Уволниха шефа на болница "Св. Анна"

От БСК обаче видяха в решението саморазправа
17
Уволниха шефа на болница "Св. Анна"
Здравният министър Петър Москов. Снимка: Булфото, архив

Изпълнителният директор на Университетска болница "Св. Анна" в София д-р Димитър Димитров е бил освободен от поста си на общо събрание на акционерите на лечебното заведение.

Това стана, след като през март здравният министър Петър Москов обяви, че ще смени ръководствата на три болници, сред които и "Св. Анна", заради големите им депозити в КТБ.

От БСК пък разкритикуваха решението и обявиха, че причина за това действие са не пропуски в работата на д-р Димитров, а безпринципен и недопустим персонален натиск.

Ръководството на Българската стопанска камара заявява, че не приема подобен маниер на управление в системата на здравеопазването, особено в контекста на тежката финансова и организационна ситуация в тази изключително значима за обществото сфера, съобщиха от пресцентъра на организацията.

"На фона на огромните дефицити в болничната помощ управляваното от д-р Димитров лечебно заведение е едно от малкото, които работят на печалба и нямат задължения към доставчици и институции. Състоянието на болницата като условия за лечение и работа е отлично, поддържа се отлично действащ екип от висококвалифицирани лекари и медицински специалисти", се казва още в съобщението от БСК.

От организацията посочват, че д-р Димитър Димитров е член на управителния съвет на Българската стопанска камара, председател е на Асоциацията на мениджърите в здравеопазването и ги представлява в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

В подкрепа на д-р Димитър Димитров в БСК е постъпила подписка от над 330 лекари и медицински сестри, вкл. хабилитирани специалисти, ръководители на клиники и отделения, съобщават още от камарата.

"Силно сме обезпокоени от факта, че случаят с д-р Димитров не е изолиран. Неотдавна по същия недопустим начин беше освободен и друг водещ мениджър в системата на здравеопазването. Не изключваме тази практика да продължи. Институциите, които си позволяват да извършват мениджърски смени с подобен подход, са длъжни да поемат пълната отговорност за всички негативни последствия, които ще произтекат от това в бъдеще", заявяват от БСК.

Сериозният принос на д-р Димитров за болницата и здравеопазването като цяло заслужава справедлива оценка. През годините той доказа, че притежава отлични качества като ръководител на една от десетте най-големи болници в страната и активен участник в диалога, свързан с реформите в системата. Професионалистите като д-р Димитров са единици и трудът им заслужава уважение, а не унижение, подчертават още от БСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоЯвно ти не си разбрал нищо, Веско !Защо не направят така, че болниците, които лекуват особено деца, пенсионери, и здравно неосигурени, да бъдат ако не на печалба, поне не на загуба?Много лесно става това - или с дофинансиране на клиничните пътеки, или с подкрепа от държавата.И защо никой не иска тежките случаи?Щото няма ценз да лекува, или щото никой не иска да вади от джоба си за тяхното лечение?Помисли малко !
11
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Стана ясно, че хората въобще не са разбрали проблема и какво говори министъра. Болниците които печелят просто си подбират пациентите извършават добре платени от ЗК манипулации, а тежките случаи просто се пренасочват. Болниците които ЛЕКУВАТ, особено деца, пенсионери и здравно неосигурени, а такива бол никогиш не могат да бъдат на печалба. Съответно добрите специалисти е лесно да се привлекат в "печеливши" заведения, където може и допълнителни парички да се смъкнат от пациента. Мислете малко!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоИ нещо лошо, странно ли виждаш в това да работи на печалба?Ти по принцип на загуба ли обичаш да работиш?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоИзвинявай, цитираните от твб неща не са несъвместими (поне в нормалния Свят).Уважението на хората и благодарността на пациентите са си едно, а трудът се заплаща с пари.Парите идват чрез направления от здравна каса, частни фондове, дарения и кеш(на касата).
8
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До Анонимен 8Извинявай, останах с впечатление, че "работят на печалба" означава да печелят пари, а не уважение на хората и благодарност от пациентите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоПечели от това примерно, да вади тромби от кръвоносните съдове.Неизвадени, тромбите водят или до бърза смърт или до тежка инвалидизация.Други въпроси?
6
6
 
0
 
! Отговори
Веско преди 8 години
От какво печели една болница?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какво нещо е живота, като станеш шеф на бившия ти шеф и...
4
3
 
10
 
! Отговори
! преди 8 години
На поста му ще бъде назначет Славчо Близнаков от Хасковската МБАЛ.Момчето е добро в областта на облизването на *** от ДПС и съвместни кражби с тях. Бог да закриля болните в света Ана.
3
5
 
5
 
! Отговори
до фашиста преди 8 години
напълно сте прав , но къде се скатаваха тези подчинени последните 20 години , защото министър който и да е , не може да знае всеки крадлив шеф във всяка болница , късмет че на този му се носи славата , та най-после го махнаха
2
6
 
9
 
! Отговори
фашист преди 8 години
Уважението всеки трябва сам да си го заслужи . С арогантно поведени , шизофренична мания за величие и неуважение към труда на подчинените си, както морално така и финансово Димитър Димитров е последното нещо което заслужава българският пациент. Човек трябва да е загубил достойнството си , за да тръгне да защитава крадците.Поздравления министър Москов!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санитарният фашизъм на синия комунист др Москалев в действие.Ще ме хванете...за шлифера да гласувам за вас, нещастници продажни !И поне още 40 човека ще убедя никога глас за вас повече!Боядисани болшевишки предатели.