Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
до Анонимен 108 преди 8 години
При Живков не се живееше добре. Затова бяха затворили границите, че да не избягаме от ''хубавото''. Средното ни образОвание беше на ниво, а висшето - според нуждите на плановата ни икономика. Икономиката ни можеше да вирее само в СИВ, затова логично умря като излезе на световния пазар. Дори и в СИВ, ня три пъти сме фалирали, но никой не ти го е казвал, щото ''братският'' Съветски съюз ни е измъквал, за да не се изложи яловият социализъм.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E zatova naroda ne obicha poluciata. A momchetata tam..izpalnavat zapovedi na hora koito mogat da pravat tablici. A upravlenski i takticheski rechenua..se spuskat ot gore..i si izpalnavat..a obiknovenia policai strada
112
0
 
14
 
! Отговори
Полицаят днес и тук преди 8 години
Полицията е частна охранителна групировка, но заплатена с народни пари, чиято функция е да смазва всеки опит за подобряване живота на честно работещите българи. Полицаят по презумпция е защитник на силните на деня, на едрите бандити, на всеки, който има власт или може да си плати за услугата. Той е наемен гавазин, готов да бие, да арестува, да унижава синовете и дъщерите на своя народ, изразяващи справедливия си гняв!
111
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Аха, днес нямам право да използвам българската дума са ром и ромът *** ме банна.
110
1
 
34
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Кога Полицията ще почне да пази тези, които създават благата и плащат данъци!? Кога ще почне да пази обществото и мирните хора!?А не само ромите!?
109
17
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
Омаловажихте тежестта на ДПС и в страната започна хаос. А ДПС добре балансираше нещата.
108
1
 
25
 
! Отговори
щраих преди 8 години
хубаво пазят ченгеджиите но скоро тях самите трябва да пази армеиски корпус
107
7
 
54
 
! Отговори
Hayvanko преди 8 години
Проблемът ще става все по - жесток, тъй като вече няма от къде да се краде - големия бизнес се изнесе в Румъния и Сърбия, герберугите унищожиха малкия и средния - останаха що годе добре само зърнарите и крадците по евро проектите. Сега на ход са ход посегателствата върху физическите
106
1
 
63
 
! Отговори
UP THE HAMMER преди 8 години
Хитлер беше прав!
105
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зверска цензура в сайта. Така ще се оправят нещата! Гарантирано!!!
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 132 / 133Я се научи да пишеш на кирилица, ако си уважаваш езика.
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOKOGA CHTE SE IZTRIVAT KOMENTARITE V TOZI SAIT. PICHEM VERNI NECHTA BEZ VULGARNI DUMI I VSICKO IZTRIVATE. SVOBODA NA SLOVOTO NEMA V TOZI SAIT.
102
2
 
4
 
! Отговори
за . 128... преди 8 години
....и що го свалихте от власт ,тогава бе комунягата ....ха,ха,хааааааааааа
101
28
 
4
 
! Отговори
САМО ДПС преди 8 години
ВСИЧКИ РОМИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС---И ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ!
100
3
 
67
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Днес.бг, абсолютно сериозно питам, без да се заяждам, този сайт да не би да е собственост на някоя ромска фондация, или на някакво друго подобно уродливо-нелепо формирование?!
99
15
 
50
 
! Отговори
до 120 преди 8 години
А бе, форумен мишок,ти имаш ли представа ИЗОБЩО кой беше Тодор Живков,м!?Поговори с по-възрастни,те да ти кажат!Този "полуграмотен" човек въртеше на пръста си и СССР,и Европа!По негово време България беше на трето място в света по развито земеделие,след САЩ и Италия!Лично съм присъствал на среща в БАН,на която той им даваше "цялата Менделеева таблица,каквото поискате ще го имате,само работете!"Да ама на *** не му се бачка,той иска на готово,и някой да му дава,и то по много!Ей,много заблудени,бе
98
2
 
45
 
! Отговори
банкя преди 8 години
Премиера орева България че му вдигнали малко шум пред кьщата му , а какво да кажат Българите тогава .
97
7
 
55
 
! Отговори
зз преди 8 години
Къде е банкянският ***. Защо се крие, когато в държавицата,"управлявана" от тиквата нещата се объркат. Разхожда се до Баку и Швейцария за наша сметка. Плъх.
96
2
 
63
 
! Отговори
Господинов преди 8 години
Българите кой да ги пази?!
95
0
 
0
 
! Отговори
до 137 преди 8 години
Прибирай се по бързо на сянка че нещо си слънчасал май, нищо не ти разбирам от това което си писал.