Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Няма смисъл преди 8 години
От 77 до 80Казвам ти с добро, но ти си знаеш прави каквото намериш за добре...
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат да бутнат 100 бараки из цяла София и хората ще се успокоят...Не го ли направят, ЩЕ СЕ СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВО !!!
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
77, Хайде сега нека ме задържат властите заради това което ще напиша: Утре ще убия Бойко Борисов!
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестът днес е от 18,30 ч., от полицията са заявили, че ще бъдат спирани хора, които не са от квартала, пише в Блиц отпреди малко.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАРАКИТЕ ДОЛУ !!!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 77Муахаххахахах...вярно ли си толкова уплашен? Следяли ти IP адреса и са много заинтересувани какви ги пишеш тук? Стига ме размива бе!
28
6
 
11
 
! Отговори
Няма смисъл преди 8 години
До Всички в Форума Колеги!!!Спрете да пишете тия простотии... Ще купувам автомат ще купувам пистолет и др подобни... Глупави ли сте??? Хем знаете, че тия сайтове са следени от всички... сдвр, мвр, данс,собт.. следят се и АП адресите... Проблеми може да си навлечете!!! Ако сте решили купувайте, но не пишете тези глупости по форуми и сайтове... Следят всичко какво правим с кой коренспондираме и т.н
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69, аз съм виждал как бият гръцки ченгета на живо в Атина на площад Омония едни хулигани дето чупеха витрини на магазини. Бият ги до припадък, след това им пускат маркуча с водата свестяват се ония и ченгетата започват отново да ги бият. Направо се уплаших и аз дето бях на 200 метра.
26
1
 
48
 
! Отговори
BG преди 8 години
Божеее, по цяла нощ дънят музика и купони ама днес децата им са много "ученолюбиви" :))) пък родителите им - много "трудолюбиви"
25
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът е търпелив. Много търпелив... До едно време
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ АКО НАПРИМЕР В СЪСЕДНА ГЪРЦИЯ ИЛИ НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ В СЪРБИЯ ЦЕГАНИТЕ ТАКА НАГЛЕЯТ!ЩЕ БЪДАТ СМАЧКАНИ НА МОМЕНТА ОТ ЖАНДАРМЕРИЯТА И ВОЕННИТЕ!ТАМ НЕ СМЕЯТ ДА ГЪКНАТ И СА ПИСЕНЦА!
23
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Бойко съм гласувал, но ако не бутнат незаконните бараки във всички гета в София, съм на протест до ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!!
22
1
 
43
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Може ли толкова глупости само в заглавието да напишете!? На какво училище искали да ходят и защо не ги е страх от закона като размахват брадви и сопи по улиците?
21
1
 
19
 
! Отговори
Ромгал преди 8 години
Нема вечи училище за деецата, батей... свърши! 15-ти юни е...
20
1
 
47
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Господа управляващи не се правете ,че нищо се случва, не си затваряйте очите , ще ви излезе скъпо. Нещата вървят към най естествения си развой и това са само първите невинни прояви.
19
3
 
4
 
! Отговори
маке преди 8 години
ами просто не останая *** да гласуват за политиканите за туй са тия магарий с цуганите оти ако и они не гласуват лошо атуй дека си крадът туй е от веки веков айде да пийнем по едно канче ракийка и да не го умуваме токо
18
1
 
28
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
май е време да се купува калашник
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички незаконни бараки да се бутнат !!! Бойко, иначе си ОТИВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
0
 
39
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Ако се реши въпроса със шумът който вдигат,хората ще се успокоят и обстановката ще се нормализира.Не разбирам каква е тази излишна полемика по телевизиите и толкова ли не разбират елементарната истина,че хората след работния си ден и ежедневни проблеми искат спокойствие а не оглушителна музика носеща се от преминаващи ромски коли или още по-оглушителната от нямащите край ромски сватби.Всеки трябва да се весели така,че да не пречи на околните а не да насажда напрежение-на това трябва да се научат
15
2
 
37
 
! Отговори
г преди 8 години
Ами то учениците до 8 клас вече не са на училище, а колко роми учат повече :) . ЛЪЖАТ , АМА МНОГО ПЛИТКО ЛЪЖАТ