Ни лук яли, ни лук... от Центъра за градска мобилност

Вдигат ти колата и ти развалят заключващия механизъм, после...
4 авг 2015 13:04, Екип на Dnes.bg
51
Ни лук яли, ни лук... от Центъра за градска мобилност
Автомобилът продължава да стои на наказателния паркинг. Снимка: Димитър Димитров

Вече пет дни собственик на автомобил, отнесен от паяк на Центъра за градска мобилност, прави опити да вземе колата си от наказателния паркинг в Подуене, но безуспешно.

Причината – когато германското возило е качено на паяка, е повредено кормилното устройство и така колата не може да бъде изведена на собствен ход от паркинга.

Експерти са установили, че повредата е настъпила вследствие на усилието, приложено на гумите на автомобила при преместването му в заключено състояние, което пък довело до увреждане на заключващия механизъм на кормилната уредба.

Димитър Димитров се свърза с Dnes.bg и ни съобщи, че е правил няколко неуспешни опита да склони служителите на ЦГМ ЕАД и катаджията на паркинга да му напишат протокол за повредата, а с него да увери застрахователната фирма, в която ЦГМ е застрахован, че е претърпял щета, за която той не носи вина. Уви, безуспешно!

Многократно технически лица от фирмата, вносител на автомобила, са правили опити да изведат колата от наказателния паркинг, но без успех.

От служителите на паркинга на Центъра за градска мобилност собственикът е получил уверение, че поради обективните обстоятелства няма да бъде начислявана такса за допълнителен престой на колата, единствената платена досега сума е тази за репатрирането – 62 лева.

В крайна сметка обаче Димитров не може да вземе автомобила си, а и застрахователят отказва да плати щети, които ЦГМ упорито отказва да признае.

Така мъжът, който е с 50% инвалидност, не може да използва личния си автомобил. Надява се проблемът да бъде решен, в противен случай ще заведе дело.

В сигнала си до нас Димитър Димитров е приложил решението си от ТЕЛК, платената наказателна глоба и всички документи, които е изпратил до институциите – Центърът за градска мобилност, Столичната община, застрахователната компания, КФН и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Да и на мен се случи нещо подобно, вдигнаха ми колата с паяк същите Олиго Френи и след няколко километра скъсах полуоска. БМВ-то ми не трябвало да се вдига по този начин и никой после не носи отговорност нито от градска дебилност, нито застрахователите, нито гаранцията важи. Преди карах друга кола на нея и одраха джантите и два калника - пак нищо. Съжелявам, че не намерих време да ги съдя, както си трябва...
38
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
При лада-та тоя проблем го няма.
37
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 8 години
До КалинА защо да не е. Ти си много ограничен, откъде знаеш каква е инвалидността му?! Е да, всъщност едва ли можеш за ЗНАЕШ нещо друго освен азбуката
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блокирва на някой модели мерцедес кормилната рейка при паркиране и навита докрай наляво или надясно.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ония ден минавам с колелото през редута и гледам тия с паяка ще вдигат неква кола на един тротоар а в колата на задното стъкло оставена показно фуражка гледаха тъпо мигаха и след 2мин го подминаха
34
23
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
Мен ме интересува кои са тези "експерти", установили, че колата му е повредена от паяка. Ако той е платил за експерти е вероятно заключението да бъде в негов интерес. Да заведе дело, съдът разполага с вещи лица, ама явно се притеснява от заключението на неутрални екперти.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да свиква - както всички нас!
32
13
 
4
 
! Отговори
Nikolay преди 8 години
Vmesto da tarsite senzaciata, zashto nikoi vav vashata redakcia ne se interesuva kak edin invalid (50%) mozhe da si pozvoli Mercedes dosta nov Model. Na stoinost okolo 100.000 Leva. Pri polozhenie, che vzima pensia za invalidnost ne poveche 150/200,- leva na mesets. Osven tova ne e prav da tarsi protokol ot organite, koito sa drapnali kolata (parvo toi trjabva da dokazhe, che predi tova e bila v 100% tehnicheska izpravnost). Organite po standartna procedura sa vdignali nepravilno parkirana kola.
31
0
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Собственика да се свързва с адвокат и в съда!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Ми то си пише какво иска: Експерти са установили, че повредата е настъпила вследствие на усилието, приложено на гумите на автомобила при преместването му в заключено състояние, което пък довело до увреждане на заключващия механизъм на кормилната уредба.Димитър Димитров се свърза с Dnes.bg и ни съобщи, че е правил няколко неуспешни опита да склони служителите на ЦГМ ЕАД и катаджията на паркинга да му напишат протокол за повредата, а с него да увери застрахователната фирма,.......
29
0
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Не прости-много прости!!!
28
5
 
15
 
! Отговори
weiss преди 8 години
Аз пък предлагам да започнем да дупчим гумите на паяците. Малко извънфорумна активност най-после, стига диванна храброст и правосъдие.
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие нормални ли сте, бе? Да не е убил човек? Паркирал неправилно - санкциониран, платил си е глобата човека, какво повече искате? Ама чак да се извинява? На кого?Прости хора!
26
1
 
41
 
! Отговори
LEX преди 8 години
Аз просто не мога да повярвам колко *** и злобен е станал този народ! Чуйте се! Прочете какво сте написали! Пречел на майки, пречел на колички, наглец бил, пък мерцедес карал.... Къде в статията е описано подобно нещо... Тая злоба и агресия до нищо хубаво няма да ви доведе!
25
7
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Добре де, тия C класи вървят по 20 000 лева, това ли е луксозна кола ????? Че тя сигурно е базов модел - без темпомат, кожа, климатроник, ел седалки и шибидах. Егати луксозната кола. Но пък от друга страна може и да е натокана :)
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До nueПърво малко почети, пък след това пиши колкото искаш коментари
23
1
 
45
 
! Отговори
LEX преди 8 години
Никъде не пише, че човека е паркирал неправилно!!! Може да се е забавил с 5 мин след изтичане на времето за паркиране!!! И заради това, човека трябва да извади няколко хиляди лева, за да си оправи колата.. И според вас това е справедливо, така ли?!?!?! Защото са сложили някакви тотални *** да вършат работа, с която и малко дете ще се справи. Да вържеш 4 гуми...Почвам да си мисля, че ако колата не беше скъпа и луксозна бихте реагирали не толкова остро и злобно? Прав ли съм?
22
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
България 21ви век. Без коментар.
21
2
 
17
 
! Отговори
Орлин преди 8 години
продължение: Не, те обикалят като глутница хиени, търсещи лесна и бърза плячка. Най-често вдигат колите в нарушение на закона, защото дори да е паркиран в нарушение даден автомобил и да подлежи на глоба, случаите в които може да бъде насилствено преместен са само ако затруднява или застрашава участниците в движението. Т.е., ако прочетете закона ще видите, че вдигането с паяк е крайна мярка и не може да се прилага само защото една кола е паркирала в нарушение.
20
0
 
33
 
! Отговори
Орлин преди 8 години
Т.н. "Център за градска мобилност" не е нищо друго освен банда рекетьори и автоджамбази, които действат със закрила от общините и държавата. Разликата с останалите крадци на коли е единствено, че при тези откупът за откраднатия ти автомобил е по-скромен - стотина лева. Затова пък тези залагат на количество. Дейността на "паяците" няма почти нищо общо с подобряване на трафика. Колите на ЦГМ не се намесват в случаите, когато по някаква причина някоя кола наистина предизвиква задръстване.