Напрежението расте: Протестиращи искат да нахлуят в махалата*

Жива верига от полицаи спира демонстрантите, арестувани са 20 души в "Орландовци"
Обновена: 15 юни 2015 21:53 | 15 юни 2015 21:05,
526

Снимка: Булфото

Напрежението в столичния квартал "Орландовци" ескалира. Група протестиращи се опита да влезе в ромската махала.

Задържани при протеста в "Орландовци" са 20 души, Съобщи директорът на СДВР Младен Маринов пред "Фокус". Част от тях са арестувани заради оказване на съпротива, а останалите поради липса на лични документи.

Бус на жандармерията и жива верига спират протестиращите да достигнат махалата. Улица "Мара Бунева" е блокирана от полицейски части.

Още по темата

Полицаите успяха да спрат групата от протестиращи, които опитаха да влязат в махалата. Около 20 полицаи предотвратиха по-сериозни сблъсъци. За момента ситуацията е овладяна, но напрежението продължава да ескалира. Няма ранени.

Всички протестиращи, сред които има и маскирани, скандират "Българи юнаци" и търсят обходен маршрут, за да избегнат живата верига от полицейски служители.

Много от демонстрантите носят бирени бутилки. На място се съсредоточават още полицейски сили, които препречват пътя на протестиращите. Те от своя страна търсят всякакви варианти, за да достигнат до ромската махала.

Полицията продължава да проверява самоличността на гражданите, присъстващи на протеста.

*Информацията е актуализирана към 21.53

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
8
 
! Отговори
Ян преди 8 години
За да не се страхуват рОмовете, хванете недоволните българи. В знак на извинение- нека в следващите 48 часа живеещие около орландовци да оставят жилищата си отключени и да не възпрепятствуват добрите отношения с мургавелковците. Нека също правителството да изпече 3800 кебапчета закупени с парите на данъкоплатците и да ги раздаде на рОмовете за да не се сърдят. На всяка бременна рОмка да се увеличат детските надбавки. Така тя няма да стои само на нейните детски а ще получава и за своето . рОмове- извинете нас българите че сме недоволни. Ние обещаваме да ви плащаме помощите плюс вода и ток в
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aide be igracho kade ti e strategiqta protiv rasiovata omraza dve dumi po tv ne sa dostachni
142
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато с десетилетия законите не са еднакви за всички в България, идва беззаконието. Държавата е майка за едни и мащеха за други. Законотворците ни и изпълнителната ни власт налагат беззаконието, защото в хаос най-лесно се правят мръсни пари в огромни количества. Хаосът обезверява хората и те, невиждайки избор - не гласуват на избори, където обаче масово отива ниско образованата и лесно подкупна част от електората, определайки бъдешето на обезверените хора. Безкраен порочен кръг! До кога?!
141
0
 
9
 
! Отговори
196 нарин преди 8 години
ти се притеснявай когато тръгнат без маски. Ще имаме нов Национален празникь
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата е скапана. Важното е, че семето е още читаво.
139
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи Юнаци. Поклон до земята.
138
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХРАНИМ ПОЛИЦИЯ ДА ПАЗИ БАНДИТИ ЕГАТИ НАРОДА
137
13
 
1
 
! Отговори
Ада преди 8 години
За тоз народ българския нема място на земята елате при мен чжа мойСАТАНАТА
136
11
 
2
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Толкова негоден материал не е имала никога българия така с маски нападат терористите и не стигат до никаде а инак умен народ решете проблема инак той ще ви изяде без това няма бидеще тая ***
135
0
 
4
 
! Отговори
bon4ev преди 8 години
Дейноста на тази терористична организация се засекретява под миловидния предлог да не се етнизира " иначе този криминален инцидент извършен в момент на временна невменяемост от ГЛАД" Истината е ГЛАДА убива
134
0
 
25
 
! Отговори
bonchev преди 8 години
ГЕТАТА са "спящи"ТЕРОРИСТИЧНИ КЛЕТКИ.Има ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ на ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП аналог на ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. Българската държава ФИНАНСИРА ТЕРОРИЗМА чрез ПРОГРАМИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ.и не гарантира частната собственост тоест колкото е на българина толкова е и на ромите собственоста по правилото на по СИЛНИЯ В България има зони територии на ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НА ПОЛУ ШЕРИАТСКИ ИДЕОЛОГИЯ ПОСТОЯННО ЗАВЗЕМАЩА НОВИ ТЕРИТОРИИ.
133
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата смята, че прави необходимото като пази махалата от младите момчета.Обаче явно много е сбъркала, щом като те са там.Това е недвусмислен сигнал, че нещо не е наред.Дали управляващите ще го забележат ?
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OДЪРГЖАВАТА, Т.Е. ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ИЛИ ДА ПОДАВА ОСТАВАКА!!!КЪДЕ Е Г-Н БОРИСОВ, КЪДЕ Е Г-ЖА БЪЧВАРОВА, КАКВО ПРАВЯТ, ЗАЩО НЯМА ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ ТЯХ, КАКВА Е ЦЕЛТА НАЦЯЛАТА ТАЯ ПРОСТОТИЯ, КОЯТО СЪЗДАДОХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ТАКИВА, КАТО ТЯХ!!!
131
6
 
19
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
ДОКАТО ИМА -Д.П.С. ДА ПЛАШИ С ЕТНИЧЕСКИЯТ МИРЕН МОДЕЛ ,ЩЕ ИМА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА И НЕ САМО В ОРЛАНДОВЦИ .НЕ ХАРЕСВАМ ИЗЦЕПКИТЕ НА ВОЛЕН , НО СИ МИСЛЯ ЧЕ ТОЙ Е ТОЧНИЯТ ЧОВЕК ЗА ТАЗИ РАБОТА . ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРО-СЪЮЗА , ПОДСИЛВАНЕ НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА И РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА С , ИСЛЯМИСТИ, И ВСЯКАКВА *** КОЯТО ВЛЕЗЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ БЕЗКОНТРОЛНИ ОТ ВЛАСТА ГОДИНИ, Е АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪРВИ ТРЯБВА ДА СЕ МАХАТ И ДА СИ ВЗЕМАТ БОРИСОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
S bira,ha6i6 i boks shte se borim sreshtu sistemata!?!? Shto za ***?!?!? Te sa sushto 4ast ot tazi poro4na sistema!!!
129
0
 
13
 
! Отговори
бай Цецо преди 8 години
Стигам до извода, че демокрация и не могат да се комбинират . Но защо точно *и? Всеки който се капсулира от обществото не бива и не може да претендира за права в него. Нормално е това общество да го отхвърли, било то *н, турчин или обикновен сектант.
128
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на протестиращите да сложат картонени маски с черна боя и по един надпис: "Аз съм ром! Позволено ми е да извършвам престъпления, а полицията да ме пази"За страхливците като мен, можем да помогнем на протестиращите да си нарисуват маските.
127
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО СА БЕЗПРАВНИ И ПОД РОБСТВО!ДОКОГА/?РОБСТВО В 21 ВЕК!СРАМ!
126
0
 
0
 
! Отговори
маке преди 8 години
наздраве
125
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са виновни ромите, а политиците които ги ухажват за да бъдат избрани. Това е електоратът, който за 20 лв и кебапче дава власт. Затова са безнаказани и живеят на аванта. Та, КОЙ е виновен?