Бежанци си спретнаха протест с тенджери и черпаци

Искат социални помощи от държавата
79
Бежанци си спретнаха протест с тенджери и черпаци
Снимка: Булфото

Преди години пенсионерите протестираха един път в седмицата с тенджери и черпаци пред „Св. Александър Невски“ в центъра на София, а пък днес топката подеха бежанците от центъра в „Овча купел“, получили статут.

Тяхното искане е за социални помощи от държавата, съобщиха от Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет.

Протестиращите са били предимно жени и деца, които са излезли с тенджери и черпаци пред Регистрационно-приемателния център.

Изпълняващият длъжността директор на центъра им е обяснил, че вече получили статут, те се ползват с всички права и задължения на българските граждани и могат да подадат молба за финансова помощ към Агенцията за социално подпомагане.

Напомнено им е също така, че те имат и възможност да се запишат в бюрата по труда и да кандидатстват за работа.
След като са получили тези разяснения, протестиращите са се прибрали мирно.

Не е имало инциденти и не е било необходимо присъствието на полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде всички на дунавските острови бараките още стоят от едно време а който не му харесва по течението
40
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Сега като са още относително малко вече имат претенции. Представете си какво ще стане като станат 100 хиляди!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не им харесва тук,могат да си тръгнат веднага.И аз искам само да се търкалям по цял ден,а някой да ми плаща помощи,заради черните ми очи или бялата кожа.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Финансовата помощ да се изрази в ограмотяване и учене на български език... след това да им връчват метлите и да почнат да чистат улици или да вършат там нещо, но не да са с предимство пред българи! Що се отнася до това, че им е даден статут... Наистина е за обесване този, който го е решил! Нито една държава граничеща с България не е във война, не е и в гражданска война, следователно бежанецът трябва да е такъв в първата страна, в която е бил след напускане на родината си - Гърция или Турция
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо започва да ми кипва! Колко още български семейства нямат възможности, работи по един родител, болни деца, инвалиди?Но дори не се сещат да протестират, дори не се сещаме да интегрираме българските болни дечица, но за ромите и бежанците винаги сме насреща. Гади ми се и дай боже да не иЗпадаме в такаеа ситуация!
36
1
 
35
 
! Отговори
2 преди 8 години
това е първа серия...после ще става страшно...похранете ги още ..
35
1
 
6
 
! Отговори
Ispolin4eto преди 8 години
В отговор до колегата:Към мен ли е ориентирано предложението за одобрение? Хахаха. Незнам дали стават за полови атлети и колко увеличават приръста на населението, но определено биха били много пълноценни граждани на БГ и ЕС, ако се образоваха малко по-добре. Тогава щяха да знаят, че не бройката, а качеството е по-важно и това особено за новосъздадения човешки живот.
34
2
 
19
 
! Отговори
Ispolin4eto преди 8 години
Напомнено им е, че имат възможност да се запишат в бюрото по труда и да търсят работа, АМА НЕ ИСКАТ! ИСКАТ КАТО НАШИТЕ Ц... ДА ВЗИМАТ САМО ЕДНИ ПАРИ И ДА РАЗПОЛАГАТ СЪС СВОБОДНО ВРЕМЕ, ЗА ДА КРАДЪТ!
33
1
 
26
 
! Отговори
плей преди 8 години
Абе то там в Овча купел е страшна работа. Колко случая има на убити и нападнати от такива бежанци. Айде нема нужда. Да се хващат да учат бг и да си търсят работа. Те като хванат цаката и като бай *** ще почнат. Хем да спазваш човешките им права, хем да искаш да водиш по-националистична политика не става май така. Защо им се дава статут, а не се върнат обратно от където са влезли или направо от където са тръгнали? Който ги прекарва тия нелегално по границата си е национален предател
32
1
 
35
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Не мога да разбера докога ще търпим. Местан размахва пръст на българите в собствената им държава - търпим. Сега някви бежанци черни дошли тука и те почват да правят протести и да размахват пръст на българина и пак в собствената му държава... ДОКОГА БЕ, ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ ТЪРТЕИ?
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бежанците , ще си кажат по същество , за какво са тук, за да си намерят страна , която да ги храни, а български учат ли , или той им е труден , а помощи , да искат , това не им е трудно.
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кому бяха нужни тези бежанци?!От какво бягат?
29
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, малко братовчеди храним, че сега и тия...Не знам дали на Самуил очите светят, но на българите скоро ще светнат очите...
28
5
 
31
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 8 години
Набирам бежанци за медицински опити!
27
4
 
26
 
! Отговори
Жулио Кюри - Люлин 5 преди 8 години
Набирам бежанци за ядрени опити!
26
0
 
50
 
! Отговори
7 преди 8 години
Тези дето им дават статут са за убиване! нарушават всички закони -няма никакво основание да им се дава статут - идват от мирна държава. Затвор за нарушение на границата да, но не и статут
25
1
 
28
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Пари нема! Социални помощи от който може да ги плати!
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Es dava pari za bejantsi hranete gi a ne samomo da kradete imate bejantsi
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ссНикога пич,ама никога не бих се бил за България! Защото да се биеш за България днес или утре,означава да дам здравето и не дай си Боже живота за тези,които ни дерат вече 25-26 г.!Не желая да се бия!
22
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като искат помощи да се бяха насочили към Кувейт или Катар! Къде са ръгнали в най-огруханата и разсипана държава в Света?