Убитият сириец е бил нападнат от сирийци, причината е битова

Участниците в сбиването са със статут на постоянно пребиваващи у нас
Обновена: 13 сеп 2015 21:32 | 13 сеп 2015 17:35, Веселина Йорданова
88
Убитият сириец е бил нападнат от сирийци, причината е битова
Снимка: архив, БулФото

Сирийският имигрант, убит при сбиване в центъра на София, е починал на място от раните си.

Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Княз Борис Първи".

Още по темата
Сигналът е подаден в полицията минути след 13 часа. По първоначална информация сириецът е бил преследван от двама други мъже, които след кратък скандал с него са го нападнали и са го наръгали няколко пъти с нож, предаде БНР.

Името на убития сириец е Ширван Абдул Селям Рашид. Той е на 22 години. Другите двама са братя и също са ранени. Единият от тях е на 26 години и е в по-тежко състояние, в момента е в болница, където лекарите го оперират, за да спасят живота му.

Малко по-късно на място са изпратени екипи на Трето Районно управление, както и на сектор "Убийства" в Столичната дирекция на вътрешните работи. На мястото на инцидента са пристигнали и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както главният секретар на МВР Георги Костов.

И двамата са отказали изявления.

Най-вероятно убийството е извършено след битов скандал. Живеещи наблизо обаче са категорични, че и тримата участници в инцидента се занимават с каналджийство.

Според източници от Министерствто на вътрешните работи и тримата участници в сбиването имат български лични документи. Те са дошли в България преди години.

В момента продължава да бъде отцепен районът на тежкия инцидент, където има изключително много полиция и бежанци.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на сириеца. Убийството е извършено също от сирийски гражданин, вследствие на битов конфликт.

Той и брат му нападнали жертвата и нанесли смъртоносната рана. Двамата са открити с травми в близост до местопроизшествието. Те са настанени в лечебни заведения.

Участниците в конфликта са със статут на постоянно пребиваващи в България. Процесуално-следствените действия продължават и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: убит сириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
причината е криминална с далавера а не битова господа журналисти
20
2
 
42
 
! Отговори
Питаща преди 8 години
"Единият от тях е на 26 години и е в по-тежко състояние, в момента е в болница, където лекарите го оперират, за да спасят живота му."Живо ме интересува КОЙ ще ПЛАЩА за операцията на този "човек" и с какви пари? Мерси!
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битката от Сирия се пренася тук
18
2
 
10
 
! Отговори
Edin преди 8 години
Вероятно измежду сирийците не стават повече убийства отколкото из нашите, но въпросът е, че вече са твърде много
17
2
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Смятайте тия въоръжат ли ги ......както каза по рано Бойко ...ще ни благодарят един ден !
16
2
 
44
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Сирийският младеж,който бе убит в центъра на София,е дължал пари на нападателите си заради услугата,която са му направили да го превозят през границата."-24 часа;Една от първите информации.Битов или "бизнес"скандал?А тези,с постоянния статут-хайде вече да го нямат!След като се занимават с незаконни действия!След като не желаят да спазват законите на държавата,която им е подсигурила покрив над главите и храна!За сметка на българският данъкоплатец!
15
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийски инженер и сирийски лекар настигнаха и наръгаха сирийски университетски преподавател, който преди да умре също извадил ножа и се развихрил.Идилия, идилия.....
14
3
 
56
 
! Отговори
Легендата преди 8 години
Все по-зле ще става с тази ***. Все едно нямаме достатъчно български ***, че взимаме и чужди. Първо си оправяш къщичката, тогава каниш гости.
13
2
 
41
 
! Отговори
PD преди 8 години
Дрън, Дрън. На това му се вика да те имат за малко умен. Каналджии убили друг каналджия, на улицата, всред резултата от дейността им, поради причина, битов скандал. Всред докараните в момента имигранти, в чужда държава, текат процеси по установяване на авторитети и подчиняване и дори заробване. А нашите служби спят и си играят на писатели на пасквили. Какво стана в ДЪРЖАВАТА НИ БЪЛГАРИ! Властите лъжат, журналистите мажат, а народа не вярва.Той и Езоп това е имал впредвид като е писал орел рак
12
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това нищо не е, очаквайте до година две като се настанят добре и се възприемат у дома какво ще става !
11
1
 
52
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Сега на тия двамата Убостници една бърза процедура по отнемане на статута и още по-бързо ЕКСТРАДИРАНЕ от Бг, посока обратно от където са дошли. ЗА назидание на другите да си натискат задниците и да не превръщат България в "ивицата Газа"
10
2
 
60
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Днес се млятят помежду си ,а утре ще почнат нас.А да ни е честито.
9
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко българи са жертви на битовата престъпност, че сега ще ни занимават и с битието на сирийците. Ай сиктир!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10Не, не е Русия този път виновна, а Ленин!
7
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно пак Русия е виновна.
6
0
 
41
 
! Отговори
Цък преди 8 години
"Според Министерствто на вътрешните работи и тримата участници в сбиването имат български лични документи. Те са дошли в България преди години."------Което ще рече, че и тримата са от Бл.Изток. А, как нападателите са получили бг лични документи и как така МВР и слжбите ни за безопастност са пропуснали "дейноста" на ... да ги наречем "new wave" бг граждани не става ясно! При положение, че понятие си нямаме колко и какви бежанци са влезли в Бг и с какво се занимават.
5
1
 
59
 
! Отговори
дяволски възел преди 8 години
А ВИДЯХТЕ ЛИ ДО КЪДЕ ВОДИ ТОЛЕРАНТНОСТТА На тиквун,към бежанците терора и войната се премества у нас,както и да го разглеждате терора дойде и ние го приехме с отворени обятия,ай честито на печелившите...
4
0
 
74
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Най-вероятно убийството е извършено след битов скандал. Живеещи наблизо обаче са категорични, че и тримата участници в инцидента се занимават с КАНАЛДЖИЙСТВО".Ссссстига беееее! Аз си мислех, че са сирийски ядрени физици!
3
0
 
76
 
! Отговори
Лошо преди 8 години
В Сирия се бият помежду си и тук се бият. Защо насила да превръщаме България в Сирия?
2
1
 
45
 
! Отговори
будало преди 8 години
днес е добър ден за бежанците - 1 заклан и 10 удавени .