Метрото до Бизнес парка спестява цели 20 минути

Влакчетата ще возят пътници след 14 часа днес
41
Метрото до Бизнес парка спестява цели 20 минути
Снимка: архив, БулФото

42 хил. души е прогнозното натоварване на новия участък на метрото до Бизнес парка, който ще бъде официално открит днес. Трафикът ще бъде намален с 20%, заяви шефът на "Метрополитен"-а Стоян Братоев.

За работата си вчера той беше предложен от правителството за награждаване с орден "Стара планина" – първа степен. Така са решили, коментира лаконично Братоев и допълни, че всички участъци са строени под негово ръководство. Според него обаче наградата е за всички строители.

Още по темата

По думите му всеки пътник, който ще ползва новата отсечка, ще спестява на всяко пътуване между 18-20 минути, което прави дневно около 9000 човекочаса.

Новите три станции на софийското метро са "Александър Малинов", "Акад. Александър Т. Балан" и "Бизнес парк". Отсечката ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.

След 14 часа тя ще може да се ползва от пътници – в първия ден безплатно. Влаковете до летището и Бизнес парка ще се редуват през един.

До края на месеца трябва да бъде готов и подземният паркинг, който е за 120 автомобила при Бизнес парка. Наземно ще могат да паркират още около 600 коли.

Очаква се до края на годината пътниците, които ползват метрото, да надхвърлят 350 хиляди на ден.

Ако до есента приключат всички административни процедури, се планира и да започне същинското строителство на третата метро линия от "Ботевградксо шосе" до квартал "Овча купел".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До архитект 1Архитекте, недей забравя, че България не е само София. Я мръдни на 50 - 60 км извън столицата и се опитай да си представиш, че си в държава от ЕС...и само след няколко години наистина няма да можеш да си познаеш държавата...ще живеят само потомци на оня индийски мемлекет, дето сега се подвизава под името "рома", ако и те не са се изнесли на запад. Не ти ли е ясно, че само с молове, метро и магистрали не се развива икономиката, а да ми подскажеш какво се произвежда в момента...
26
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 35Герб може да крадат, но и правят. А комунистите само крадат.
25
3
 
11
 
! Отговори
Видинчанин преди 8 години
Каквото и да си говорим евала на ГЕРБ и Борисов . Елате да видите в нашия град Видин каква простотия струи от кмета на БСП и колко се краде . Накрая станахме за резил с асфалтирането на дърветата по тротоарите . А уж асфалт не се ядеше .
24
0
 
8
 
! Отговори
От Бизнес парка преди 8 години
Оглеждам се тук около себе си и нещо не мога да видя костюмарчета. Не знам какъв ви е проблемът с работещите в Бизнес парка. Като не познавате хората недейте да пишете глупости, че не били пътували с градския транспорт. А това, че служебните автобуси винаги са пълни, изобщо няма да го коментирам.
23
3
 
6
 
! Отговори
ДАМ преди 8 години
Не се карайте ...Метрото го построи Сергейко Сергейевич Станишко ..Въпреки , че избяга в Брюксел , той има най големи заслуги , защото БСП няма спечелени избори в София след 1989 година и съответно няма кмет от БСП има метро и прогрес - това са закономерноститеДоказателство са и другите градове - Бургас , Пловдив , Варна са предпочитани и се развиват ...Видин , Монтана , Враца , Полски тръмбеш имат кметове от БСП и там , си карат на икаруси от 1960 ... живеят половин век назад в социализма
22
5
 
2
 
! Отговори
Гецата (До Калоян) преди 8 години
"пълно е и с нещастници, които си мислят че като сложат костиумчето, вече за тях градски транспорт е под нивото."Именно това имах предвид. Но лошото е, че там 70-80% от хората са именно такива - костюмарчета.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-много ще си патят живеещите в малкото блокове, които са до метрото. Те няма да има къде да си паркират колите, както вече стана по другите метростанции. Би трябвало да е ясно, че метрото стига до много малка част от София и колите пак ще се използват.
20
2
 
2
 
! Отговори
До 18 <до 14> преди 8 години
Не лъжи!От общината/поликлиниката до метростанция Младост 3 са 15 минути и то при относително бързо ходене. И пак не лъжи!Ако ти караш таралясник, аз си карам каквото трябва.И трети път не лъжи!Ако теб те мързи да вървиш пеша, мен не ме мързи, но понякога се случва човек да има сериозни проблеми с придвижването и 15-те минути от общината/поликлиниката до метрото, да станат повече от час мъчително ходене. Не го пожелавам на никого.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
45000 души трафик ... 750 платени парко места ... Какво не ми излиза сметкатаааа.,.
18
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Геца ти си луд бате. Аз дълги години работех там и ходех с колелото, кви 5 лева. Всичко е в главата не в мястото. Иначе си прав де .. пълно е и с нещастници, които си мислят че като сложат костиумчето, вече за тях градски транспорт е под нивото.
17
7
 
6
 
! Отговори
фффффф преди 8 години
В Бизнес парка хората са с толкова готованско мислене, че едва ли повече от 10% от работещите там ще ползват метрото. Ако не си спомняте разказа "Пази, боже, сляпо да прогледа", прочетете го пак. За съжаление този разказ сякаш е писан за голяма част от хората, работещи там. Дадеш им малко повечко пари и гледай сеир.
16
5
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Съзнанието на българина е толкава деформирано, че той си мисли че партиите, а не Държавата строят метрото.-Грешиш, драги! Когато БСП беше на власт последните 2 пъти и двата пъти бяха спрени евросубсидиите! А метрото се строи основно с европейски средства.
15
2
 
2
 
! Отговори
Хаахах преди 8 години
До архитектХахахха, тоя сладур пише същия абзац пропаганда под всяка статия... Великан. Орден Стара Планина и за теб!
14
9
 
5
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Не мога да си представя, че точно отворковците от Бизнес парка ще ползват метро. Там всички са такива парвенюта, че няма никакъв шанс да си помръднат зад****ка, за да отидат чак до метрото.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само не разбрах кога ще откриват метрото, тази или другата седмица, дано скоро да пуснат статия за това и да не ни държат в информационно затъмнение!
12
6
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
До Истинатаистината е че ви мързи да си размърдате задниците. От общината до метростанция "Младост 3" са точно 5 минути пеша. Вие искате метрото пред входа да ви спира. И дори да спира пак ще си карате дръгливите таралясници. После все някой ви е виновен
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По тази логика всеки, който си е свършил работата ли трябва да бъде награден????
10
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 години
Интересно, колко време ще трябва, доакто се наложи заради голямият трафик в метрото, да се преправят метростанции и да се удължат пероните на метростанциите строени при ГЕРБ, до дължината на преди това построените? 10 години ?!
9
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 8 години
истината е, че линиите и станциите на метрото са много лошо направени - като местоположение и като дължина на перона. Това е така, защото ГЕРБ на наш гръб се опитва да си парви реклама - колко бързо били построили нещо си. За какъв дявол продължението на метрото в Младост не го направиха така, че хората без проблем да стигат до метрото пеша? Метрото пак можеше да стигне до Бизнеспарка, но да мине по средата на Младост 3 и на Младост 4 , под булевард Филип Аврамов с спирка до поликлиниката, общин
8
8
 
12
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До архитект"Тогава и най големите му критици ще замлъкнат"Няма да млъкнат, те са професионалисти и с това си "заработват" хляба...