Президент и премиер откриват метрото до Бизнес парка

Новата отсечка е с 3 нови станции и е дълга 3 километра
36
Президент и премиер откриват метрото до Бизнес парка
Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев ще открие утре разширението на столичното метро от "Младост" I до Бизнес парка в "Младост" 4. Новата отсечка е с дължина 3 км и включва три нови станции.

Още по темата

Участие в церемонията ще вземат министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първата спирка от новия участък ще е пред магазин "Деница" и се нарича "Александър Малинов". Втората ще е пред хипермаркет "Хит" на кръстовището на улиците "Москов" и "Балан" - "Акад. Александър Т. Балан". Последната станция ще е "Бизнес парк", където до края на май ще е готов и паркинг за 110 коли.

В началото на април общината пусна и отсечката до аерогарата. Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка. Последната обща спирка преди разклонението е станция "Младост" 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ВИ СТРУВА ТОЗИ 3 КИЛОМЕТРОВ ТУНЕЛ ??? НЯМА ДА ВИ КАЗВАМ ЧЕ НЯКОИ ЩЕ ПОЛУЧАТ МНОЖЕСТВЕН ОРГАЗЪМ А НЯКОЙ ДРУГАРИ МОЖЕ И УДАР..
5
23
 
26
 
! Отговори
учуден преди 8 години
За първи път чувам ПРЕЗИДЕНТ и/или премиер да откриват метро??!! Това може да се случи само в АХМАКистан-***, но не и в нормална Европейска страна! Алоо....събудете се!!!
4
4
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
До Анонимен Метрото в Ню Йорк не произвежда вагони. Общината (MTA) ги купува от Alstom.
3
43
 
21
 
! Отговори
Народа асвалт неяде преди 8 години
Народа се чуди как да си плаща сметките а тия отклоняват парите на хората за метрото на София. София не е България г-да оправляващи!!!!
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко е свикнал да реже лентички
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росица като примерна домакиня да не забрави да омесе питка!