Следващото трафик шоу – Руски паметник

От сряда тръгва ремонта на емблематичното кръгово кръстовище
8 юни 2015 08:40,
24
Следващото трафик шоу – Руски паметник
Снимка: архив, Булфото

Тази седмица седмица започва още един ремонт в София. От сряда се очаква да има големи задръствания и в района на Руски паметник.

Ще се работи на малки участъци и ще бъде подновена пътната настилка, както и  електропреносните мрежи и канализацията.

Предвижда се трамвайното трасе да бъде преместено от страната на булевард "Скобелев".

Още по темата

Според плановете асфалт ще смени паветата само по лентите за колите. Едрият гранитен калдъръм ще остане около самото кръгово, както и в локалните платна. Майсторите ще направят и декоративната паважна ивица около платната. Цялото обновяване ще продължи 70 дни.

С ремонта трасето ще стане класическо кръгово, а трамваят ще излезе от площада. Мотрисите ще се движат вече в крайните югоизточни пространства.

Преди повече от 20 г. в тази част на кръстовището са положени бетонови блокове с релси, по които е трябвало да се изнесе движението на мотрисите. Това така и не става, бетоновата основа е оставена да се руши, а част от релсите са откраднати.

За ремонт на трасето общината е заделила 3,7 млн. лв. С парите ще се направи и велоалея, ще се оформят и нови зони за озеленяване и паркиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
20
 
16
 
! Отговори
ники преди 8 години
Йорданка Фъндъкова- президент!
1
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от мрънкалници! По-добре ли беше, като не се поправяше нищо десетилетия, бе? Някой да каже нещо за цветята, които са посадени в цяла София? Щом има емигранти към България явно не сме толкова зле. Ама мрънкане, мрънкане...няма спиране.