Фандъкова остави в миналото строежите в паркове

Посвети ремонта на "Северния парк" на опонентите си
29
Фандъкова остави в миналото строежите в паркове
Снимка: БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова се похвали, че вече застрояването на парковете е останало в миналото.

"В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, до колкото е останало и до колкото законът ни позволява", коментира тя по време на проверка на ремонтните дейности в "Северния парк".

Според нея най-важното е да се ремонтира и да се изграждат места за отдих.

"Много важна част от проектите е изграждането на поливни системи, защото позволяват при сухо и слънчево лято, София да изглежда красива и зелена до късна есен", смята градоначалникът.

Реконструкцията на "Северен парк" продължава вече втора поредна година, а Фандъкова коментира, че ще посвещава ремонта на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че се инвестира само в центъра на София.

"Затова е хубаво да сме тук и да видим какво се прави в другите квартали", посочи тя.

В "Северния парк" миналата година беше изградено осветлението и започна възстановяването на езерото. Паркът е построен през 70-те години и езерото е работело за кратко.

"Миналата година този парк беше изоставено място, а сега езерото се възстановява и ще бъде напълнено с вода. В парка ще бъде изградена и детска площадка. Очаква се този етап да приключи до 30 юли, а след това ще се коментират следващи етапи", съобщи столичният кмет.

По думите й ще започне и проект за видонаблюдение.

"Там, където ремонтираме или изграждаме различни съоръжения ще има осветление и видеонаблюдение, за да е гарантирана сигурността на хората в тази част на София. Общо от миналата и тази година ремонтът на парка е около 2,5 млн. лева", каза още Йорданка Фандъкова.

Относно "Западен парк" Фандъкова посочи, че се подготвя процедура за атракциони на голяма площадка, която вече съществува, както и че се подготвя проектът за реконструкция на парковото пространство.

Очаква се първият етап от изграждането и реконструкцията да започне следващата година. На 11 май пък започват и дейностите на парка на НДК.

"Там през миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система. Проектира се и първият етап на "Западен парк". Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк "Възраждане", допълни Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Северния парк в София ли е ?! Ами, да попитам кметицата, кога ще сложат светофари в Борисовата градина, че то там е чудо!? Пък и дано до изборите поизмият малко централните улици, че като мине трамвая по Графа и вдига облак прах, като да сме в самоковските картофени полета! Много мръсно! Много! Ремонти, хубаво, ама и поддръжка иска!
2
1
 
16
 
! Отговори
Орланденбург преди 8 години
Уважаема, г-жо Фандъкова,Кога ще обърнете поглед към кв. Орландовци? На километър от центъра, китен и удобен, с основно платно за транзита на тежкотоварни моторни средства, но без никаква инфраструктура, почупени (и често липсващи) тротоари и разбити улици. Живеят хора и там, не са само джангалите, които се самонастаняват. Липса на транспорт в северния край на квартала, автобусна линия 100 не работи събота (само до обяд) и неделя и дори се води КРАЙГРАДСКА линия.. ЗАЩО?
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва някоя кола да сгази дете за да се сети кмета на София, че в парковете не трябва да има коли