Паваж и асфалт се редуват около Руски паметник

Ремонтът на кръговото стартира на 1 юни
Обновена: 7 май 2015 14:00 | 7 май 2015 09:03,
73
Паваж и асфалт се редуват около Руски паметник
Снимка: архив, Булфото

Ремонтът на кръговото кръстовище около Руски паметник в столицата ще започне на 1 юни. То е едно от най-шумните в почти двумилионния град заради едропаважната си настилка.

Според плановете асфалт ще смени паветата само по лентите за колите. Едрият гранитен калдъръм ще остане около самото кръгово, както и в локалните платна. Майсторите ще направят и декоративната паважна ивица около платната. Цялото обновяване ще продължи 70 дни.

С ремонта трасето ще стане класическо кръгово, а трамваят ще излезе от площада. Мотрисите ще се движат вече в крайните югоизточни пространства.

Преди повече от 20 г. в тази част на кръстовището са положени бетонови блокове с релси, по които е трябвало да се изнесе движението на мотрисите. Това така и не става, бетоновата основа е оставена да се руши, а част от релсите са откраднати.

За ремонт на трасето общината е заделила 3,7 млн. лв. С парите ще се направи и велоалея, ще се оформят и нови зони за озеленяване и паркиране. 

През лятото ще стартира и обновяването на моста в кв. "Захарна фабрика", който също е в много тежко състояние. Очаква се да започне строителството на естакадата между булевардите "България" и "Ге­­шов", което се забави заради обжалване на проекта от граждански организации.

Друг ключов проект е из­­граждането на пробива покрай болница "Токуда", който ще свърже Семи­на­рията с бул. "Черни връх" през ул. "Сребърна".

Заложено е и изграждането на 20 малки улички в кварталите, а в средата на годината трябва да започне и строителството на третия лъч на метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един селянин в СофияСкъпи селянино, по т. 1 си напълно прав, ама в България НЯМА КОЙ да реди павета - тея дето ги редят можем да сравним с маймуни опитващи се да пилотират самолет. По т. 2 също съм съгласен с теб макар и не на 100%. По т. 3 си много далече от истината, кореняците софиянци с коли в София са може би около 15% от трафика, да не казвам по-малко. По т. 4 - за лошото положение на София са виновни жителите на града, но основната вина е на ..... кметството и контролиращите органи.
40
2
 
4
 
! Отговори
Един селянин в София преди 8 години
Аз си признавам - селянин съм! Но имам да кажа няколко неща:1. Според мен паветата, наредени качествено са много по-здрава настилка.2. В центъра трябва да се направят повече пешеходни зони и разбира се по-малко автомобили, не може да се диша!3. Скъпи кореняци софиянци - вие не слизате от автомобилите, пък другите са ви виновни!4. За лошото положени на София са виновни колкото и селяните, толкова и софиянците!P.S. Вече можете да почвате да "цъкате" минуси!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а защо трябав да се кара кола в центъра, нали там има метро? нали всичок ще става вече с метро и маршрутки в центъра, нека центъра е целият с жълти плочки! те не се изхабят
38
1
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименКОЯ КОЛА СИ СИ РАЗБИЛ-ТАЯ ЛИ,ДЕТО Я ВЗЕ ОТ ГРОБИЩЕТО ЗА КОЛИ?!ТАКИВА БРИЧКИ ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО И БЕЗ ТВОЯТА,ТАКА ЧЕ РАЗБИВАНЕТО Й НЕ Е ФАТАЛНО! ПО-МАЛКО ТАРАТАЙКИ 108 УПОТРЕБА,ПО -ЧИСТ ВЪЗДУХ В СОФИЯ!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Фандъкова и Диков - некадърниците, които съсипаха София, под вещетото диригенство на Главната Мутра и Цветелинка и строителните им фирмички под прикрите."Единствено се сещам за съсипването на бул. 'Витоша' (стана пешеходна зона) и за въвеждането на сини/зелени зони!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Центъра на Прага(голямо пространство) е само павета . В Париж пък са запазили доста места покрити с нещо като едър пясък или дребен чакъл Дали в тези страни са по-глупави от нас
35
7
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Крайно време е да започне разсейването на "бизнеса" по другите градове,Пловдив,Варна,Бургас,Русе,Благоевград,Видин,Кюстендил-така образувалата се "решетка" ще задържа местните от околните на градчета и села на място.Хем работа за тях,хем да се махнат от тука........чакаме ги вече 25 г. да станат хормални хора,няма да ги чакаме цяла вечност я.........Кръгом обратно че и мнение ще ми дават,да си го дават в Каспичан...
34
4
 
10
 
! Отговори
живеещ там преди 8 години
Трябва да се промени и организацията на движението. Това е най-сбърканото кръгово на света. Известно е с правилото " влизаш без предимство - излизаш без предимство ". Като видя кола с провинциална регистрация се заковавам на място и ги пускам - зер, хорицата идея си нямат колко сбъркано е предимството в това кръгово.
33
1
 
