Той е с Порше, негов е целият град

Когато живееш в песента "бял Мерцедес", но годината е 2015-та
10 авг 2015 12:30, Екип на Dnes.bg
141
Той е с Порше, негов е целият град
Снимка: читател

Понеделник. Ритъмът на типичния от движещ се трамвай звук се нарушава само от дейността на работници по тротоара. В този миг светофарът за пешеходци светва в зелено, ритмичната му звукова уредба влиза в такт с онова чукане на работниците. Тогава се появява той. Той е с Порше и може всичко.

За него това, че на светофара, чието зелено чинно са изчакали възрастни хора, ученици във вакания и майки с колички, прави триумфа му още по-пищен.

С рев на мощен германски мотор той ръзпръсква плебса около себе си. Онези водачи, имащи неблагоразумието да му попречат да премине на тъмночервен светофар, за да завие наляво, са сплашени с форсиране на 300-400-конния двигател на Поршето.

Тогава "оная" вади телефона си, за да го снима. Това го дразни. С гневна усмивка той спира до тротоара, за да каже на "оная" да му даде телефона, за да я снима и той, да се види "на какво прилича". Тя не дава. Затова той се ядосва и я проклина - цял живот да е тъпа к**ва и цял живот да се вози на трамвай. Вероятно и да спазва закона.

Така е. Който не го харесва, му завижда. А, за да му завиждат, те трябва да го видят. Как иначе ще разберат за него? А той е с Порше. Негово е не просто кръстовището, негов е тротоарът, кварталът, градът, държавата.

Зад стъклата на скъпото си возило той е недосегаем, той е винаги прав. Самият факт, че е на скъп автомобил, прави закона на негова страна. Всъщност какво значение има законът, след като той е на бяло Порше... нещо като "бял Мерцедес", но в съвременен вариант.

В неговите очи той всъщност е на "бял Мерцедес", но героинята на Нелина вече не тръпне да протегне ръка за "долар зелен". Дали пък другият хит от онези години, в който се пее, че за милиони няма закони, ще остане все така валиден, зависи от нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Какво Порше? Това е SUV за жени с малки деца в предградията. Това Порше да не е на майка му?
82
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко пъти само видях пешеходци да пресичат на червено
81
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гошо мечката бивш милиционер в бургас също караше така порше по главната която е пешеходна! Сега е в гробищата.
80
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каращите Порше са голфъри с повечко пари.
79
2
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 8 години
Офффф, ти беше ли там, че коментираш авторът какво е видял. Все професори в тая държава, та затова сме на тоя хал. Ще гледа, че е черно и от девет вира вода ще извади, че в действителност това е един много непознат нюанс на бялото, но само той е просветен в туй познание, а останалите са прости комплексирани хейтъри, които от сутрин до вечер се чудят как да наклеветят някой "успял" съселянин...
78
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** статия И авторе , щом прави ляв завой, на него му свети зелено. Не червено. Не си много на ясно, надявам се да нямаш книжка, че иначе си опасен.
77
3
 
43
 
! Отговори
деа митарбайта преди 8 години
Как в тази Германия един път не видях някоя Панамера или някое Мазерати паркирало на забранено място.. на тротоар или пешеходна. Как? А, всеки път като се в България оставам с впечатлението, че всеки, който има кола за над 15 хил. лева се мисли, че е над закона. Криворазбраната цивилизация сме.
76
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само абсолютен селянин може да кара кола с четири врати и да си мисли, че кара Порше.
75
15
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
мнооооо яко порше !
74
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Da be6e pone MERCEDES a to.........
73
2
 
47
 
! Отговори
Втора употреба преди 8 години
Някой да не си помисли че това е супер недостижима кола. 80 бона струва колата на старо. Продал нивите на село или апартамента на тяхните и сега е гъзар първа писта
72
0
 
53
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Истината е,че неговото дърво го чака някъде и рано или късно ще се срещнат.
71
1
 
7
 
! Отговори
ASD преди 8 години
PODEDNIQ SUS XYBAVA KOLA I KOMPLEKSI XIXI
70
0
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
kato se razvarta s edna traba i nito porshe nito telefon shte ostane ! a onzi vatre kokalite shte mu pomela , taka se vkarva v red darjava , !edno na um kato ima sledvashtiq pat shte se zamisli!
69
1
 
66
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Колко по - приятно щеше да е тази Поршаааа да се движи нормално , звъка и да гали ухото на минувачите , да даде мигач, да спре на пешеходна ,да спре на платен паркинг .......хората сами ще и правят път и ще я пропускат , ако наистина това происведение на изкуството се движи като такова а не като жигулата у Лилячи карана от местния гамен. Говедаря в случая да знае че Порше е начин на живот , а говедаря и у совалка да се качи па си е говедар.
68
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на всяка мутра в БГ да се раздава безплатно по един пистов мотор ...Да може по-лесно да се отървем от него (да ни отърве от присъствието си).Днес още един се е претрепал - да му е леко покривалото, с което са го наметнали.Никаква милост за тези ***.
67
0
 
28
 
! Отговори
До 79 преди 8 години
И 2000 да командироват бай *** ще си остане *** като ***!!!.....................................................................................................
66
1
 
11
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Още в подзаглавието правописна грешка. Не ми се чете надолу...
65
1
 
32
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До АнонименМного им се кефя на тези със скъпите коли и мотори като ги набримчат и като зафучат по булевардите, пък после при едно непремерено и невнимателно завиване и т.н. като се разпльокат в някое крайпътно дърво. После оттам ги вадят на части и ги покриват с чаршафи, Голям сеир правят и тогава се сещам, че явно има господ на тази земя.
64
0
 
15
 
! Отговори
karo преди 8 години
Изтреби баламите и тия тарикати намазани сами ще изпукат....ако няма кой да те зяпа с тая кола за кво ти е ?!?!?