Питбул нахапа дете в двора на столично школо

На помощ се притекъл мъж, който също е пострадал
8 юли 2015 07:19,
96
Питбул нахапа дете в двора на столично школо
Снимка: Архив Reuters

Питбул нахапа 7-годишно момче в двора на 102 ОУ "Панайот Волов" в "Надежда 4", съобщи bTV.

Пострадал е и млад мъж, който е опитал да спре кучето.

Детето и мъжът са отведени в "Пирогов". Момчето е нахапано по левия крак и ръцете, а мъжът е с по-леки рани. И двамата не са с опасност за живота.

Майката на нахапаното дете разказа, че със семейството ѝ са се прибирали през двора на училището, когато към тях се е втурнало куче, което се е разхождало свободно и без намордник. Животното захапало детето.

В този момент стопанката на кучето се е опитала да спре животното. На помощ се е притекъл и млад мъж.

Свидетели на инцидента са се обадили на полицията, която е пристигнала на място да установи какво се е случило.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги в такива случаи виновни са собствениците, а не животното! Обаче ми се ще да попитам другарката Фъдъкова: Коги ще ни направите по едни места за разходка на кучета, които да са заградени и да мога да пусна кучето ми да тича, без да се тревожа за всички психопати, които обикалят по улиците? (защото кучето ми безпогрешно ги разпознава и хуква да ги лае).
72
1
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Според мен стопанката на кучето освен плащане на значителна глоба и евтаназия на кучето и с ръждясала брадва, трябва да бъде задължена де се появява отсега нататък на улицата само с намордник (на нея, не на кучето!)
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гледаш в панелката си такъв пес 50-60 килограма и гордо да се разхождаш между хората и вдявал страх си е диагноза. Трябва да си голям комплексар и побърканяк за да се чувстваш горд с такова животно. Ако това стане в САЩ горката собственица. Освен, че ще влезе в затвора но глобата ще е такава, че ще трябва да си продаде имуществото. Ще плати не по-малко от 100 000 долара. Ако осъдят у нас десетина *** така, повече такива случаи няма да има.
70
4
 
13
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Моята присъда е:Разстрел на кучето. 100 000лв глоба на собственика му. 1 година ефективен затвор за собственика на свободно пуснатото без стоманен намордник куче-убиец.Следващата ми разпоредба - Пълна забрана на цивилни да притежават добермани, ротвайлери, битбули и всички породи характеризиращи се като кучета-убийци. Разрешава се използването на тези кучета само и единствено за охрана на обекти и специални предназначения на МВР, МО и правителствени служби
69
1
 
6
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Sega-nezavbavno prispivane na agresivno dete i psixolog za gorkoto kuche!
68
2
 
11
 
! Отговори
/ преди 8 години
Стъопанката се страхувала , че щели да я снимат и да я дават по телевизията , а детето ...кучета го яли , БУКВАЛНО ! Отделно се оказало , че в главна болница в центъра на столица на европейска държава нямат една инжекция тетанус , струва лев и някакви стотинки , от министерство на здравеопазването били много изненадани !!! Не знаели !
67
2
 
4
 
! Отговори
До 75 "До 72&qu преди 8 години
Къде четеш такива простотии? Американски питбул териер е мило и добродушно домашно животно!
66
1
 
4
 
! Отговори
До "До 70" преди 8 години
Я пак кажи някой факт за питбула, да се посмеем, че случката си е тъжна.
65
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 8 години
(продължение)Според някои кинелози, дори, не е "куче" (cannis familiaris), тъй като има примеси от диви животни.Най-често се бърка с породите: American bulldog, Stafordshire terrier, Dogo argentino, Bullmastiff, Neapolitan mastiff и др., повечето, от които са много скъпи и редки кучета.
64
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 8 години
" Комплексари по целия свят отглеждат животното, наречено американски питбул. "Всъщност, породата е американски питбул териер и представлява мило и добродушно домашно животно:За съжаление, често под питбул, се разбира животното American bully. Tова животно е създадено нелегално в САЩ, с единствената цел да е убиец в също така нелегалните борби с кучета. Животното е изключително силно и агресивно, както към други животни, така и към хора, включително стопаните.
63
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дребните породи кучета са по-опасни за хората от едрите, защото са по-злобни по природа - това е безспорен факт. Друг е въпросът, че на страха очите са големи и който го е страх от кучетата не може да прецени правилно от кои кучета трябва да се страхува повече и от кои по-малко.
62
7
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 8 години
Много от пинчерите са изключително злобни и вероятността да пострадаш от пинчер е в пъти по-голяма от вероятността да пострадаш от питбул. Същото важи и за някои други уж по-дребни породи, които са много по-опасни за хората, отколкото смятат стопаните им. Затова пинчерите с намордник и каишка както всички останали породи кучета.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основното в случая е, че трябва да има правила и те да се спазват. Трябва и тези правила да са известни на хората и да се държи на спазването на правилата в тяхната цялост, защото липсата на едно нещо, прави неизпълнимо или обезмисля други правила. Правилата разбира се трябва да са съобразени с традициите и реалността в България, а не просто да се копират чужди правила, които очевидно ще доведат до негативен ефект, ако се приложат в България.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен повече ме е страх от дребните кучета. Едрите породи са по принцип много по-добри. То така си е и при хората и изключенията само потвърждават правилото. Питбулите - там един /в момента е номер 71/, пише, че комплексираните им стопани ги правели агресивни като ги смилали от бой. Е, ще трябва да го разочаровам - питбулите не възприемат боя като бой, а като галене и му се радват. Добре е преди да се пише и да се поназнайва малко, че иначе се пишат едни небивалици или просто се излива омраза.
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучето няма вина! То си е просто животно и си следва инстинктите. Вина обаче има стопанина му, че го е пуснал свободно и без намордник! Това да не е пинчер, че да го оставяш да си тича така?!
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички батки и др. комплексари си взимат питбули щото са респектиращи. И после ги озлобяват насила като ги смилат от бой. И после четем такива новини през ден... Това не означава, че всички питбули са такива...
57
1
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
А, пристигналите полицаи, дали са ударили шамар на собственичката на кучето...
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Monster cockyТи някога имал ли си контакт с питбули. От десетина, които съм виждал по паркове и 2 които познати имат само 1 не де приятелски настроен. По-голяма опастност има от това да бъдеш олизан отколкото охапан. Както повечето кучета ако се гледат правилно няма да има проблеми.
55
2
 
9
 
! Отговори
Св преди 8 години
Първо за законите, каквито и закони да се направят в България, като няма кой да ги прилага, никакъв смисъл няма. Самозащита както срещу престъпниците, това си е превантивна мярка тук и гаранция за оцеляване. Второ стига с това коя е опасна и коя не, ако в Европа са въвели тези правила, и уж и у нас, това е изследвано, а не някой гледал питбул и бил лигав. Хората са изследвали, направили са наблюдения и важи ЗА ВСИЧКИ и ако не иска някой да спазва правилата по тези норми, аз съм си взел мерките!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не кучето, стопанката му е за затвор! Кучето е такова, каквото си го възпиташ. Задължение на собственика, който си купува куче от агресивните породи да го научи как да се държи. И като знае, че не се е справил със задължението си да го извежда вързано и с намордник! ПП: Едно от най-лигавите кучета, които познавам е точно питбул. Само, че са си го възпитали от бебе....