Убили Георги с нож тип "пеперуда"

Престъплението извършено на 2 м от пейката, на която го намерили
Обновена: 5 юни 2015 10:51 | 5 юни 2015 09:40,
88
Убили Георги с нож тип "пеперуда"
Снимка: архив Булфото

16-годишният Георги Игнатов, който беше открит мъртъв в Борисовата градина, най-вероятно е убит с нож тип "пеперуда" на 2 метра разстояние от пейката, на която беше намерен от приятелката му.

Момчето е било до металната ограда на конната база в Борисовата ограда, когато е бил убит, съобщава в. "24 часа". За това свидетелстват капки кръв на мястото.

Криминалистите продължават да възстановяват събитията от 2 юни с помощта на близки и приятели на момчето.

На голям периметър около мястото на убийството са иззети десетки предмети. Намерени са и отпечатъци от маратонки, които не са на Георги, но не се знае дали са на убиеца, тъй като мястото е популярно за събиране на младежи.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион "Васил Левски".

Още по темата

Часът е бил малко след 11,30 на 2 юни. След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен. Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята. През това време е притискал с ръка раната си.

Легнал е на пейката, която била обърната към бул. "Драган Цанков", за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от приятелката му и друг приятел на Георги, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

Според разследващите ножът, с който е прободен ученикът, най-вероятно е тип "пеперуда" с острие от 13 см, а ударът е бил много силен. "Пеперудата" е част от аксесоарите на хулигани с профила на футболните фенове.

Четирима от привържениците на столичен клуб са били разпитвани до късно снощи в полицията във връзка с убийството. Те обаче имали алиби за деня и часа на престъплението Безпорно е установено, че нямат нищо общо с убийството на Георги. Открити са и високите близнаци, които са забелязани от Лора на местпрестъплението, но и те са разпитани и освободени.

Според министъра на вътрешните работа Румяна Бъчварова основната версия са убийството е спречкване между футболни фенове. Приятелите на Георги обаче са категорични, че той не е участвал в агитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
56
 
! Отговори
ДО 18 преди 8 години
И аз това се замислям... не могат да разкрият престъпление в центъра на София, осеян с КАМЕРИ.... представете си ако стане убийство някъде в крайните квартали - въобще сигурно няма да търсят извършителя......Много е страшно хора, за жалост живеем сами - няма полиция, няма политици.Те са просто една сборщина взимащи едни пари явно...
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този дето го е ръгнал ще да се е порязал,пеперудата е крехка и при непремерини движения и насочване,и попадение на твърдо се изметва и ако не се счупва то може и да пореже държащия я,пък може и втори път да е замахнал и оцелил решетката,което го е отчаяло от несполука,затуй сигурно е хвърлена дръжката старателно изтрита,но достатъчно далече от местото,шугавел се дълго,озъртвал се е докат се бърше и т.н.
18
12
 
38
 
! Отговори
ivanov преди 8 години
много внимателно се заобикаля версията че може да е ром, мотива антиромския протест в гърмен. то не бяха агитки, сега леко минават на бежанци.
17
3
 
51
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До TulskiАко някога преди това му се е случвало да се обажда на 112, тогава е ясно защо не го е направил. Вероятно следват правилата, но докато ти приемат обаждането, ще ти изтече кръвта.СПОРЕД МЕН: в тази тежка ситуация е решил да чуе човекът, когото обича.Мой приятел беше тежко ранен при пътен инцидент и малко преди да издъхне се е обадил на майка си, за да й каже, че умира и че ги обича.
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май не се казва всичко - "В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит."Май не се казва всичко - знаят че са били двама, знаят и откъде са се изнизали....
15
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко години някакви о*репки от Дружба убиха едно момче в същия парк понеже не им харесало "визията" му. Ей така без причина и защото са били на трима срещу един и пълни с комплекси които е трябвало да избиват върху някой по-слаб. Нищо чудно и тук да става въпрос за нещо подобно. Ония естествено още не са осъдени.
14
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този парк гъмжи от наркомани. И то предимно родни наркомани.
13
2
 
19
 
! Отговори
А2 преди 8 години
"Безпорно"???
12
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Тошо, върни се!
11
5
 
31
 
! Отговори
Жалко за ... преди 8 години
... момчето!В нашата неолиберална, либертарианска, анархокапиталистическа, олигархична *** човешкият живот няма никаква стойност!
10
3
 
18
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Не знам каква е причината, може да му е последно набрана, или за нея да е мисли, защото я е чакал. Не знам дали може да прецениме какво бихме направили найстина в такава ситуация, когато ни остават минути до края на живота, ако не и секунди....Но да определено има много въпросителни по изнесаната информация. Къде са родителите?
9
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече съм сигурен, че българите са долно племе.
8
20
 
13
 
! Отговори
ДРУГ АНОНИМЕН преди 8 години
ДО 2ПРЕСТАНИ С ТОЗИ РАСИЗЪМ И ДЕЦАТА СИ ТАКА ВЪЗПИТАВАТЕ.НАКРАЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ Е УБИТО ОТ БЪЛГАРИН, ЗАЩОТО ОСВЕН ЗЛОБА НИЩО НЕ ОСТАНА ВЪВ ВАС.ПАК ЩЕ СИ ПИШЕМ В ТОЗИ ФОРУМ ЩЕ ВИДИШ.
7
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекалено насилствено и натрапчиво се обявява че са футбулни хулигани.Обаче аз не вярвам - млад човек съм и винаги се опитвам да разсъждавам.Футболните хулигани могат да те пребият, ще те бият, удрят, НО да дойдат до теб и да те убият с ЕДИН удар в сърцето - това не е действия на футболен хулиган.Това е действие на убиц, и може би за да не всеят паника от полицята ни лъжат че са футболни хулигани.Действие на убиец, който е на свобода в момента.
6
3
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
НЕ НЕ СА ТАРАМБУКИ...СПОРЕД МИЛИЦИОНЕРИТЕ..СКОРО ЩЕ СТАНЕ КАКТО Е ВИЕТНАМЦИТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ..
5
3
 
49
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
МВР ако не им се обади някой информатор да им разкаже всичко, са напълно безпомощни да разследват каквото и да е.
4
7
 
24
 
! Отговори
трол преди 8 години
Плащат ни на пост и във всеки пост се опитваме да разпалваме етническа омраза. Не ни пука, че дете си е загубило живота - ние сме най-долната ***, която някога е ходила по тази земя!
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как решихте, че ножа е пеперуда, по-точно как изключихте варианта да е автоматичен нож, с острие, което се прибира в дръжката, например?
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние живеем във зверилник...за съжаление!
1
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно е, че се е обадил на приятелката си, а не на 112...