Протест: Витоша от парк, стана автопарк. Пуснете рейс!

Линията на автобус 63 ще бъде удължена, обещаха от общината
Обновена: 28 май 2015 13:59 | 28 май 2015 12:42,
68
Протест: Витоша от парк, стана автопарк. Пуснете рейс!
Снимка: Dnes.bg

Протест пред Столична община поиска да бъде пусната отново редовна автобусна линия до Златните мостове на Витоша, за да могат столичани и децата им да се върнат масово в планината.

В момента едно от най-популярните места на Витоша е достъпно само с автомобил, заради което планината е задръстена от коли, а събота и неделя поляните се превръщат в паркинг. 

Това разказаха някои от хората, дошли на протеста пред общината. Той бе организиран от столичната структура на ВМРО.

В него обаче се включиха и заклети планинари. Един от тях се възмути пред Dnes.bg, че единственият обществен транспорт до Златните мостове е маршрутка, която минава от дъжд на вятър.

Освен това цената на един билет за нея е 2,50 лв. "Ако трябва да отидем с жена ми, това прави 5 лева на отиване и 5 на връщане, общо 10 лева. За един пенсионер това е много", каза човекът. 

"Автобусът до Златните мостове осигурява достъп до всички посоки на Витоша", обясни дългогодишният планинар и воевода Костадин Костов. Той припомни, че от Мостовете се отива до Копитото, до което също няма обществен транспорт след спирането на лифта. "Отива се и до Алеко, до Перник...навсякъде", каза той. 

Пред протестиращите общинският съветник от ВМРО Димитър Антов съобщи, че има пробив в преговорите с общината за рейса. Вчера зам.-кметът по транспорта е обещал да бъде пуснат експериментално автобус до Златните мостове през лятото. Линията на автобус 63 ще бъде удължена до планината. 

"Общинарите се притесняват, че такава линия ще е на загуба", каза Антов. Затова щели да удължат маршрута на рейс 63 през юли и август. Ако се окаже, че има пътници, ще бъде пусната редовна линия. 

"Дори и да е губеща, тя не е губеща и за малкото хора, а те ще се увеличават", категоричен е обаче Костадин Костов. Според него причината да няма обществен автобус, а само маршрутка, е в частни интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
18
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Който няма кола, да не ходи!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Преди малко с колегите гледахме какви са цените на стоките в Унгария. Като цяло са същите като в България. Заплатите на унгарските колеги, също са колкото нашите.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна подкрепа от мен. Омръзнало ми е да ходя с колата на Витоша. Искам да се кача с автобуса, а от там надолу или нагоре пеш.
1
31
 
20
 
! Отговори
Любо преди 8 години
И за какво ? За да може горе да ми се разкарват бабички и дядовци на по 80 години , носещи банските си костюми от 1977 г. ?