Да ни е честита! "Витошка", неофициално!

Протестиращите поседнаха на незаконно присвоените пейки
24 юли 2015 13:42,
31

Снимка: Булфото

Сдружение "Спаси София" символично откри обновения столичен булевард "Витоша". Пред малкото събрали се граждани, младежите официално срязаха лентата с искане за оставка на главния архитект Петър Диков. Демонстрантите отвориха и бутилка шампанско в знак на приключилите некачествени ремонти по булеварда.

Причината за протеста им е ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона. Кафенетата и ресторантите са завзели площи, като обществените пейки са обградени от масите на заведенията. Сдружението също така отправи обвинения към общината заради некачествения ремонт на емблематичната улица.

Още по темата

Още вчера главният архитект на София Петър Диков обяви, че е разпоредил незабавна проверка на столичния булевард "Витоша" за ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона.

Според Диков проблемът идва от факта, че собствениците на кафенета са разширили територията, която им е дадена. Той обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

Затова пък протестиращите избраха да се възползват от гражданските си права и поседнаха на пейките, току до главите на седящите в заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
31
 
! Отговори
АМ преди 8 години
До ОлелеСега така говориш, ама след 1-2 години като трябва да се прави ремонт, какво правим?
23
5
 
31
 
! Отговори
Олеле преди 8 години
Какво и е на Витошка. Нова, свежа просторна и много място и за кафета и за пешеходци. Като я нямаше - защо я няма. Сега като я има и като всички чужденци я харестват - отново не ни харасва. Изобщо българите са големи мрънкалници. Браво, че се пребориха да махнат трамвая и да я направят. Като толкова не я харесват да не ходят там, ама тя всеки ден е пълна с хора. А тези младоци нека първо поработят да създадат нещо хубаво и след това да стават *** на този или на онзи. Изборите наближават!
22
3
 
39
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
До MenАми как да е иначе след като цялата ти селска рода се е домъкнала тук,облечена в потури,обута с *** и говореща на неразбираем диалект
21
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВООО ! ТОВА Е НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ ! А НЕ ИЗКРИВЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ МОЗЪЦИ КОИТО ВСЕ ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГИ ВОДИ ЗА УШИТЕ!...Поколението на заблудените и манипулираните. Ранобудните студенти, красивите и умните - палячовци платени от американското посолство или от финансови кръгове и групировки с тъмно минало.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще манипулират всички сфери на обществото - обществената, политическата, икономическата, образователната, духовната..., ще определя какво и как да се мисли и прави чрез средствата за масова информация и своите агенти поставени във всички нейни сфери на влияние, ще унищожи ценностната система на хората, семейството, училищното и университетското образование, културата, морала, ще унищожи всичко добро което е съществувало в държавите и народите, като пороби финансово на своите банки гражданите на
19
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВООО ! ТОВА Е НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ ! А НЕ ИЗКРИВЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ МОЗЪЦИ КОИТО ВСЕ ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГИ ВОДИ ЗА УШИТЕ!
18
2
 
48
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Вие нима в 19:00ч. сте на работа.от 9 сутринта? Брех, ама сте работяга..Браво за инициативата, най-вече частта с оставката на Диков..този *** трябва да е в затвора, а не в Общината.
17
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИКОВ ОСТАВКА!ТИ СИ ЕДИН МУТРАФОН!
16
12
 
43
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименМи много ясно че витошка ще е по-зле от селски мегдан, вие какво искат от град, в който самите кореняци са най-големите ***.
15
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родителите са виновни. Трябва да им спрат джобните и да видиш как ще се размърдат да си намерят работа. А те ги издържат до 40 годишни.
14
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези да не са някакъв клон на пловдивския клуб на безработните "Айляци в хамаци"? Само че тези са айляци на пейки.
13
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е цветът на нацията, от които се очаква в работен ден, в работно време да са на работа, а не да седят на пейки или да пълнят моловете. Каква икономика искате да има България, като заведения и магазини са пълни през цялата работна седмица?
12
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен не ми харесва главно това, че след 7, 8 по Витошка се називаждат едни сергийки с изкуствени татуировки, евтини китайски играчки и *** и през 2 метра някой жонглира, пее фалшиво, опитва се да танцува хип-хоп и каквото ви дойде на ум още... Пълните заведения далеч не ме притесняват.
11
7
 
46
 
! Отговори
me преди 8 години
На мен пък Витошка ми харесва. Ремонтът вероятно наистина е некачествен, за което трябва да си понесат последствията виновните - кмет, архитект, изпълнители и т.н. Но не виждам кич. Витошка стана това което отдавна трябваше да е - приятна пешеходна зона, където да можеш да се разходиш, да се видиш с приятели, да ти е готино и леко. Всеки град има такива места, само ние гледахме асфалт и трамваи. Е, сега вече не. Само ако може да пуснат фонтана, би било много яко в жегите. Ама да го обезопасят.
10
1
 
42
 
! Отговори
СП преди 8 години
До АнгелАбе по неговата логика на Диков да павират и Цариградско щосе ,че там как карат
9
14
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селската даскалица разби София! Но слушка горката, *** с крадливият Диков от всичко и всякъде. А колко им плащат заведенията по "Витоша" само те си знаят. А има едно заведение на Раковски и Гурко, "МЕМЕНТО" което поне от 5 години разбива центъра! Мотори с изтърбушени аспусите, музика до 04.30ч, такъв тормоз! В момента се прави подписка срещу заведението от живеещи в близост. Няма община, няма полиция?!? Що за кмет е тази ***? Или и това заведение плаща на нея за да вилнее до зори? ГЕРБ!!!
8
14
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накацаха гербаджиите да защитават поредното грозно творение на Юрданка. Всички негербаджии били комунисти, а виж Пожарникаря и селския вифаджия, са последните репресирани по живково време. Ха-ха даже Боце за награда стана и бодигард на правешкия ***, даже не се срамуваше да каже, че е бил член на бкп. А на селяните в София, каквото и да им сложиш, все ще се радват. Нали е гербаджийско...
7
1
 
62
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Прогнозирам най-малко +5% отгоре за Фъндъкова на изборите ако уволни(в стил натирване с камъни) този ***.Цар Борис не бива да се асфалтира за да не ставал писта.....Ами ударете му една дълбока оран,бе архитекте,със все паветатa и тръбите ота долу....... танк да не може да мине през блатото!Ама то умственото блато е ......тресавище!
6
18
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешеходната зона на Витошка е ужасна -по зле и от селски мегдан....Изобщо Герберасите успяха да разбият градския ландшафт окончателно......и то е стествено, цялата управляваща върхушка воглаве кметицата са от затънтената провинция....Закъсало се е , ама какво да се прави селянията разби и бетонира всичко хубаво в България !
5
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият факт, че вече втори мандат Фандъкова не може и/или не иска да извади София от срамната класация на столици без канализация (Бояна, Драгалевци, Симеоново, Княжево, Горубляне, Панчарево, Модерно предградие, Бенковски и т.н.) би трябвало да означава мощен електорален шут отзад. Да, ама столичните овце предпочитат да ги стрижа и да блеят недоволно по потник в кухнята на панелката си. Не били предизборни ремонтите - случайно е плаирано да свършат преди изборите. Всичките. А през това време нека хората се гърчат и чудят откъде да прелетят. До октомври ще забравят. Те и толкова си помнят