Ни лук яли, ни лук... от Центъра за градска мобилност

Вдигат ти колата и ти развалят заключващия механизъм, после...
4 авг 2015 13:04, Екип на Dnes.bg
51
Ни лук яли, ни лук... от Центъра за градска мобилност
Автомобилът продължава да стои на наказателния паркинг. Снимка: Димитър Димитров

Вече пет дни собственик на автомобил, отнесен от паяк на Центъра за градска мобилност, прави опити да вземе колата си от наказателния паркинг в Подуене, но безуспешно.

Причината – когато германското возило е качено на паяка, е повредено кормилното устройство и така колата не може да бъде изведена на собствен ход от паркинга.

Експерти са установили, че повредата е настъпила вследствие на усилието, приложено на гумите на автомобила при преместването му в заключено състояние, което пък довело до увреждане на заключващия механизъм на кормилната уредба.

Димитър Димитров се свърза с Dnes.bg и ни съобщи, че е правил няколко неуспешни опита да склони служителите на ЦГМ ЕАД и катаджията на паркинга да му напишат протокол за повредата, а с него да увери застрахователната фирма, в която ЦГМ е застрахован, че е претърпял щета, за която той не носи вина. Уви, безуспешно!

Многократно технически лица от фирмата, вносител на автомобила, са правили опити да изведат колата от наказателния паркинг, но без успех.

От служителите на паркинга на Центъра за градска мобилност собственикът е получил уверение, че поради обективните обстоятелства няма да бъде начислявана такса за допълнителен престой на колата, единствената платена досега сума е тази за репатрирането – 62 лева.

В крайна сметка обаче Димитров не може да вземе автомобила си, а и застрахователят отказва да плати щети, които ЦГМ упорито отказва да признае.

Така мъжът, който е с 50% инвалидност, не може да използва личния си автомобил. Надява се проблемът да бъде решен, в противен случай ще заведе дело.

В сигнала си до нас Димитър Димитров е приложил решението си от ТЕЛК, платената наказателна глоба и всички документи, които е изпратил до институциите – Центърът за градска мобилност, Столичната община, застрахователната компания, КФН и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
20
 
2
 
! Отговори
bobi преди 8 години
До LEXточно това означава - нека изпотрошат "без да искат" всички коли, които паркират неправилно по тротоари, на спирки и т.н. Да видим след като се изръсиш за един ремонт на някоя по-скъпа таратайка дали ще спреш отново на неправилното място..
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как може, я му начислете за допълнителен престой на паркинг, такса за кафето, цигарите и обяда на пазачите на паркинга, такса морални щети, че ви кара да си свършите работата и накрая глоба, че си позволява да си търси правата и ви стресира!Ей тия узаконени крадци нямат край!!
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BezКак се прави на Запад? Трошат ти колата ли? Щото излиза, че според теб е нормално да ти изпотрошат колата.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете в ютюб - vitalino 1980 и вижте как украинците ловят техните корумпирани катаджии Снимат ги от храстите край пътя как вземат пари от водачите и после викат началниците им да ги видят какви ги вършат
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да е паркирал не правилно, това не означава, че имат право да му трошат колата! Той ще си плати за престоя на наказателния паркинг, но и те са длъжни да платят за щетите, които са нанесли по колата му! Иначе човекът е в пълното си право да ги съди.
14
16
 
1
 
! Отговори
Bez преди 8 години
Tala se pravi na Zapad. Da ne e Parkiral na nerazresheno nyaste.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли тия накрая да попаднат на някой пенсионер, бивш военен, на 79 години?
12
4
 
23
 
! Отговори
реалиста преди 8 години
Предлагам, където видим "паяк" да го освиркваме с колите си. Те на са създадени да вършат работа, а да стресират и обирата хората избирателно.
11
1
 
15
 
! Отговори
реалиста преди 8 години
Предлагам, където видим "паяк" да го освиркваме с колите си. Те на са създадени да вършат работа, а да стресират и обирата хората избирателно.
10
11
 
2
 
! Отговори
Да преди 8 години
Мерцедес!
9
1
 
4
 
! Отговори
ТАНЯ преди 8 години
В СТАРА ЗАГОРА ЗА РЕПАТРИРАНЕ В НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ ТАКСАТА Е 162,00 ЛВ.
8
24
 
3
 
! Отговори
Калин преди 8 години
... "Така мъжът, който е с 50% инвалидност, не може да използва личния си автомобил." Автомобилът на снимката ли е личният автомобил на "мъжът, който е с 50% инвалидност"?
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на първа инстанция ги осъдих чакам върховния административен да се произнесе ако и те потвърдят ще черпя
6
0
 
21
 
! Отговори
LEX преди 8 години
До nueХората масово не си знаят правата. Аз също не знам какви са моите в подобна ситуация. Най-добре е да имаш постоянно адвокат под ръка, звъниш на мига, питаш и така... Човек не може да разчита на системата, без значение за коя сфера става въпрос.
5
0
 
24
 
! Отговори
nue преди 8 години
без да се замислям бих пуснал жалба за кражба на МПС, като ще обвина ЦГМ ЕАД + 2ри иск за обсебване на частна собственост.
4
2
 
50
 
! Отговори
LEX преди 8 години
До АнонименТова не означава, че трябва да ти изпотрошат колата, *** такъв! Размърдай малко тая тенджера, която носиш вместо глава!
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Не си от София, нали? И за това не знаеш как тия могат да ти вдигнат колата и без да си в нарушение. Мен ми я вдигнаха точно така. Някакъв съсед решил да си прави ремонт, ама нито уведомил, нито нищо и понеже колите пречили на камиона с материалите, викнал паяка и ги вдигнали наред. Сега мисля да ги съдя. Та друг път ми разправяй, че вдигат само при нарушение.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези мърди на държавна хранилка, са сложени там да събират незаконно пари и да се ежат, особено ако има някой рушветчия наоколо. А когато трябва да понесат отговорност се изпокриват мишоците некадърни. Колко коли са потрошили,издрали, накривили и все отричат. Затова аз понеже знам, че вулканизаторите винаги ми презатягат гайките на колелата,имам стабилен ключ за гуми и си го ползвам.
1
0
 
43
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Би трябвало служителите да имат специана застраховка ,при която застраховател да плати вредите причинени по време на работа ,ама откъде акъл в началниците им