"Зелен" трамвай по целия "Цар Борис III"

Проектът е по настояване на Йорданка Фандъкова
20 авг 2015 11:30,
22
"Зелен" трамвай по целия "Цар Борис III"
Снимка: Dnes.bg

Не е частично решението за зелените релси на "Руски паметник", защото в момента работим по проект за цялостна реконструкция на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III", коментира пред "Фокус" главният архитект на София Петър Диков.

Още по темата

Той уточни, че в проекта по тази реконструкция, която се надява до края на следващата година да започне, е предвидено да бъде цялостен зелен трамвай.

"Тъй като сега проектът, който се прави за реконстуркцията на бул. "Цар Борис III" е в моите ангажименти, изрично има изискване към проектантите да проектират трасето като зелен трамвай. Това е по настояване на кмета", посочи арх. Диков.

На въпрос за проект за изграждане на канализация в кв. "Княжево", той обясни, че не се работи по проекти само за този квартал, но и по цялата Витошка яка.

"Всичко зависи от парите, които ще има Столична община за изграждане на канализация. Канализацията е най-скъпата част от инфраструктурата", пресметна още арх. Петър Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAZ TREVA STANA ZA EDIN DEN SAMO NA FANDYCI VE ALOU
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mi toi Boko za 5kilometra Bokolina dade 66 miliona zaschto i fandychka da ne dade za za 100 metra 10 miliona schte q xvanete za fandyka setne aaxaaxaax
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EEI SOFIQNCITEE ZDRAVO VI PASE FANDYKOVA NA ZELENA TREVICA S VASCHITE PARICI XA IZBERETE SIQ PAK GOVEDCA
16
2
 
3
 
! Отговори
Архитект преди 8 години
Само си мислите, че е безумие, а всъщност е добре замислено - едни наши фирми да вземат добри пари за затревяването - от Руски до Княжево са близо 9 км - по окрупнени показатели поне 4,5 млн. лв. ще се усвоят за тревата. И накрая - кой е ***? този който плаща данъци на Столична или този който ги харчи..
15
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
eййй да ви се невиди и троловете...Какво ви пречи зелената зона на Руски паметник? Едно хубаво нещо да направят хората, и моментално ще го оплюете
14
4
 
6
 
! Отговори
тайна преди 8 години
Зелената трева вече е кафява.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе верно ли са дали 3.5 млн. лева за 50 -100 метра зелена тревица?И после- няма пари за лекарства, за лекари, за детски градини, бедните да го ...Гласувайте пак за герберастията!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое му е зеленото? Отгоре два сантиметра чимове без всякаква основа за да се развива и расте трева а от долу бетон. Това няма да го има след седмица. То вече по руски панетник се е батисала......здраве да е.....пак ще арчим пари.
11
4
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 8 години
Ей тая Юрданка , почна да ползва идеите на Спаси София. Само ми е чудно защо не преряза лентта на Витошка .? Да не би защото ще лъсне качеството ?
10
7
 
3
 
! Отговори
селянин без колело преди 8 години
Хахахахахаха. Да ви имам проблемите, столичанчета! Такава оригиналност и на нас ни идва в повечко. Еееех, на село си е друго!!!
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6.А защо Станишката или там на който си привърженик не го направи това?Нали е бърза печалба и пиар, що не го направиха те?Да ви *ба и хейтърите
8
3
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ако не сменят трамвайте с нови до една година тревата ще бъде цялата в масло.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе пак поне се прави нещо, докато в комунистическите градове, като Видин - Хем не се прави, Хем всички е окрадено, Хем НЯМА и да се прави.И за метрото имаше много мрънкачи, разкопавали София не било добро... ама сега милиони всеки ден го ползват и София е единствения град в България с метро... Трайте си *** скапани. Г*за си продавате за жълти стотинки. Фирмите са едни и същи в Цяла България от 25 години и са на бивши партийци. За това им е и такова качеството - посредствено.
6
11
 
20
 
! Отговори
4 преди 8 години
При немците е направено, за да го има и да стане добре. Тук се прави за снимките, докато Тиквате реже лентата. Естествено, фирмата е приятелска и е важно не крайния ефект, а да се направи огромна и бърза печалба. Това, че ще изсъхне след 1-2 седмици не е проблем. Овцете ще платят масрафа и ще продължават да блеят с чаша ракия в ръка.
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом дуета ФанДиков настоява и отстоява, значи лапаницата е осигурена и е много. А и знаем, че където ремонтират, след това по няколко пъти преремонтират.
4
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЙ ТАЗИ СЕЛСКА УЧИТЕЛКА СИГУРНО Е ПРОЧЕЛА КОМЕНТАРА МИ ЗА СААРБРЮКЕН ЧЕ ТУК ИМА 25 КМ. ОЗЕЛЕНЕНА ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ И ТЯ СИ ВДИГНА КРАКО ДА Я ПОДКОВАТ. САМО ЧЕ НЕ СЛАГАЙ ЧИМОВЕ ДРУГАРКО СЕЛСКА УЧИТЕЛКЕ А НАСАДИ КАКТО НЕМЦИТЕ РАЙГРАС И НАПРАВИ АВТОМАТИЧНА ПОДЗЕМНА СИТЕМА ЗА ПОЛИВАНЕ ЗА ДА НЕ ИЗГОРИ ТРЕВАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО. ТАКА И ТАКА ГИ ЩАВИШ ОВЧИЦИТЕ ПОНЕ КАТО НАПРАВИШ НЕЩО ГО НАПРАВИ ОТ СЪРЦЕ И С АКЪЛ.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, този трамвай ще го има ли след 5 години, нали се пуска третия лъч на метрото точно там?
2
10
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Супер е !, И изглежда като игла за вратовръзка на селски бек с гумени ботуши и шушлеков анцуг.Примитивната кълдъръмена настилка на Борис- свършва в това.....на *** звънец!Асфалтирай Цар Борис и ще печелиш местни избори доживотно,Фъндъкова...
1
11
 
16
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
нещо като да сложиш ароматизатор в кИнеф, ще изкара някой месец и ще се слее с околния пейзаж