16
 
! Отговори
Хармония преди 8 години
Проблема с пренаселването на София ще се реши с по-крупни мерки към бизнеса. Трябва да се ограничи създаването на нови големи компании с много работни места в София, защото това привлича много от способните и интелигентни жители на провинцията. Дори е добре компаниите, в които по-голям процент от служителите не са софиянци също да се изнесат към провинцията. Така хората ще си живеят, ще плащат данъци и ще подкрепят икономиката по родните си места и всички ще бъдат щастливи :)
32
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, крайно време беше. София се обновява и става все по-европейска. А на завистливите селяни -много здраве!
31
8
 
8
 
! Отговори
П. Младенов преди 8 години
Паветата са хубаво нещо, танковете вървят по тях без проблем. А танкове на народната власт винаги ще трябват. Дали ще и викате ГЕРБ, БСП или РБ.. все тая. Няма ли танкове и тежки машини за борба с "безредиците", няма кой да ги пази от народната любов.
30
6
 
4
 
! Отговори
Цветан преди 8 години
Не берете грижа, докато кучето си лае, мафията си папка. Тук асфалт, там бордюр, малко цветенца. И не виждам защо се напъват толкова платените кметски мекерета. Каузата на София е пердута. Да живее новият селски Молец, заченат, роден и откърмен в стъклената кошара. Отгоре на всичко, те не са построени с пари на общината, но тъпият коментиращ ги добавя в активите на самоковската крадла.
29
2
 
14
 
! Отговори
смяххл преди 8 години
Хората, които идва в София, не я обичат, а експлоатират. Ще минат десетилетия, докато се възпита това, но ще стане. В крайна сметка всеки обича красивото. Ако последната част на бул. Витоша, бъде с гранитни павета, добре подравнени и нивелирани- ето това е класа. Естествен материал, български от Витоша. Ще е наистина класна работа, но! едва ли. Все тая, не е въпрос до кмет, а до акъл. От както София не е толкова столица, колкото работилница, ще се правят удобство за париите, а не за буржоата.
28
6
 
4
 
! Отговори
до citizena - mente преди 8 години
Тъпият човек се познава по упорството. Той има за върховно постижение строежа на молове и кръгови движения, тип детска площадка. Абе, пишман гражданино, с молове и асфалт ли ще впечатлиш света? Или с теменужките на марионетката - кметица? Гледай си панелата и не си надигай кратуната от кучешките екскременти, в които живееш!
27
3
 
5
 
! Отговори
Живущ на Р. Паметник преди 8 години
До смяххлБраво, точно така !!!!Да ги извадят от Борис и да ги преместят на бул ВИТОША И ДА РАЗКАЯТ ТАЯ ПУМЯРЩИНА КОЯТО НАРЕДИХА. бул ВИтоша е пешеходна зона и ще е страхотно с павета !А за локалните платна не ми се говори просто в какво състояние са бо Борис.Защо, какво му е на локалното платно посока надолу от магазина на Шкода до Пирогов?Да не би да е грозно или разбито а го правиха преди над 3 години с ПЕРФЕКТЕН АСФАЛТТака искаме да стане
26
9
 
9
 
! Отговори
citizen преди 8 години
чочко, кога за последно беше в София? По времето когато единственият соц мол беше ЦУМ ли?Какви жалки душици има тук. Оставете я София, гледайте си Вашите кочини. Че нещо червените и *** (дпс) общини буксувате. Защо?А пък смешният плач за паветата...no comment. Драги *** от село и новософианци, на Руски лентите се увеличават и няма как да мине без асфалт.
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асфалт се ремонтира всяка година и паричките текат ли текат. Паветата, може да изкарат десетилетия без някакъв особен ремонт и няма какво да се краде.
24
6
 
12
 
! Отговори
смяххл преди 8 години
Ква е тая нова простотия - "Асфалт паша". : ))))))) Паветата са яки за декорации, за пешеходни зони, за паркоместа, но за пътища са отживелица. Ниско сцепление, при неправилно нареждане лесно се разместват, друсат, дрънкат, трудно се пренареждат. В европейската столица на Европа за 2019 - Пловдив, ползваме паветата за прекрасни пешеходни зони в Капана. София има добър пример от който да се поучи.
23
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе изхвърлете го този паваж! Какъв е този паваж в 21 век? Да не карам каруца? Колите си разбихме с тези павета и дупки.
22
8
 
9
 
! Отговори
Чочко преди 8 години
Само един много ограничен мозък може да твърди, че София се развивала. С почти 2милиарда годишен бюджет се правят помпозни асфалтови шашарми, за да цъкат с език простите ***. Стар принцип на мафията е,,че където не се прави нищо, няма какво да се краде.