Гей и анти гей парад по софийските улици днес

Противниците тръгват първи под надслов "Бъди нормален!"
Обновена: 27 юни 2015 09:47 | 27 юни 2015 08:25, Александър Попов
431
Гей и анти гей парад по софийските улици днес
Снимка: Булфото, архив

Осмият традиционен гей парад  ще започне днес от 18 ч. от столичната Княжевска градина. Шествието ще мине през булевардите „Цар Освободител”, „Васил Левски”, „Дондуков” и ще стигне до пл. „Независимост”. Той трябва да приключи точно в 19 ч., обясниха от Столична община.

Тазгодишното му издание е фокусирано върху дискриминацията спрямо хората с нетрадиционна сексуална ориентация в образователните институции.

Организаторите смятат, че е редно по тези въпроси да се говори и в училище, за да бъде преодоляна скритата хомофобия, която те смятат, че съществува в страната ни.

Прайдът, както още наричат гей парада, е подкрепен от посланиците на 18 държави у нас.

От 9:00 до 11:00 часа сутринта пък ще има анти гей парад под наслов "Бъди нормален!”. Протестиращите ще тръгнат от катедралата „Александър Невски” и ще минат по улиците „Оборище” и „Раковски”, за да стигнат до ъгъла на булевардите „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
4
 
! Отговори
Асен Ангелов преди 6 години
"Да се говори по училищата и скритата хомофобия" - искали гейовете под претекст, че им нарушаме правата. Какво точно им нарушаваме? Скритата хомофобия не е нарушаване на права. Това, че не ги възприемаме за нормални не е нарушаване на техните права. Да се говори в училащата не съм съгласен. Едва ли някой родител ще даде съгласието си хомосексуалистите да го облъчват децата ни с техните пропаганди.
212
4
 
7
 
! Отговори
Вики преди 8 години
На мен ми е интересно защо за гейовете има 1ч протест, а за "анти-гей" има 2ч?! Още от тук си личи дискриминацията. :)
211
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТо е казано отдавна
210
2
 
4
 
! Отговори
asd преди 8 години
До сисиa ti koi li znae kolko sv*irki si pravila za da si dobre v jivota i izneverqvash na myjat si a?kompleksarka si
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендържавата скапана ама ти още повече си скапан в главата
208
4
 
11
 
! Отговори
Куротрес Вазелинов преди 8 години
Не знам защо,но не мога да ги трая ! Чувствам вътрещно отвращение от тях !
207
1
 
13
 
! Отговори
Евгени Ватмана преди 8 години
Каква чудесна снимка! Прелест!
206
4
 
6
 
! Отговори
wc преди 8 години
До Анонименtazi pomia na sveta e problem ogromen no BOG si znae.na kladata vseki edin ot tezi yrodi.
205
2
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 8 години
Имам нормална ориентация и се храня с нормалните неща, но съм дискриминиран от веганите и суровоядците с думата "мършояд". Да си призная аз не съм от най-послушните и в момента един от тези индивиди леко фъфли заради избита предна фасада. Дано не му пречи това да пасе защото се чувствам гузно.
204
5
 
10
 
! Отговори
Ако преди 8 години
Ако министър Москов е истински специалист по медицина да открие нова здравна пътека за лечение на хомосексуалност, че да спрат тия болни хора да се взимат за много напредничави и модерни и надменно да се надсмиват над нормалните хора. Промити мозъци. Това извращение изобщо не е нова и модерно, а много древно. Не сте ли чували за Содом и Гомор, е , същата съдба очаква извратеняците, но и тия които одобряват това. Обърнете се от тоя гнусен грях, докато има време. Господ чака, но докога?
203
3
 
13
 
! Отговори
100 преди 8 години
Всеки има право на самоопределение, стига да не вреди на останалите. Аз съм си нормален и жена ме чака :). Иначе нищо против другите, стига да не ми се натискат като разберат че не съм от тяхната порода..
202
6
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...iat...a sega uzakoniavat izvrateniacite...mnogo precakana nacia..ako vaobshte moje da se govori za takava...izmisleni cennosti...izmislena ikonomika ...izmisleni pari bez nikakvo pokritie..strana,koiato moje da sashtestvuva samo na garba na drugite narodi....ANATEMA TRIJDI!!!
201
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има и друго нещо, тези хора ги мачкате всички цял живот. родители, съученици, *** като вас, дето ги нападате и унижавате ежедневно. тези хора са събрали смелост да признаят пред себе си, пред родители, приятели и вас, за което се изисква огромна смелост. и вместо да им кажем, браво, смели хора, независимо дали ни харесва или не, радвайте се на живота, тука някакви *** бръщолевят и бълват какви ли не глупости, които даже не разбират. как не ви е срам?! в кой век живеете?! ***!
200
5
 
7
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Izkaraite vsichki pidirasi v Kanada i kudeto se omujvat,za da se izchisti BG ot tyah.
199
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
селяни, гей хората си плащат данъци на тая скапана държава, както даже не правят много други *** от вас. както всяка твар, дето се шматка по града, то и тези хора имат право поне един ден да се разходят гордо по центъра. гей не се става, а се ражда. ако някой има нещо против тези хора, включително пропаднали попове и попадии, то да се обърнат към господ, който е създал всеки един от нас. ***, осъзнайте се, кои сте вие да казвате кое е правилно и кое не.
198
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прайдът, както още наричат гей парада, е подкрепен от посланиците на 18 държави у нас. ЕВРОГЕЙЦИТЕ ПОДКРЕПЯТ ГЕЙ ПАРАДА???? ДО 286. ЗНАЧИ СПОРЕД ТЕБ АНТИГЕЙ ПАРАД НЕ ТРЯБВА ДА ИМА??? А ГЕЙ ПАРАД ТРЯБВА ДА ИМА???? КОГА УСПЯ ДА ОБЪРНЕШ РЕЗБАТА БЕ СЕЛЧО??? КРАВАРИТЕ АКО СЕ НАСЕ.АТ И ТИ ЛЕ ЩЕ СЕР.Ш??? ЩО НЕ СЕ ОМЪЖИШ БЕ ТАРИКАТ???? ПА ДА СИ РОДИШ ЕДНО ДЕТЕ??? АМА СЕ ЧУДЯ ОТКЪДЕ ЩЕ ТИ ГО ИЗВАДЯТ ТОВА ДЕТЕ???
197
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До това е лична работа!Защо преследването на да е дискриминация а на педофилията да не е. И двете са сексуални извратеностиЗащо трият непрекъснато този постинг?
196
34
 
9
 
! Отговори
това е лична работа! преди 8 години
АНТИГЕЙ ПАРАД не трябва да има!!! Който е против гей парада, той е против демокрацията. Днес Върховният съд на САЩ е разрешил гей браковете на територията на всички американски щати. Вие какво имате против? Щом дори в Америка се разрешава и узаконява. Да бъдем толерантни!
195
12
 
18
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Мдаа, отвратително... Обаче помислете, хора.Дайте да зададем по-важния въпрос - защо напоследък има толкова много гейове? Какво става с младото поколение, защо има толкова много обратни? Хомосексуалността е вродено заболяване, но какво го причинява?
194
5
 
22
 
! Отговори
амбреаж преди 8 години
Откога самоволната ориентация към безмозъчност се нарича "нетрадиционна сексуална ориентация " ?!