Тръгва хайка за нарушители в бус лентите

Целта на акцията е да се облекчи трафикът
5 авг 2015 19:43,
19
Тръгва хайка за нарушители в бус лентите
Снимка: архив Булфото

КАТ започва да преследва нарушителите в бус лентите. Пътните полицаи излязоха на масови проверки за шофьори, които карат в зоните, предназначени за движение на градския транспорт, съобщи Нова телевизия.

Целта е да се облекчи трафикът по големите булеварди.

Сега заради ремонтите още повече шофьори нарушават правилата. За да си спестят попадането в някоя тапа, минават в забранените ленти и по този начин затрудняват придвижването на автобусите и тролеите.

От началото на годината над 250 шофьори са наказани за каране в бус лентата само в София. Нарушителите получават фиш на място и глоба до 50 лева.

В участъците с временна организация на движение заради ремонтите - движението в бус лентите е разрешено, припомниха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: КАТтрафикбус лента
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя тая лента не бе ли за изпреварване? :)))
14
0
 
7
 
! Отговори
Айдън преди 8 години
Пречат не само на градския транспорт - пречат и на всички нас - "баламите", които сме толкова ***, че не можем да се сетим да минем от там.Големи глоби трябват за такива ***-тарикатчета.
13
0
 
10
 
! Отговори
xxx преди 8 години
никаква милост за наглеците! хазната трябва да се пълни! ..а тези, които се пререждат на светофара от празна лента пред всички??една камерка на всяко кръстовище ще си оправдае инвестицията само за 3 часада е още по-справедливо може глобата да е в според цената на колата по Autoshwake .. караш в Буслентата с Голф 3 - 100 лева. караш със последен модел А8 - 5000 лева. чудничко
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 кинта глоба за първо нарушение. ..1000 за повторно. без АМА АЗ...ТАКОВА. ...после тъпата мутра нека ни обяснява, че влязъл за да избегне катастрофа. .. всички от небето падаме
11
0
 
6
 
! Отговори
rm преди 8 години
по Сливница е ужас, 250 коли виждам само докато мина от Сточна гара до Подуяне, тея толкова за годината били глобили, че се и хвалят. Това трябва да им е дневна норма.
10
8
 
7
 
! Отговори
кур за кат преди 8 години
ако никой не кара в бус лентата ще има още по-красиви задръствания
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БМВ Фенбратле давай другия път и без гражданска, жива далавера е от мен да знаеш..
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БМВ Фен = живото доказателство че тия с бензин масло вода нямат повече от 1 гънка на мозъка....
7
18
 
5
 
! Отговори
БМВ Фен преди 8 години
Аз пък ще продължавам да си карам в Бус лентата.Знаете ли колко ми дреме, че 2-3 пъти годишно ще платя по 50лв. Който няма - да се стиска. Аз обаче имам достатъчно и не смятам да се ограничавам. Годишно за глоби и подкупи плащам около 500лв - и си карам като цар, без въобще да се съобразявам със знаци, ограничения и ***.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами с хайката за затъмнени прозорци какво стана? Нищо!Трябва и много хайки за ненормално силни фарове. От Варна до София нощно време пристигам полу-сляп!
5
2
 
6
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Не заставам на страната на нарушителите ,но при тези ремонти и тапи на стеснените участъци за какъв контрол може да става въпрос.Виж когато цялата ремонтна сага по булевардите приключи тогава да ги почват ,но да не цепят басма на никой и да не е само като всяко чудо за три дни.
4
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Така трябва!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA CE V KAT MRAZIAT OBIKNOVENNITE HORA TOVA E FAKT,NO ZASHTO KOGATO SPRAT MUTRA ILI BOGATASH MU PRAVIAT ZNAK DA PRODALGAVA--AZ NENAVIGDAM KATADGIITE--A TI?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, ама хайките да са ЕЖЕДНЕВНИ!!! не само чудо за три днинай-добре както пише долу -с камери.. и естествено с високи глоби, за да не си струва риска!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви хайки и преследване не трябва! Просто да сложат камери и автоматично да пращат глоби! Камерите доста бързо ще се изплатят!