Фандъкова пести пари от кризи с превантивни мерки

Всеки лев, инвестиран в превенция, се връща десетократно
3

Проливните дъждове от последното денонощие не са създали проблеми в София.

Във всеки район има дежурни екипи, които наблюдават речните корита, започнало е постепенно изпускане на язовирите около столицата, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи още, че общината започва и кампания за подготовка на хората за реакция при природни бедствия, кризи и аварии.

"Ще стартираме кампания за подготовка на населението за реакция при кризи. В момента довършваме и изграждането на един полигон за обучение. Площадките са за аварийно-спасителни дейности, оказване на медицинска помощ, радиационна и химическа защита, реакция на хората при пожар в жилищни сгради и вибрационна площадка за симулация на земетресение", анонсира градоначалникът.

Тя се позова на експертни изчисления, според които всеки лев инвестиран в превенция, се връща десетократно като спестени средства от реакция при кризи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ако ще и 50 мезонета да си купи, пак ще остане единствения кмет на града, който наистина направи нещо хубаво. Последно цветя в парковете бях виждал през 1989. И това е най-малкото. 30 години разруха не могат да е оправят за един два мандата. Трябват постоянство и силно гражданско общество, за да даваме посоката.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато разберете ,че София не е БЪлгария .....
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голема спестовница тая Фандъкова. Толкова е спестила, че чак си купи 5-ти медонет в Манастирски ливади през месец март тази година.За 4 години - 5 мезонета. Браво - наистина пестелива жена.