Цариградско – готово на 50%, да се готви "Витошка"

В началото на септември приключва и ремонтът на Руски паметник
21 юли 2015 10:07,
38
Цариградско – готово на 50%, да се готви "Витошка"
Снимка: Булфото, ахрив

В момента над 50% от дейностите по основните трасета и ленти на бул. "Цариградско шосе" са изпълнени. В началото на месец септември трябва да приключат изцяло ремонтните дейности по основните трасета, обяви пред БНТ кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й по същото време се очаква да приключи и ремонтът на Руски паметник, но веднага след него се стартират нови трасета.

"Започваме бул. "Витоша" - от НДК до "Южен парк". Там ще започнем с подмяна на трамвайните релси, за да може да се полагат по-безшумни", обясни Фандъкова.

Още по темата

"На нас ни се налага не просто да развиваме града, но и да възстановяваме инфраструктура, която не е реконструирана, откакто е построен, както са и мостовите съоръжения. За тези няколко години успяхме да го направим с около 100 моста, които откакто са построени, не са били ремонтирани", посочи тя.

По думите й, тази година във връзка с ремонта на бул. "Цариградско шосе" в последния участък, който остана неремонтиран, са включени 4 такива съоръжения.

"Всеки ден е ден за равносметка, но и ден за работа. Лятото е времето за най-интензивните ремонти, възстановяване и строителство", смята кметът на Столична община.

"Вече изграждаме нови улици в кварталите "Надежда", "Горна баня", "Студентски град", предстои да влезем в кварталите "Лозенец", "Триадица", "Връбница", каза още Фандъкова.

Тя припомни, че предстоят избори и затова критиките се насочват в посока разделяне на центъра от периферията, което е любима тема на част от опонентите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Danakoplatka преди 8 години
До АнонименНе може да си представите какво значи да плащаш високи данъци,като жител на квартал Княжево-София, а да живееш в смрад поради липса на канализация,септичните ями са заустени в деретата ,а при дъжд се изливат по разбитите улици.Феодализъм в Европейска България!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМного добре изразено мнение. И аз съм на мнение, че е по-добре да се работи и да крадат по-малко (ако може), отколкото да не се прави нищо. А за мрънкането е ясно, че българина равен няма, но пък и не предлага нищо по-конструктивно в замяна.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не разбрах - що стана със санирането ?
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера минах по Цариградското. От началото на първата тапа до светофара - 1 час. Най-готиното беше, че в съседната, затворената за ремонт лента, по цялото протежение видях само двама човека да правят една шахта. Имаше повече хора и техника само на втората тапа - тази дето е по-към центъра. После видях, че ремонта се прави от аверите на Бойко, и за пореден път се поздравих, че не живея в София.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставането на лелчето като кмет означава поръчките да продължават да бъдат давани изклчително на обръчите фирми на Доган. Очевадно е, че тиквата е продължение на Доган още от времето когат ого направиха секретар на МВР в правителството на Сакса. Фирмата Трейс ( на Доган чрез поставени лица) и турски фирми са на всяка поръчка в София.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-точната метафора на ГЕРБавото управление е Цариградско шосе/море - похарчени милиони от Б.Б., кошмарни задръствания с месеци, в резултат - 20 см коловози до Орлов мост. "Направена" бул. Витоша - похарчени милиони, месеци блокирано преминаване, резултат - кич, вадещи се плочки и мръсотия. "Направена" от ГЕРБ Южна дъга - похарчени милиони, години задръствани и нерви, резутат - отново километрични задръствания от Младост 4 до Лозен, тонове вредни емисии, нерви на хората. "Направена" ул. Солунска - милиони отново, резултат - тротоар на дупки, с мрежа за комари. Улиците в кварталите - дупки, мр
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А т.н. завод за *** се строи от 15 години - толкова за т.н. ремонти. Корупция и съсипия до дупка - това е четвъртият мандат на ГЕРБ в София. Но пък със сигурност Станишев им е виновен.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гушките на приятелчетата - препълнени. Комисионните - прибрани. Партийната каса на ГРОБ се пука по шевовете. Следващите избори са осигурени. Докога ще търпим тия разбойници да правят с нещастната ни Столица каквото си поискат?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият факт, че вече втори мандат Фандъкова не може и/или не иска да извади София от срамната класация на столици без канализация (Бояна, Драгалевци, Симеоново, Княжево, Горубляне, Панчарево, Модерно предградие, Бенковски и т.н.) би трябвало да означава мощен електорален шут отзад. Да, ама столичните овце предпочитат да ги стрижа и да блеят недоволно по потник в кухнята на панелката си. Не били предизборни ремонтите - случайно е плаирано да свършат преди изборите. Всичките. А през това време нека хората се гърчат и чудят откъде да прелетят. До октомври ще забравят. Те и толкова си помнят
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата държава е мутренска и се управлява по мафиотски тертип. Няма как София да е изключение.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има квартали (при това уж престижни), в които няма една кьорава ламба, то за какво развитие на столицата говорим? А дупките по улиците - вътрешнокварталните - са през метър.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неее, дрогарко, Цариградско го ремонтирате всяка година! Ние да не сме слабоумни, че да не забележим качеството на всичките ви ремонти?! Ей така едни близки до Магнолията фирми си папкат от моите данъци ВСЯКА година!! Фрик!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно не мога да разбера... Фандъкова била голяма работа и щяла да отвее всички на изборите, добре! Диков бил такъв и онакъв, за нищо не ставал и трябва да си ходи, добре! А защо никой не пита Фандъкова, кой крепи Диков и дали не е тя самата? И как се получава така, че една миловидна женица, крепи такъв, като Диков?! Лично за мен Фандъкова е олицетворение за посредственост, което не пречи на хората да я харесват!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо трамвай 5 вече 4 ДЕНОНОЩИЯ не се движи ??? да не строят хеопсовата пирамида.хората ходят пеш и благославят Ф. ПРАХЪТ е убийствен и разболява хората. ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правят само кръпки и догодина пак.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че работят, е хубаво. Лошото е, че работят, за да крадат.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някак си не мога да разбера манталитета на стандартния българин. Ако нищо не се прави - псувни до небесата,че парите потъват незнайно къде,а инфраструктурата се руши. Ако се прави - айде пак псувни, щото, видите ли, не се прави както ние/те/Стрина Пена от Герман харесва/ме. Ами погледнете на какво беше заприличала Варна при вещото управление на Кирчо Йорданов. В това ли искаме да се превърне и Сф?! За да имаме трябва да потърпим. А кражби и корупция има и в Еропа,и в Щатие,и къде ли не...
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краде се като за последно - избори идват, не се знае после кой и как! За това разкопаха цяла София, хорат пътува с часове да влязат или излязат - а работници - никакви не се виждат!
13
1
 
6
 
! Отговори
ии преди 8 години
Цар Борис III е с павета заради танковата бригада в Горна Баня. Танковете трябва да могат да влязат до центъра... друг е въпроса дани е необходимо вече.Иначе могат да планират ремонт и да прекарат пътя на танковете през трамвайната лента. Но това няма кой да ти го направи .... по лесно е да се заделят едни парички ... отколкото да се свърши работа. :)
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАНДЪКОВА ВЪН ОТ ОБЩИНАТА И НА СЪД