Строителни фирми масово късат кабели на ЧЕЗ

82 хиляди столичани са били без ток за над 109 часа за месец
1
Строителни фирми масово късат кабели на ЧЕЗ
Снимка: Булфото, архив

В резултат на несъобразени строителни дейности през периода 13 юли - 13 август, 82 хиляди столичани са били без ток за над 109 часа, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

В рамките на месеца изкопни работи са били причина за скъсване на 42 кабела средно напрежение и настъпването на 62 аварии в София и околностите.

Има дни, в които се повреждат по няколко кабела едновременно.

Нашите 68 аварийни екипа в София се стремят да реагират колкото може по-бързо, но понякога минава време, докато локализираме мястото на аварията, казва Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в дружеството, цитиран в съобщението.

От дружеството призовават фирмите да спазват нормативно определените процедури за съгласуване на изкопно-ремонти работи, с което ще се предотвратят аварии, нарушаване на уличния трафик и нормалното функциониране на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Леля Кунче преди 8 години
..мен какво ме боли, на кого са скъсали кабелите частни фирми. Когато на мен ми счупят прозорец, отивам и го съдя пакостника без да тръбя в държавен вестник. Айде моля ви се стига ни занимавахте с лобистки проблеми. Утре ще ми кажете че Кауфланд е много зле, защото дъждовете са придизвикали течове и затова ще вдигат цените :) .. ами това си е тяхна вътрешна политика и проблематиките им на средно ниво не ме интересуват, ама хич. ТЕ да се интересуват от какво имам нужда аз или майка ми?