10 бона за 15-годишния Марсело да учи в Кеймбридж

Правителството ще финансира обучението му
21 авг 2015 17:19,
72
10 бона за 15-годишния Марсело да учи в Кеймбридж
снимка: БНР

Правителството ще отпусне средства, с които да подпомогне обучението на Марсело Илиев от град Монтана в CATS College Cambridge, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

15-годишният ученик е издържал приемния изпит в условията на голяма конкуренция и е приет в колежа, но сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Министерският съвет днес реши да осигури необходимите 4350 британски лири, с които да бъде обезпечена първата вноска за настаняването на Марсело Илиев в общежитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
13
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Ами кандидатствай в Оксфорд или Кеймбридж и като те приемат тогава се оплаквай. Момчето е кандидатствало, издържало е изпита, който е доста труден дори за англичани..........................................КАТС КОЛИДЖ КЕМБРИДЖ е подготвително училище с гимназиална степен,не е Университета на Кембридж нито Оксфорд.Всеки гимназист англичанин с отличен успех може да влезе стига да има достатъчно пари или ако е чужденец препоръки от неправителствени организации.
34
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
по горе в статия пише че българи раждат по 0.8 деца а роми по 4.добре е това по един да има като този учен ром марсело,наистина те ще бъдат следващите управляващи.а българските БЪЛГАРИ ще продължават да плащат и бягат в чужбина
33
9
 
9
 
! Отговори
gergana maneva преди 8 години
Да отиват ,да се учат и да се върнат да помогнат на държавата ни да излезе от този батак!
32
2
 
20
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Ако всички деца в България кандидатстват ще бъдат приети поне половината! Да не мислиш, че държавата ще им плати следването в чужбина? И аз като данъкоплатец не съм давала съгласие парите ми да се харчат по този начин! Познавам поне трима колеги, които бяха приети в добри университети навън, но се отказаха, защото не можеха да си позволят да се издържат! С какво това дете е по-специално от тях! Да не говорим, че има и 2, за които знам, че са изкарали теста на МЕНСА! За тях какво се плати?
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименV Shotlandia visheto se plashta ot durjavata, kandidatstvai i SAAS shte ti plati
30
6
 
6
 
! Отговори
88 преди 8 години
Нашата образователна система вече е в батак.Децата по-добре да учат на запад(ако някой не му е само за диплома която може да си купи в България).Тук още преподават феодални старчета взели професорски титли за слугинаж на КГБ и Москва,които нищо не знаят.Та за да имат реализация децата да учат на запад. Браво на момчето. Пожелавам му успех..
29
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не се помага и на българите? Вече става прекалено! И аз искам да уча в чужбина. Къде да кандидатствам, за да ми плати държавата образованието?
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми трябваха $10 000 за USA, издържах си теста...=========Не знам откъде имаш тази информация, с $10,000 много трудно ще изкараш даже една година, а останалите? За едно университетско обучение в САЩ ще ти трябватпоне $60,000.
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този няма да учи наука иска да става началник - ***..Едно време Живков е дал на Чирков да учи в Мюнхен , но Чирков е учил наука. А този ще учи икономика да става началник ***..
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интегрираите ги всичките , даите им по 10 бона и на първия самолет да хващат пътя
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно са се разбрали да отпуснат парите че на изборите цялата махала вече е под строи , и на моето дете му трябват пари за следване но на него никои не му отпуска защото не е ром
24
20
 
9
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Браво!
23
3
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Дядо му Мърсел трябва да е много доволен от унуката!??
22
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми трябваха $10 000 за USA, издържах си теста с максимум точки. Нямаха пари родителите ми и си завърших в Пловдив. Сега пак съм в Америка, със собствен бизнес и 94 човека - от които 72 са българи. Какво да ви кажа, съдба има хора които и пари да им даваш не могат нищо да направят. С интерес ще следя за бъдещи публикации да видим как се справя гения в условията на изобилие на бяло в Англия... Интересно
21
2
 
28
 
! Отговори
Вице човка преди 8 години
А за другите умни деца, правителството ще даде ли пари, или има само за Марсело?
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина са превели сумата на младия гений, ще трябва да ги съдят. Във всяко висше учебно заведение на острова има информация за студентски кредит и стипендия, наред с много други облекчения, особенно за изявени умове. Ако статията изразява истината и пари наистина са преведени има отлична възможност някой следовател да се изяви, ако е просто провокация и не отрязява истината-нямам думи...
19
4
 
18
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Защо някоя фирма не се заеме с това момче а се харчат парите на всички данъкоплатци за един ром...пардон за един човек?
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са съвсем безсмислено хвърлени пари - говоря за момчето.Сега проверих в интернет за колежа.Този колеж е снобарско английско учебно заведеение, което не даваникаква степен, а подготвя своите студенти за университета.Това ще каже след 2-3 години Марсело ще трябва да кандидатства за университетза да учи за бакалавърска степен, и още и още разходи.От тази гледна точка за момчето би било 1000 пъти по добре да учи в Софийскатаматематическа гимназия или в Казанлък при учителя по физика.
17
5
 
6
 
! Отговори
мхм преди 8 години
Айде честито Марсело да се изучиш да се прославиш :)
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде накъде този , ще учи за сметка на държавата , като иска да учи в Германия , Холандия и Франция университетите са почти безпатни.. А този за някакъв пиклив колеж 11-12 клас държавата да му давала пари..