"Цариградско" готово преди 15 септември

Фандъкова провери асфалтирането на булеварда
28 юни 2015 14:49, Александър Попов
30
"Цариградско" готово преди 15 септември
Снимка: БТА

Ремонтните дейности по бул. "Цариградско шосе" ще завършат преди 15 септември и пътуващите ще могат да се придвижват без проблеми и при по-добра асфалтова настилка от "Орлов мост" до началото на магистралата "Тракия". Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери дейности по асфалтиране в отсечка от булеварда, след отбивката за ж.к. "Младост".

По думите й основните участъци от булеварда ще бъдат пуснати за движение в началото на септември, а до края на октомври ще се работи само по локалните платна, което не пречи на основното движение.

Това е един от най-тежките обекти, на които правим цялостна реконструкция. В момента текат ремонтни дейности в четири участъка по бул. "Цариградско шосе", посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че се работи с удължено работно време - от 7:00 до 19:00 часа, и в почивните дни.

Целта е да се приключи възможно най-рано, тъй като по бул. "Цариградско шосе" е най-тежкото движение в София, добави кметът.

Очаква се на 15 юли да бъде пуснато движението в тунела и естакадата при алея "Яворов" по бул. "Цариградско шосе", където тече цялостен ремонт и саниране, каза Фандъкова. По думите й там ситуацията е била много тежка и са падали отломки преди началото на ремонта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т. нар. ремонт. По един от ремонтираните участъци вече е пуснато движение - усещането в колата е като че яздиш кон. А от миналогодишния ремонт мога да пусна галерия със снимки на изкъртени бордюри, разместени тротоарни плочки, потънали шахти и градинки с "рози", представляващи прекопани места със стърчащи сухи пръчки, за които със сигурност е платено.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема със задръстванията в София е заради претоварената инфраструктура и нарастналия брой коли. Проблема на Фандъкова, е че иска да се хареса на нводошлите "софиянци" последните 15-20години. Тоя тип хора се придвижват основно с коли, имат вродено недоверие към градския транспорт и смятат, че трябва всичко в града да е асфалт и магистрали. Приоритизирането на автомобилния транспорт влошаването на градската среда е факт и заслуга имат всички кметове и общински съветници до сега. Включително и Фандъкова и сегашния съвет
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербаджийството е диагноза, сравнима с петолъчката. Аз пък ще ти кажа, че за десетина км.ремонти се орева все едно цяла София се асфалтира... В кварталите около Цариградско, а и не само там, вече с кола едвам се минава.... А за качеството на ремонтите и дума няма да кажа....
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учителката кога ще оправи моста на Владимир Вазов
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сакън, през октомври има избори, трябва всичко да е заметено под килима.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aaaa, не така другарко Фандъкова. Няма за къде да бързате. Направо за 15 декември, за преди Коледа.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА, некадърна послушнице !
16
0
 
4
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
навремето като построиха едни от последните панелки във Варна(бл.222-227) и беше нужна една нова отсечка , за да ги свързва и да пуснат автобусите (14 ,41) , та направиха я кадърно и години си стоя в много добро състояние , НО за да се разминат автобусите единия спираше и си удряха огледалата - оказа се че не са крали от КАЧЕСТВОТО на материалите ,а от КОЛИЧЕСТВОТО просто намалили ширината с 0,50м.
15
3
 
3
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
да почват един конкурс за избор на изпълнител на ремонтните дейности по цариградско шосе за след 15-те септември
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари червени *** , бягайте на Позитано 20 да видите кой ще ви плаща , защото на Кутев-спина му истина стола .
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените *** да не се занимават с пътищата , защото асфалт не се яде. Да си ядат повишението на пенсиите с 4.50 лв. на месец или 15 стотинки на ден . Това получиха от тяхното правителство .
12
2
 
3
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Не знам защо, но се досещам за една песен на оркестър Контрол, започва така... "Леле како.... циагара магара тактика.... "
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно се надявам проверките да не ги прави г-жа Фандъкова а някой с подходящите умения и образование. И е хубаво тези проверяващите да носят отговорност за недобре изпълнени проекти, и защото не са видели или не са искали да видят кое как се прави - тоест нещата за които получават заплата.
10
17
 
18
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Тук като чета коментарите, най-добре Цариградско да остане на дупки като от бомбардировка. Така поне ***, дето все мрънкат, няма да се правят на Шумахер и ще живеят една идея по-дълго. Българина си заслужава съдбата: кога се ремонтира - що се ремонтира, кога не се ремонтира - що не се ремонтира. Като жабите в казана - крякат, крякат и неусетно са се сварили. Но това Бай *** не го мисли, на него му дай да грачи само, ако му сипеш и ракия, още по-силно грачи, но мозък няма.
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 5 до 21 е светло и може да се работи на смени. Отделно 2-3 месеца период е нереално дълъг ремононт за няклко километра и то в столицата! Не на последно място, писна ми да го ремонтират тоя път всяка година, а й не само този.
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година асфалтира Цариградско ,то е на стойност колкото магистрала до морето.Намали добавките в асфалта или Бойко не разрешава.Кажете от асфалта или от зелената енергия консорциум ГЕРБ печели повече?
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофка бърза, контролира ремонта на...ремонта на...ремонта. Как иначе ще живее в лукс, как ще плаща на дечицата си мили образованието в чужбина, как ще заделя на Тиквока за да я набута на сладкото местенце отново и пази да не я съдят за безобразията. А качеството на ремонта ще видите напролет когато ще бъде отново за ремонт. Помните ли, имаме воля ...да крадем от всичко.
6
5
 
18
 
! Отговори
за 6 преди 8 години
Правилно е да напишеш: От там се крадат парите от ремонтите. Не може едно никакво асфалтово покритие на някакви си шест километра да се прави цяло лято и то срещу 22 милиона!!!! А как се краде при тези "ремонти" от материали и подизпълнители аз ли да ти обяснявам? И на кого трябва да дадеш, че да спечелиш обществена поръчка?
5
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
да знаем че всички ремонти ще свършат преди местните изборислед това борисов и журналисти ще прережат лентичките
4
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Няма корупция. Нали всички честни хора са плащат данъците към държавата? От тях се отделят пари и за пътищата.