Тучната тревица на Руски паметник покафеня

Столичани иронизират: Срокът на годност – един дъжд
19 авг 2015 17:52, Александър Попов
214
Тучната тревица на Руски паметник покафеня
Снимка: Facebook/Спаси София

Столичани се възмутиха от бързото покафеняване на шумно рекламираната трева по трамвайните релси на Руски паметник. Като доказателство бе пусната и снимка, която доказва, че модерният цвят на новата придобивка на столичани е преливащ от зелено, през жълто, та до кафяво. Иронични граждани дори лепнаха срока на годност на тревата - 1 дъжд.

Още по темата

Някои заподозряха, че зелената кръпка си е свършила своята предизборна цел и няма нужда от поддръжка.

"В София има уникални климатични условия, които пречат на тротоарите и улиците да стоят здрави повече от три месеца след рязането на лентата... Какво остава за чимове, които дори не са валирани, а просто са наредени върху нахвърляна пръст, в която никой не се сети да сложи поливна система", пише потребител във Facebook.

"Няма поливна система, защото ще разчитат или на божията благодат небесна или на водата от Плиска - тя нали е и с нитрати, та по-зелено ще става", допълва го друга столичанка.

"Тази трева при поставянето си е зелена, след което покафенява, защото започва да боледува. Трябва сериозно поддържане и финанси. Каквото и да стане е без значение, при положение, че е пълно с толкова неприятно негативни и черногледи хора. Само се плюе. Всичко се осъжда на провал, много преди да му е даден шанс за живот. Ужасни хора!", контрира защитничка на ремонтните дейности.

Наш екип засне тревицата, а как изглеждаше може да си припомните тук.

Този участък на снимката със странен цвят обаче е нов, не е от зеления. Просто чимовете са сложени върху калта. За поливна система работниците дори и не бяха чували. Те имаха поставена цел - да застелят чимовете, а как ще се поддържа не било тяхна работа.

За нас остава да следим как този първи екоотрязък, направен от общината цели пет години след внесените при Фандъкова предложения, ще променя своите цветове. Но все пак да изчакаме и официалното откриване...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дО 180-***,то-пичх виждаш .и какво става в одоб,енито на твоя комента,-еййййййййййййййййййййййй тия *** ходят п,и джи пито да искат хапчета п,отив сън
101
0
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Не е покафеняла, а направо е почерняла на места и въобще я няма. Неграмотно изпълнение, както обикновено. Важното е фирмата да прибере парите.
100
11
 
1
 
! Отговори
Marto преди 8 години
Много ми е интересно Фандъка като направи сега 70-80 % на изборите, какво ще драскат хейтърите за жълти стинки (и кмета на Бургас и той). Не ме интересува от Герб ли е или от Мерб, жената е качествен кадър и работи. Не съм видял след комунист да остане и едно зелено стръкче и какмък върху камък, а тя преобрази София, движението и всичко... Човек по-долу е казал - по добре е и малко свършена работа срещу никаква за 25 години.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се сади август, но изборите не чакат ;)
98
1
 
16
 
! Отговори
Агроном преди 8 години
Всеки озеленител знае ,че трева не се сади август месец заради ниската въздушна влажност и силното слънце. Колкото и да поливаш въздушната влажност не можеш да я промениш. Цялото озеленяване в София е пълна пародия.....Ходили сте в Европа и сами виждате какви градини имат там. Сега садят растения около НДК !!!! Август месец.....направо съм потресен, що за простоия.....И медиите си мълчат........
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще видите как ще почернее, като се затъркалят българските трамваи, стойте и гледайте :) Само новите не изливат масло, но няма толкова нови за петицата.
96
0
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
При добра поддръжка и качествено поставяне, не би следвало да има проблеми с тревата по линията. Ключовите думи обаче са "добра поддръжка" и "качествено поставяне"
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До негкакво общо имат тук русофилите? пак идиотии.
94
4
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До Анонимен 176 И хем знаете и пак ще гласувате за тиквите...
93
2
 
29
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Спокойно.(Нашите) пари са изхарчени.Гушките на приятелчетата са напълнени.Комисионните са прибрани.Партийната ни каса пращи.Задаващите се избори са купени.СТИГА НИЕ ДА НЕ СМЕ РЕШИЛИ ОБРАТНОТО.
92
0
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Озеленяване с чимове е далеч по скъпо отколкото по традиционият начин! На голф игрища / в държави с традиции в голфа/ с времето се наслагват един върху друг през определен период от време няколко пласта чимове и пак изисква сериозна поддръжка!
91
1
 
4
 
! Отговори
BOIKO преди 8 години
rabotq s takiva trevici nari4a se tapetnna treva normalnnoe da e taka sled polaganeto no ako nqma polivnna sistema ili da se poliva s marku4i nqma da stane ni6o ot neq i da dobavq tva e 4ist razhod na darjavata HAR4ENE NA VODA taq treva 6e porasnne trqbva da se kosi?? har4enne na BENZIN za ma6inni kose treva4ki i rabotnna raka trqbva za tva i zimata kak 6e se 4isti ot snego rina4kite ??
90
1
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Сега националите по футбол да започнат да тренират там а общината да пусне няколко високоскоростни трамвая да прочистят теренаи да се приключи с тая простотия национален отбор по футбол.
89
4
 
19
 
! Отговори
нег преди 8 години
Айде сега фъндъчката да си плати озеленяването. Аз не искам моите данъци да отиват в джоба на крадливи русофили.
88
0
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
И бай трамвай като започне да ръси маслото... :-D
87
23
 
15
 
! Отговори
мрън мрън преди 8 години
"Най-обичаме да си мрънкаме, а ако нищо не правим и само се оплакваме ще бъде най-добре!" - девизът на всеки мрънкяч по форумите. А относно Фандъкова - София по-добър и оправен кмет не е виждала. Да има още неща, с които нашата кметица трябва да се справи, но нещата, които е постигнала са повече, от тези, които предстоят. А мрънкячите, които я оплюват, бас ловя, че са придошли от някое забутано село преди две-три години, или пък водят нечия предизборна кампания по форумите!
86
1
 
17
 
! Отговори
ватман преди 8 години
тази трева ще стане само грес,масло и ръжда от старите мотриси.на кой му роди това в главата абе питайте бе хора.след кратко време ще е отвратително.глупав е бил този дето е дал идеята.
85
0
 
29
 
! Отговори
жасмин преди 8 години
Тази трева е все едно в *** да сложиш ароматизатор.
84
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво и да се случи все се намира някой недоволен, все се намира някой кибик да даде акъл и разбира се всичко е много фатално и непоправимо и изисква едно дълго подобаващо за случая мърморене.
83
2
 
24
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Да са им честити на всички софиянци предизборните ремонти мило и драго се дава за да се покаже , че всичко върви безпроблемно , а за качеството кой ти гледа живот и здраве ще има следващи ремонти и така до безкрай важното е алъш-веришът да върви.