Кафе и питие на "Витошка", а за пешеходците място не остана

Барове и пицарии блокираха с маси пейките, разширяват се незаконно
26
Кафе и питие на "Витошка", а за пешеходците място не остана
Снимка: Булфото, архив

Тече проверка на заведенията по столичния булевард "Витоша" и където се установи, че собственици или наематели са разположили повече маси от допустимото, ще бъдат санкционирани.

"Вече съм разпоредил проверка схема по схема и ако има дадено тротоарно право, което да пречи на ползването на пейките, ще бъде коригирано", съобщи главният архитект на Столична община Петър Диков.

Още по темата

Според него повечето ползватели на заведения са разширили територията си, която им е дадена и затова се е получил този конфликт.

Именно заради него, довечера столичани се готвят да протестират, обединени от въпроса: "Кой окупира Витошка?".

Гражданите недоволстват срещу незаконното присвояване на обществените пейки от заведенията на реновирания булевард, чиито собственици са си ги припознали като част от своите търговски обекти.

"Общината напълно безобразно им е раздала тротоарно право. Всички платени и монтирани с наши пари пейки попадат в сервитута му и с много малки изключения станаха практически недостъпни и неизползваеми от гражданите, защото пред тях заведенията си подредиха масите и сепаретата, като в последната част от ремонта, наглостта на "българския бизнесмен" престъпи всякакви граници на благоприличие, като много заведения заграбиха пейките и ги превърнаха в част от своята гарнитура!", възмущават се хората.

Петър Диков обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

"Направи ми неприятно впечатление, че има две заведения, които разполагат маси пред фасадите на сградите при изрично указание, че между масите и сградите трябва да има минимум три метра, за да може пешеходците да се придвижват спокойно в двете части на бул. "Витоша", призна главният архитект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
фифи преди 8 години
наистина е хубаво ,че имаме пешоходна зона в центъра на града с много цветя и заведения, но качеството на изпълнението е под всякаква критика ,5 цвята плочки и то поне да са нюанси на основния ,ами то шарения и кич, като прибавим и качеството на плочките...е нямам думи, загледайте се и вижте, че качеството откъм патриарха е едно и впоследствие става мизерно.
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най ме кефи мйекането и йекането на прованс-специалистите. Как го докарвате така не ми е ясно и е 100% провинциално. Sorry!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофената *** и онзи гнус Диков здраво захлебват! Лапат но дават и на Батко от Б, нема как , обича кинтите, подсигурява се, не се знае до кога ще го търпят хамериканците. Вие си протестирате а те прибират паричките. *** са, *** крадливи!
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртия комунист от позитано - а знаеш ли че през римската империя Сердика е била с население 500 човека а после е дошла пра... баба ти и като я е заплодил коняря е изцвъкала твоя род. Как се ядосваха после кореняк римляните че се е напълнило с диваци у сердика...
12
18
 
2
 
! Отговори
Bayazitz преди 8 години
Umirayte 6opi mrasni ,dreme mi na k...a za vas ,
11
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чий *** търсите да седите по пейките, бе социално слаби деведесе и последно поколение *** шопи? Има си заведения да седнете като бели хора. По пейките само продавачките на гевреците и просяците кесят. Айде хленчете и ми се обяснявайте сега.
10
33
 
15
 
! Отговори
кореняк преди 8 години
Какво му е лошото като има кафета и заведения по Витошка. Много си е хубава улицата след приключване на ремонта. Всички чужденци й се радват, но българина не. Той трябва първо да критикува, а след това да мисли дали е добро или лошо. Отидете в Щудгарт и ще видите една отхубавите пешеходни централни улици колко кафета има, но немците се радват и не търсят косури, макар да е много, ама много по-ниско ниво от нашата Витошка
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълно е със ***. Както придошли, така и трето поколение. Простака си е ***, независимо къде е бил снесен. Напълни се анаболни биячи, чалгари, рапъри и друга подобна ***.
8
1
 
20
 
! Отговори
Пришълец преди 8 години
До 10И да и не. Проблема с данъците и застраховките се решава като си смениш адресната регистрация и си пререгистрираш автомобила. Иначе не, не зависи от нас - особено когато цялата икономика на страната е ситуирана в София. Може да бачкаш общак на "село", ама може пък да имаш умения за IT или маркетинг специалист и се развиваш и работиш в София, ти кое би избрал? Къде ще практикуваш тоя занаят в малкия град? Много е лесно на думи, ама като не си живял там не става :)
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в еленския балкан място бооол! що дирите там???
6
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПришълецАз пък да ти кажа моите наблюдения - масово от прованса си хвърлят фасовете, че и други *** по улицата. Има и изключения разбира се, но са много малко. Да не говорим, че си карате колите тук, а плащате данъци, застраховки и т.н. като на село! То си зависи от Вас, селяци да си намерите прехрана и живот на село - само дето ви мързи и идвате тук, защото е по-лесно
5
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селянията не е въпрос на адресна регистрация...
4
1
 
9
 
! Отговори
Пришълец преди 8 години
До 6 "Елън Рипли"Нали се гасят преди това, бе Елън :)
3
5
 
4
 
! Отговори
Vvv преди 8 години
Otrqzaha tramvaq za da prrvurnat Vitoshka v tipichno mazno i zadrysteno selsko styrgalo.
2
2
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Центъра стана свинско място! Няма къде да паркираш, не можеш да се разминеш от хора и е страшно прашно и мръсно. По-добре да изядеш един сач в Горублянско ханче, скара на Кремиковски манастир или даже кафе я някой нол.
1
7
 
48
 
! Отговори
Пришълец преди 8 години
До 2И аз съм от пришълците и ако трябва да бъда честен нямаше да да дойда да живея в София, ако в родния си град имаше работа за професията, която практикувам. Мога да ти кажа, че на много голяма част от "пришълците" не им се живее в София, но нямат друг добър избор. Или работиш за 400лв в провинцията или стискаш зъби пред това да те наричат "пришълец", "привинциалист" и "селянин" нищо, че масово хората "3-то поколение софиянци" си хвърлят фасовете по улицата, а пришълците като мен в кошчето :)