София пита: "Кой окупира Витошка"?

"Елате, да поседнем" на пейките утре вечер
22 юли 2015 15:45,
50
София пита: "Кой окупира Витошка"?
Снимка: Facebook

Столичани ще излязат на мирен протест, обединен от въпроса: "Кой окупира Витошка?". Гражданите недоволстват срещу незаконното присвояване на обществените пейки от заведенията на реновирания булевард, чиито собственици са си ги припознали като част от своите търговски обекти.

"Булевард "Витоша" тихомълком беше "открит" преди седмица. След три години, най-накрая, единствената пешеходна улица на София е изцяло ремонтирана, но по софийски – с недъгав проект и с мърляво изпълнение", пише в страница на протеста във Facebook, организиран от "Спаси София".

"Новата част на пешеходната ни улица е дом на най-много заведения и точно там Общината напълно безобразно им е раздала тротоарно право. Всички платени и монтирани с наши пари пейки попадат в сервитута му и с много малки изключения станаха практически недостъпни и неизползваеми от гражданите, защото пред тях заведенията си подредиха масите и сепаретата, като в последната част от ремонта, наглостта на "българския бизнесмен" престъпи всякакви граници на благоприличие, като много заведения заграбиха пейките и ги превърнаха в част от своята гарнитура!", възмущават се хората.

София пита: "Кой окупира Витошка"?

Организаторите призовават всички, които не желаят нередностите да продължат, да се присъединят към тях на 23 юли от 19:00 часа на ъгъла на бул. "Витоша" с ул. "Иван Денкоглу", "за да открием тържествено новата си придобивка и после дружно да седнем на пейките, купени с нашите данъци!"

Те се обръщат и към кмета Йорданка Фандъкова с искания да преразгледа всички разрешения за тротоарно право, да поиска оставката на главните архитекти на районите Триадица и Средец, както и тази на главния архитект на София – арх. Петър Диков, както и да създаде публично достъпен онлайн регистър на всички разрешителни за ползване на тротоарно право, издадени на територията на Общината, придружени от съответните схеми за разполагане на обектите, за да може обществото да знае как Общината управлява обществените пространства.

"Време е някой да поеме отговорност! Елате, да поседнем", завършват апела си гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Чудя ви се преди 8 години
До АнонименАбе, то аз съм гражданка, но като ви чета комшийските разправии, ме додея.Нито Фандъкова, нито Бойко са ми от родата,ама взех да се обиждам от постоянните ви подмятания за селяния.Добре де, къде са ви кадърните софиянци, та те да си оправят и София, и Витошка и все????
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще манипулират всички сфери на обществото - обществената, политическата, икономическата, образователната, духовната..., ще определя какво и как да се мисли и прави чрез средствата за масова информация и своите агенти поставени във всички нейни сфери на влияние, ще унищожи ценностната система на хората, семейството, училищното и университетското образование, културата, морала, ще унищожи всичко добро което е съществувало в държавите и народите, като пороби финансово на своите банки гражданите на
41
4
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Много си ни е хубава Витошка. след приключилия ремонт. Това, че има много кафета и пицарии не е лошо. Така е и по пешеходните зони на големите западни градове. Да се търсят кусури винаги може, но преди това този който ги търси трябва да е направил нещо, а не да преживява от критики и предизборни активни мероприятия. Като предложение може би трябва да има строго фиксирана линия до която да се разполагат заведенията за да не се преми и на пешеходците.
40
3
 
2
 
! Отговори
Владимир Йосифов преди 8 години
Винаги ще има Контри...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом питате "КОЙ?", ще ви отговоря веднагаФИРМА "РАФИ"! Тя пълни гушите на главния архитект и районните. Нека някой се опита да подаде документи за отваряне на кафене и ще видите какво става. Без съгласието на РАФИ и рушвета към господа архитектите нищо не се получава. Ако случайно отвори ще снася ежеседмично на РАФИ. РАФИ! МОЦИ! РАФИ! МОЦИ и т. н.
38
8
 
