Сидни, вие там психиатри нямате ли? Не ни излагай оплакванията си в коментарите. Разбираме, че се чувстваш трета ръка човек, но ти си си избрал съдбата на прислуга в чужда държава. Много си озлобен, и колкото и да се мъчиш да ни лъжеш, че си успял, не ти се отдава. Успелите хора са спокойни и уравновесени. Ние също пътуваме по чужбините и можем да различим лузъра от успелия човек в страните с развития капитализъм.
9
1
 
22
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Сидни живее в "рая", но не пропуска и новина от "***". Много странно. Нещо му липсва явно. Иначе да е честита новата отсечка, има доста работещи в Бизнес парка, за които надявам се ще е от полза.
8
6
 
20
 
! Отговори
до гастарбайтерите преди 8 години
Истинския живот е по съвсем други ширини-Гастарбайтерите, гледайте си кенефите и мръсните чинии в чужбина и не ни занимавайте с психиатричните си проблеми. София се развива, а вие продължавате да слугувате - ега ти живота!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка, а последната обща спирка преди разклонението е станция Младост 1."Хайде да се обзаложим, че в 3 от 4 влакчета мъжки глас ще съобщава "Влакът ще се движи до стейшън Младост Уан"
6
6
 
9
 
! Отговори
ссс преди 8 години
А тротоара на кръстовището на Ал. Малинов и А.Москов, кога ще го направите като хората? В момента за да се пресече улицата, трябва да се прескачат спрелите коли, защото тротоарът се забива в тях, а не както би трябвало да е пред тях, където всъщност е светофарът. Който го е видял ще разбере за какво говоря. Поредното недоразумение, за което са изхарчени торба пари. И сега за да го "ремонтират" единствения начин е да се измести стоп линията на колите още 2м. назад ....
5
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо само София случи на кмет. Единствено в София се гради, в другата България само се краде.
4
9
 
19
 
! Отговори
Млад мъж преди 8 години
До Софиянец-пенсионерТака е, браво! Долу БСП и селяните!!!
3
4
 
25
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Ако имах удобен транспорт бих оставил колата. За съжаление с кола пътя ми е 15-20мин, с градският транспорт - час и половина, час и 15 минути. И в двата случая фирмата плаща и е все тая, но двата часа загуба на ден няма кой да ми ги компенсира.
2
21
 
31
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Това е визитната картичка на ГЕРБ и Борисов , а Фандъкова е най добрия кмет на София . Благодарности на всички Софиянци , че тези 25 години никога не гласуваха за БСП и така помогнаха нашия град да добие Европейски облик . Да сте живи и здрави Софиянци .
1
5
 
33
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Според прогнозите на Метрополитен новите станции ще намалят замърсяването на въздуха с 11 000 т вредни емисии годишно, а шумът ще падне с 15%."Българинът пак няма да пусне колата - манталитет. По престижно е пред колегите да се донасяш с кошницата до работа, нищо че едвам намираш място за паркиране.