Ремонтът на "Руски паметник" свършва до септември

Йорданка Фандъкова обходи ключови ремонти из София
15 юли 2015 18:40,
22
Ремонтът на "Руски паметник" свършва до септември
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква до началото на септември ремонтът при плoщад "Руски паметник” да бъде приключен.

"Вчера бях на проверка на пл. "Руски паметник". Там нещата се движат в срок. Смятам, че всеки, който е минавал от там, независимо дали с градски транспорт или със собствен автомобил, просто очаква с нетърпение да се ремонтира това трасе. Трябва да се направи всичко възможно, без тотално да се блокира движението, но с максимално бързи темпове да се работи, за да можем да приведем поне базовата инфраструктура на града в по-кратки срокове в добър вид и да влизаме в следващите години по-сериозно в кварталните улици", обясни Фандъкова.

Още по темата

По думите й, ремонтът на тротоари и настилки при Руски паметник вече е започнал, канализацията, която е изцяло подменена, също е приключена като дейност.

"В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев". Там ще бъде и първата в София "зелена линия", макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност. Очаквам до началото на септември обектът да бъде приключен", допълни Фандъкова. 

Тя уточни, че за тази година не се предвижда ремонт на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул. "България" до бул. "Черни връх". "По принцип там имаме проекти и за разширение. Всъщност, много от обектите, за които имаме готовност, не ги започваме с цел наистина да не се блокира изцяло града. Например, кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Ев. Гешов". Там изчакваме, за да завършим пл. "Руски паметник" и бул. "Цариградско шосе", за да не се блокира и другото ключово трасе", уточни Фандъкова.

Тя добави, че на есен може и там да започне ремонтът. "Много внимателно избираме обектите, по които да работим", увери Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Тодор Каблешков не стига до бул. Черни връх. А участъкът от България до Луи Айер, който вероятно се има предвид, го ремонтираха преди 2-3 години. Какво да му ремонтират пак?
13
2
 
13
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 8 години
До Софиянец-пенсионер "София стана истински Европейски град , красив и удобен за живеене"ХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААА.................
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократЧе с теб да се вземе? Прасе неблагодарен, много съжалявам, че толкова беше пролята кръв в името на България.
11
9
 
10
 
! Отговори
Феята на Смъртта преди 8 години
Фандъкова си е кмет на място! Не плюйте жената и не и се сърдете за нищо. Аз ще гласувам за нея отново. София е такава клоака, защото, куцо, кьораво и сакато от села и паланки доиде да живее тук. Аз съм един от малкото истински кореняк софиянци и мога да ви кажа, че София преди 1989 година беше един наистина тих, чист и приветлив град! И, да-около Руски паметник и тогава си имаше павета, ама автомобилите в София си бяха софийски....
10
7
 
8
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Колкото и да плюят другарите не могат да наплюят всичко построено от ГЕРБ и Фандъкова . Това е най добрия кмет , който се грижи за града като за свой. София стана истински Европейски град , красив и удобен за живеене . Браво на ГЕРБ имате втори мандат за кмет и за Премиер от умните Софиянци .
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази смотаната да си иде в Самоков да си сади компири. Кой я лъже, че може да управлява такъв град, кой?
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе важното е фирмите на Рапоня да гепят парите. Другото е вятър работа.
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас, два реда плочки ще ги сменяват чак до септември. То бива некадърност, ама чак пък толкова. Да ходи да си сади картофи в Самоков, разкопа цяла София и изнерви максималнно софиянци. Е, селяните като нея й се радват де - щото са еднакво прости и се разбират.
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофке, *** си мила, за нищо не ставаш. Разби София, 6 ремонта едновременно. Бавни, мудни и некачествени. За милиони. И колко ще гепиш? А Рапоня,
5
13
 
8
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквар
4
1
 
6
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен - 2Милиард са малкоооо, пари нема, действайте....
3
2
 
8
 
! Отговори
един преди 8 години
До Анонимен Ти пък като гледам качеството /а всеки ден минавам оттам по два пъти/ много срок му даваш чак до ноември. А канализацията която сменят е изкарала 100 години. Това което правят е трагикомично
2
4
 
8
 
! Отговори
eex преди 8 години
Леля Данче, много мангизи потънаха, а резултат никакъв. Всичко изглежда много евтино и ръждясва след по малко от година. Защо не се хванете с Любчо и неговите офшорки и да се разкарате?
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И през ноември вече ще има нужда от нов ремонт.