"София Прайд" се обяви против дискриминацията в образованието

Шествието премина без инциденти и провокации
27 юни 2015 20:00, Красимир Ангелов
335

Снимка: Булфото

За осма поредна година в София се проведе "София прайд". Тази година фокусът на парада бе протест срещу дискриминацията на гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора в образователните институции.

Според организаторите на прайда с подобен проблем са се сблъсквали почти всички хора с различна сексуална ориентация, особено във сферата на висшето образование.

Още по темата
Участниците в шествието се събраха малко преди 18 часа в Княжеската градина в София. Сред множеството имаше и дипломати, представители на културни институции и на НПО.

По-късно прайда премина покрай Софийския университет "Св. Климент Охридски", паметника на Васил Левски и Софийската опера  и балет, като достигна до площад “Независимост”.  От там "София Прайд" продължи към изходната си точка - Княжеската градина.

Шествието протича без инциденти и провокации, отчитат от полицията.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в София се проведе и анти гей парад под надслов "Бъди нормален". Протестиращите преминаха и покрай Общината и поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради това, че подкрепя "София Прайд".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАБРАНА ЗА ГЕЙ ПАРАДИТЕ ВЕДНАГА !!!ИНАЧЕ ЩЕ СЪБОРИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме равни ама аз съм гей и искам специално отношение. Елате ме вижте кокло съм "различен".Толко ли няма истински каузи да се борите за тях. Че кой пък ви дискриминира вас? Дискриминират възрастните хора като си търсят работа на база възраст, ето това е дискриминация. Вашето е лигня.
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕКА БЪДЕМ ЕВРОПЕЙЦИМОЖЕМ ДА УЗАКОНИМ БРАКОВЕТЕ МЕЖДУ ЧОВЕК И КОЗАТА?МАГАРЕ, ОВЦАТА?
124
3
 
2
 
! Отговори
до всички мразещи преди 8 години
Син да отгледаш - зет да ти доведе!
123
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тя"Тази показност" е ПРОТЕСТ. Както всички други групи в обществото протестират, и се борят за правото на спокоен живот - за правото да се разхождаш в парка без страх, че ще те пребият "защото приличаш на гей"; за правото на брак с човека, когото обичаш.
122
3
 
3
 
! Отговори
Тлъб преди 8 години
И да е щастливо червото му славно
121
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 164: казах че гей хората не са наказани от Бог да нямат деца, както пишеше в един коментар. Могат да имат деца. Не съм казал, че може да има между еднаедн полове. Дори ако гей има дете, то може да бъде или гей или хетеро.
120
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не може да разсъждавате логично? Глупави ли сте или сте готови да кажете всякаква глупост само и само за да не разсъждавате логично и да прозрете истината? Ако детето ти се окаже гей или най добрия то приятел? Пак ще мислиш, че е психично болен? И дори да е така кво показвате? Че няма толерантност към болните? Евала на християнските ви ценности!
119
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са болни хора-психически и трябва да бъдат затворени в клиники
118
16
 
9
 
! Отговори
прайд преди 8 години
.Писна ми от ХЕТЕРОСЕКСУАЛИСТИ! Ограничени сте от собственото си разбиране за нещата и нищо повече. Утре сина или дъщеря ви ако ви кажат че са хомосексуални, какво?! Ще се откажете ли от тях?
117
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не познавам п-д-р-с, който да е имал проблем да си намери работа.А сега какво ще кажете за грозните? За дебелите жени?Аз съм самотна майка с малко дете. За да получа последната си работа, излъгах, че дъшеря ми е на 17 и живее с баща си в чужбина. Преди това, само като чуеха, че имам малко дете и ме отсвирваха.
116
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Организирам парад на тройките.
115
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия педи явно трябва да се трепят.Чудя се обаче, защо българската православна църква официално не ги анатемоса? Да не би да е пета колона на педитата?
114
3
 
8
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Ако те толкова искат да се заяват като доспринасяща част от това общество, ами нека да участват в инициативи за обучение срещу насилието по принцип, а не само срещу ТЯХ. Гей-хората нямат затруднения да достигнат до някъде, защото има стълби, да намерят и получат желаната работа, защото средата не е адаптирана, да достигнат до работното си място, каквито среща един човек, който ползва инвалидна количка например. Значи "всички сме хора: светли, тъмни, слаби, пълни, хетеро, хомо, ама АЗ съм гей!"
113
4
 
10
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Малко прекален според мен е този вик за внимание всяка година. Ролята на училището и на извънкласните занимания ЗА приемане на различията и за възпитание към толерантност са важни, но именно в училище тормозът към различията на момент е значителен: по-пълнички момичета, по-чувствителни деца, липса на последен модел телефон, деца от семейства с по-малко възможности. И в това е проблема, а не че не приемат гей хората по принцип. Никой не им е казал, че не са част от това общество.
112
7
 
22
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Всеки луд с номера си. Добре, не ви влече другия пол. Какви гнусотии правите в леглото и с кого, не ме интересува, ама да ми натрапвате перверзиите си публично и да ми обяснявате, че било нормално, ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!
111
15
 
3
 
! Отговори
Виновен преди 8 години
Преди няколко дни приятелят ми ме остави, по ред причини, една от тях, че не ми е комфортно да си проявяваме връзката на улицата - сконфузно ми беше да го държа за ръка. Ама той не разбира че 20 години съм живял в България, дълъг период, бях изграден като личност (до известна степен) като я напуснах. Т.е. и аз имам да вървя напред все още. С бавна, но постоянна крачка. И двойките момче-момиче минават през това, срамуват се в началото ако се държат за ръчичка.
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нека да е демокрация, Мъж с мъж, жена с жена, мъж с кон, бена с куче....нека се обичат! ПииииссссссС....ссс.... С
109
6
 
29
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
До MyНапротив! Гей хората се опитват да ни се качат на главите! Ние хетеросексуалните сме съгласни с това че са различни, но не сме съгласни с това да се парадира с гей сексуалността и да се пропагандира че е нещо нормално и да се прави мода от това.Няма професия която да дискриминира сексуалността дори в армията,освен ако самият гей не се свръх демонстрира като такъв.В природата има хомосексуалност,но в човешката това е неестествено :мъж+жена=деца (продължение на човешката раса)
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво като е гей?-има две леви ръце или е сакат и не може да работи;или е стар , с деменция,може би с умствена изостаналост?Не!Здрави и прави са ,да се борят със живота като всички останали.И да си плащат за разходите.