В "Софиямед" имало неспазване на медицински стандарти

Глобявали ги и от Инспекция по труда, и от Медицински одит
Обновена: 5 май 2015 16:43 | 28 апр 2015 10:34,
28
В "Софиямед" имало неспазване на медицински стандарти
Снимка: Софиямед

В болница "Софиямед", в която работи акушерката Емилия Ковачева, е имало неспазване на медицинските стандарти, съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков в ефира на Нова телевизия.

По думите му частното болнично заведение е било санкционирано и от Инспекцията по труда, и от Изпълнителна агенция "Медицински одит“.

"Софиямед" е открита през 2012 г. и досега от "Медицински одит" са правили 11 проверки, като 6 от тях са били по сигнал на пациенти.

Още по темата

Констатиран е нерегламентиран транспорт до друго лечебно заведение. Има и установено неспазване на медицинските стандарти в няколко отделения на болницата.

Шарков призна, че не е чел всички доклади на одиторите, но по негови впечатления в болницата е имало лош контрол.

Въпреки това обаче по думите на Шарков в момента не може да има санкция "закриване на лечебно заведение".

"Това,което се опитваме в момента да направим е да разпишем текстове в закона ако едно лечебно заведение получи две последователни отрицателни оценки да му се отнема разрешителното за дейност", заяви още д-р Шарков. 

Заместник-министърът коментира и самият инцидент с битото бебе. "Няма нищо човешко в една такава постъпка, в началото не можех да повярвам, че такова нещо  може да се случи и то да го направи човек, който цял живот единствено и само е работил с деца", коментира той. По думите му колко дълго време си работил или каква заплата получаваш не е оправдание за една такава постъпка с дете.

"Няма нищо по-гадно от посегателството върху дете", допълни д-р Шарков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте вече инфо кои са "недържавните" собственици на Пирогов,на Алексатдровска,на НкбТия в момента яко пренасочват държавни средства към малки частни болничкиСкрита приватизация- под масата и то на наш гръб
24
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Нямат държавно финансиране,затова се наричат частниДържавни ат 10 години нямаИма такива с >50% държавно участие,ама не казват за НЕдържавното участие и кой е там
23
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Така е само затваряне на такива болници и затвор до живот за директори и шефове на здравното заведение.крадат здравната каса,крадат и нас хората ,работят мед сестри и санитарки по 24 часа без прекъсване какво качество на обслужването искате ?къде дремат директорите на директорите на болницата а?не знаят че там работят по 24 часа бе прекъсване ли или само знаят да крадат пари от здравната каса, *** за това е на това дередже тая болница да не се правят че не знаят нищо.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете държавното финансиране на тези "перфектни" болници, да ги видим колко са перфектни и защо никнат като гъби след дъжд.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При толкова "инциденти" е достатъчно да развалите договора с НЗОК (поне на първо време). Пациентите сами ще избягат.
20
0
 
5
 
! Отговори
Кон преди 8 години
До Анонимен. Много си прав, но късно си се сетил. Далаверата по тази схема беше решена преди 25 г, поне още толкоз ще трябват за да се спре, п ри положение че се намери политечска сила с воля за това. Такава засега няма.
19
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Години наред у нас проблеми не се решават ,а най често прикриват,недоволните са преследвани и принуждавани да се примирят със статуквото.Резултата е обезверени хорица ,които нямат съпротива срещу несправедливостта
18
0
 
9
 
! Отговори
Томов преди 8 години
За пръв път се очертава Ганий Желев да даде пари, вместо да вземе. До каквото се е докоснал Ганий го е съсипал, те му дали управител на болница да бъде, един влюбен в парите човек, не може да бъде управител на нищо!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май е време да възстанем срещу пирамидите и перачници частно здравеопазване и частно образование, финансирани с държавни пари от всички нас. Нека има частни училища и болници, но те да са устойчиви бизнес проекти, които да не разчитат на държавния бюджет! Нека спрем далаверата за милиарди!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е, че в България няма работници и работодатели, а роби и робовладелци! Държава определено няма, която да контролира робовладелците, които по този начин стават местни феодали!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе щом се е наложило пребитото детенце да се прехвърли в друга болница, значи е ясно нивото на специалистите в тази болница. Майката и бащата на детето досега не са ги показвали, което пък ме навежда на мисълта, че болницата е "сключила" споразумение с майката да не говори против тях. Но най-гадното от всичко, е че невинното детенце може да остане с мозъчни нарушения.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия приключиха като болница, сега никой няма да ходи там!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е парадокса в България за всичко, по другите държави всички големи доктори се борят да са в големи държавни и университетски болници, а тук всичко бяга към часните където единствената цел е пране на пари, а за лечението на пациенти не ми се говори. Защото има някаква тенденция става каквото става в тези болници и накрая пак всичко опира до големите доказани болници. А тези малките като Софиамед и т.н. са само прах в очите и нарушения за затвор.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде искат само пари!Вчера ходих на лекар - отвратен съм!Тия с направленията не били плащали нищо и затова пациентите на платен прием са с предимство!А за какво ги плащам тия здравни осигуровки всеки месец?!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сегашен зам.здравен министър е " бивш " изп.директор на Софиямед. Е как да бъдат санкционирани ? Всичко е прах в очите докато отмине бурята.Д-р Бойко Пенков: Софиямед отдавна проходи и вече може да се състезава с големите
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма закон не я закривайте болницата, но я лишете от държавно финансиране под всякаква форма. И не ни пробутвайте тия, че нямало как да бъде санкционирана.Още древните гърци са разбрали колко важно е лекарите да бъдат безкористни и измислили Хипократовата клетва, а сега се кълнат само в парите!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където се намесят политиците с цел финансови далавери, се получава така. Държавното здравеопазване и образованието не биваше да се унищожават за сметка на частния интерес - болниците били много - закриха ги, деца нямало - закриха уччилищата, сега има в пъти повече болници и училища, но вече частни, като политиците постоянно прокарват законодателство, което насочва парите към тях, а качество - то не е важно, важно е да се вземат парите! Сега нали и парите в образованието отиват в частни ръце!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На адвокатите на Ковачева вече им се привижда световна конспирация срещу СофияМед. Неслучайно военните дейстия в ДонБас стихнаха, Владимир Путин крои планове как да пребие 4-дневното бебенце и да натопи акушерката и болницата.
7
1
 
21
 
! Отговори
мафия преди 8 години
Да им намалят лимитите ама няма!!!! Сегашен зам.министър е " бивш" изп.директор на Софиямед,PR на болницата която пребива бебета е дъщерята на Фандъкова. Никой няма да им направи нищо.
6
0
 
22
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
В излъчването и в погледа на тази жена няма топлина и състрадание,а скрит примитивизъм.Да биеш жестоко едно безпомощно ,дошло само преди 4 дни на този свят същество е чудовищно.Да осъкатиш едно бебенце за цял живот е огромно престъпление.Травмата,която му е нанесела не може да остане без последици.Заслужава затвор и отнемане завинаги правата й на медицински работник.