Дронът ни смути НСО. На прицел от снайперисти!

Службата не знаела как да действа, а ние не видяхме очите на Самуил
Обновена: 8 юни 2015 14:13 | 8 юни 2015 11:54, Екип на Dnes.bg
101
Дронът ни смути НСО. На прицел от снайперисти!
Снимка: Reuters, архив

Дронът, изпратен от Dnes.bg да снима откриването на паметника на цар Самуил до базиликата Света София в столичния център, не излетя.

Причината е колкото прозаична, толкова и абсурдна – НСО не знаела как да процедира с летящото устройство.

Още по темата

Служители по сигурността обясниха на нашия екип, че ако машинката излети, тя ще бъде заглушена от службите и така реално няма да може да има безжична връзка, за да осъществи снимането.

Пък и не се знаело как ще реагират снайперистите, които пазели властта, можели да преценят и да стрелят по дрона, тъй като все още няма законови разпоредби как да се действа... с дрон.

В крайна сметка паметникът ще бъде открит от 12 часа, в присъствието на президента, премиера, председателя на парламента и столичния кмет.

Вече дни наред общественици и инициатори на монумента са в спор – дали там е мястото на Владетеля и дали очите на Самуил трябва да фосфоресцират нощно време.

Ние просто искахме да проверим как изглежда паметникът от високо и да ви го покажем в детайли, но страховете на властта се оказаха по-силни от нашето желание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"БЪЛГАРИТЕ сме най-силните добри и умни хора, запомнете го! Обиколил съм цяла Европа, ние сме най-великите, от опит го знам."Защото сме най-силните и добри хора, затова ли е пълно с наши момичета *** по Европата? И затова ли всеки тук завижда и гледа да натиска другарчето, че да не прокопса? Затова ли взимаме супер ниски заплати и пенсии, може би защото както казваш... сме най-великите?
46
0
 
11
 
! Отговори
Хихи преди 8 години
Национална Служба на Олигарсите!
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Англия вярно е била винаги съюзник на Турция"Само руски марионетки или необразовани хора могат да твърдят подобни глупости.Дай да видим кой унищожи целия АНЗАК?
44
5
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Англия вярно е била винаги съюзник на Турция,но САЩ не са .Точно Макгахан пише статии в които описва жестокостите при потушаването на априлското въстание.Навсякъде където виждал българи им казвал,че след по малко от година ще се върне с руската армия.Освен това оръжието на руснаците е купено с пари от продажбата на Аляска на САЩ.Така,че косвено-тоест с пари САЩ са подпомогнали поредната руско-турска война,мисля 10-та поред.Франция пък никога не е подкрепяла Турция.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
служителите на НСО са получили инструкции вечче - който е пуснал дрона - по сто еднооки кожени бича публично - хахахахахах
42
0
 
2
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
До НБАРУНГУ КАБОНе що все едно!
41
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам алея с 30 метрови паметници на Ботев, Левски, Симеон първи, хан Крум, Аспарух, Тервел, Иван Асен II, Калоян. На границата с Турция 100 метров паметник на Левски. БЪЛГАРИТЕ сме най-силните добри и умни хора, запомнете го! Обиколил съм цяла Европа, ние сме най-великите, от опит го знам.
40
1
 
13
 
! Отговори
rm преди 8 години
Ще ви изплющят най-накрая заради този дрон :)
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това ли е най- важната новина - дрон-О :) :) :)
38
0
 
12
 
! Отговори
мда преди 8 години
Тоя дрон да не е хванал в кадър как някой от "исполините" на НСО е тичал за кисело мляко като камериерка и затова да са го хванали на прицел...
37
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дифолт преди 8 години
Айдън, не разбирам какво се гневиш толкова и защо реши че можеш да чупиш кратуни? Ако дрон ти нащърби скъпоценната баничарката, застрохователя ти покрива щетата и толкова.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ СЪМ ГОРД БЪЛГАРИН СРАМ МЕ Е ОТ РОДООТСТЪПНИЦИ И СЛУГИ НА САЩ,ПО ВРЕМЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ СА В СЪЮЗ С ИСЛЯМИСТИТЕ ,ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА РУСИЯ НИ СПАСИ ,КАК НЕ ВИЕ СРАМ ДА ПОДМЕНЯТЕ ИСТОРИЯТА И ДА ПРЕКЛАНЯТЕ ГЛАВИ ПРЕД ПОРОБИТЕЛИТЕ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ СРАМ СРАМ СРАМ.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА СИМЕОН ВЕЛИКИ ШЕ ИМА ЛИ СТАТУЯ НА ХАН АСПАРУХ И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ ТРЯБВА ДА ИМА АЛЕЯ ОТ ПАМЕТНИЦИ.ПАМЕТНИЯ СИ Е МНОГО ДОБРЕ СОРОСОИДЧЕТАТА ДА МЪЛЧЪТ САЩ ИМА 200 ГОДИШНА ИСТОРИЯ,А БЪЛГАРИЯ 1400 ГОДИНИ КОИ Е ПО ГОР АЗ ИЛИ ТЪПИЯ АМЕРИКАНЕЦ.А ВИЕ СЛУГИЧКИТЕ НА САЩ СЕ ПОЗОР ЗА НАРОДА БЪЛГАРСКИ.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И снайперистите да плеснат ***, вместо дрона ви...
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бубана гечмиш и дрон и хеликоптер.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Столичани страдат от безвкусица. На тях им дай статуя на Любо Нейков или някоя чалга ***.
31
0
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Ееее баш такваз муха ми требе си вардя офците на полето бе,то ша ги обикаля отгоре пък яз ша си лежа под ореха и ги гледам на лапатопа и коя кривне ша пратя мухата я докара обратно пък и по-лесно ша ги броя отгоре бе щото сега дорде им преброя краците и ги деля на четири малко зор ми иде...ама дано не духне силен ветър,че после туй де ша го диря из дерето-кой знай...
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрон имат, ама фотограф нямат, извикали са Ройтерс да им снимат дрона отдолу! На голо чифте, пищов тумбак!
29
1
 
5
 
! Отговори
Дрон пилот в 7G преди 8 години
Съвсем нормално. Към момента няма достатъчно средства за защита, като парашут, на устройството, което ползвате.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прости полицаи