Започнаха да слагат обещаните камери в "Орландовци"

Засега са сложени 4, обясни кметът Йорданка Фандъкова
17 юни 2015 11:47,
41
Започнаха да слагат обещаните камери в "Орландовци"
Снимка: Булфото, ахрив

Започнахме изграждане на системата за видеонаблюдение в квартал "Орландовци",  каза пред "Фокус" Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

"Директорът по сигурността на Столична община Красимир Димитров е в щаба на полицията. Нашите екипи са на място и реагират веднага както на сигналите на гражданите, така и в подпомагане на работата на полицията", обясни тя. Кметът добави, че още първия ден на протести е разговаряла с министър Бъчварова и е поискала допълнителни полицейски сили, за да не се допуснат ексцесии.

Още по темата

"От директора на СДВР поисках в района да бъде осигурено допълнително полицейско присъствие и да се предприемат мерки за по-ефективна работа на полицейските служители. За по-голяма сигурност на гражданите и като помощ на работата на МВР, сега поставяме 4 моторизирани камери", посочи кметът и допълни, че местата на камерите се избират съвместно с Охранителна полиция и по сигнали на граждани за рисковите места.

"Това е първият етап от изграждане на система от видеонаблюдение в района, както хората поискаха. Предприели сме действия и за възстановяване на осветлението, където е счупено", обясни Фандъкова.

"В последните години полагаме големи усилия, за здравна грамотност в тези райони, като работим заедно с другите институции и организации. За мен ключово е децата от ромските семейства да посещават училище и да получават реално образование – това е верният път, за да решим дълготрайно проблема с интеграцията на ромите в обществото", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
До Анонимен 21 Ей чш' алоу, за къф' се мислиш ти да им казваш да спазвали били законите. Алоу малкия т'ва тука е електоратчиту... То си прави каквото си иска с когото, където както и когато си поиска. Ко' не разбрахте за 'сички тези години? Да спазвали закона... че те да не са българи? А ходете ги питайте какво са и да видим дали ще ви кажат, че са българи преди да ви кажат че са циг*ни... После ние сме ги били дискриминирали и сме ги били не знам си какво си.. А кой се опитва да ги интегрира?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Биг Брадър, скандали в къщата и квартала. Да го пускат по Нова телевизия.
16
0
 
5
 
! Отговори
клип преди 8 години
Е, като сложихте камери в Борисова градина, предотвратихте ли убийството, хванахте ли убиеца? Имитация на мерки!
15
0
 
7
 
! Отговори
Продължение на 15 преди 8 години
Тогава опечалените щат не щат - приемат предлаганата каменоделска услуга. После ги одират със солени цени.Накрая, при поставянето на поправения паметник, пак има предложение - ще наглеждат този гроб и нищо няма да му се случи, срещу заплащане от 400 ЛЕВА МЕСЕЧНО. Ако не ти е по джоба, откажи се от гробното място - ромите ще посредничат да го продадеш за 5-6 хиляди евро, с комисиона 25%. После изгори останките на близкия си - има урни.Там камери няма ли да поставите г-жо Фандъкова?!
14
2
 
3
 
! Отговори
ганонимний проникващ преди 8 години
Сети се Фандъкофтъ *** да докара видео наблюдение. Нито е скъпо, нито отнема голям ресурс за поддръжка. Въпросът е защо чак сега..
13
0
 
14
 
! Отговори
Г-жо Фандъкова преди 8 години
Централните софийски гробища също са в Орландовци.За ромите този гробищен парк е поле, в което те "берат" - чантите на самотни жени, а също и всичко, което може да се откърти от надгробните паметници и да се продаде.Също така, цели организирани групи събарят и повреждат паметници, а после оставят съгледвачи покрай тях - те дежурят и чакат да дойде някой опечален. Веднага му дават визитка на майстор, който поправя "за без пари". Откажеш ли, следва ново опустошение и пак чакат съгледвачи.Продълж
12
0
 
5
 
! Отговори
NEW WORLD ORDER преди 8 години
Винаги сте били в клещите ни, а сега още повече, ***.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъковица има персонална вина за заселването на интелигентните, работливи и мирни ромове. Лично тя е назначила продажният кмет на Орландовци който е започнал да заиграва с ромовете. Същият е обещал да узакони къщите им, облагородил улиците с една цел, да гласуват за ГЕРБ. И да знаете, мършата няма да пипне и едно незаконна къща. Идват избори и даскалицата ще трябва да е набутат отново за да продължи гепенето. Била болна..добра новина. Господ наказва гадориите й.
10
4
 
5
 
! Отговори
Сиган преди 8 години
Работни места, а не камери.Без работа народа се принуждава да краде, а с работа на народа се осигурява поминък.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
камерите метални ли са?
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова обеща пред 4 години че ще почне да събаря и на българи и на турци и на роми. След 4 години застрояването даже се засили и почти нищо незаконно не е съборено.
7
1
 
16
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
И какво като има камери?!?! След дъжд качулка!! Ако стане някой инцидент, после как ще разпознават участниците? Особено по-тъмните, в тъмните нощи??? Те посред бял ден не можаха да намерят убийците на Георги от Борисовата градина, та в Орландовци ще намерят някой..... СМЕШКИ!!!! Прах в очите на хората хвърлят само....
6
0
 
25
 
! Отговори
жед преди 8 години
Колегaтa под мен е прaв! Продaжните медии всеки ден нaбивaт в глaвите , че видите ли хорaтa нямaли проблеми с ромовете a просто товa стaнaло зaрaди провокaтори и политически сили! Всичко било нaред aмa някои бългaри искaли дa имa рaзмирици! Подкупни телевизии!
5
0
 
8
 
! Отговори
lulin преди 8 години
Mi aide malko i v lunin da se ponapravi sa6toto ili trqbva i tuk da ima takiva izpalneniq kato v Orlandovci,Katunica i Garmen.I i tuk nesa malko murgavite a na vsi4ko ot gore stavat i pove4e a KUKUTE kazvat 4e sa vdignali race ot tqh i ni6to nemogat da napravqt
4
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Нека да слагат, но само това няма да реши проблема! Като ти забий брадвата в главата, каква полза, че го снимала камерата?!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кaк не можaхa дa рaзберaт, че Ром не може дa бъде интегрирaн!!! Aз съм рaботил с Роми около 8 години, aми могa дa кaжa със сигурност ,че те не подлежaт нa интегрaция, те не подлежaт нa дресеровкa! Те сa свикнaли нa скотски нaчин нa живот, рaботaтa не е зa тях, те сa племе с други рaзбирaния зa животa!!!!
2
0
 
22
 
! Отговори
1984 преди 8 години
Скоро и в домовете ви! Всякаш камерите ще научат ромите да работят и учат...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се предават на живо по ефирната телевизия и да стане цела *** едно риалити шоу!