1
 
! Отговори
моля моля преди 8 години
като искате пейки има паркове, витошка е улица за разходка а не за стоене. Излизаш разкарваш се пиеш 1 кафе пушиш цигарка и си отиваш в панелката. В европа колко търговски улица има дето няма заведения бе ***?? аз не се сещам, а доста съм обикалял
37
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диков и Самоковската принцеса направиха София на мръсен и лошо организиран град. Кое първо да правят, да мислят колко ще свият или работят за града? Естествено е, че ще мислят за себе си, децата, внуците и правнуците. Това гризе огромна част от времето и парите. А за София ако им е кеф. Пълнят гушите все едно, че ще живеят по 200 гадини.
36
4
 
27
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
Имам следното предложение - пълен бойкот на заведенията.Както и на продуктите които се предлагат в тях.Кока кола нестле и тем подобни.Надали ще им харесва на големите компании да ги замесвам в анти реклама
35
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се връзвайте на милата и на вид биззащитна кметица. Същата заживя в лукс и се видя в пари и власт. Стана дясна ръка на банкянския Крали Марко. Каквото и да става в София минава през него. Естествено и процента от парите отпуснати за ремонтите. Нежната, работлива и честна кметица ще бъде сложена отново кокто и да гласувате. Важно е кой брои бюлетините, сменя човалите и пише протоколите. Герберанската мафия няма да пусне кокъла докато Крали Марко е жив. Кой прави инспекция на ремонтите?
34
18
 
6
 
! Отговори
ot vitoshka преди 8 години
vitoshka e super stiga pluhte
33
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милата Картофка, за да крадат с доцента от Б започнаха сума ти ремонти! Избори идват требва да се плаща на всякакви да ги избират отново. Как се изпуска далаверата, ШЕСТ ремонта за милиони вървят едновременно и си представете какво и колко ще приберат. Некачествени, бавни и недомислени ремонти. А Витошка се ремонтира за Н ти път. Картофке, ходи на село да си пасеш овцете. Не става само с лъжи и крадене, не става!!
32
12
 
10
 
! Отговори
Сергейчо преди 8 години
До АнонименИ каква беше преди Витошка, трамвай до трамвак, кола до кола. Газове и смрад.
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онази вечер минах по Оборище. Там пък видях, че направили някакъв ресторант и масите са на целия тротоар. Значи пешеходците имат избор да минават по платното или между масите на клиентите, които се хранят.
30
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая шматка Диков е толкова гаден и корумпиран.....
29
10
 
32
 
! Отговори
банябаши преди 8 години
Селяните я превърнаха в поредната главна, нали трябва да се чустват като у дома си, като са на гости в София! Трябва да си имат ГЛАВНА!!!!!
28
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 милиарда лева годишен бюджет на София и едно напудрено стъргало. Чоплене, ровене, харчене на пари. И накрая, пълни джобове на мутресата-кметица, а и на цялата и кохорта!
27
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща му на селянина идваше на екскурзия в София.От гарата директно в Цум.Купуваха си футболни топки и китайски кецове,после пиеха жадно минерална вода в градинката пред банята,хапваха по един софийски варен геврек до Халите и обратно на влака.Завиждаха и мразеха.Мразеха,защото живота им беше тежък и неблагодарен.И мечтаеха да дойдат в София.И дойдоха всички дойдоха.И сега докато единият пикае до входната врата другият мята торбичка с *** от балкона.И започват да се обиждат на селянин.
26
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешеходната зона на Витошка е ужасна -по зле и от селски мегдан....Изобщо Герберасите успяха да разбият градския ландшафт окончателно......и то е стествено, цялата управляваща върхушка воглаве кметицата са от затънтената провинция....Закъсало се е , ама какво да се прави селянията разби и бетонира всичко хубаво в България !
25
5
 
37
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Какви глупости говориш, провансалецо? Ти едва ли си виждал София преди в общината да се настани седесарската шайка. Вече 25 години се правят фиктивни ремонти , с цел грабеж на пари. След две години, а и по-рано, отново ще се режат лентички и късопаметните прошляци катотеб ще цъкат с език.
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накацаха гербаджиите да защитават поредното грозно творение на Юрданка. Всички негербаджии били комунисти, а виж Пожарникаря и селския вифаджия, са последните репресирани по живково време. Ха-ха даже Боце за награда стана и бодигард на правешкия ***, даже не се срамуваше да каже, че е бил член на бкп. А на селяните в София, каквото и да им сложиш, все ще се радват. Нали е гербаджийско...