Убитият сириец е бил нападнат от сирийци, причината е битова

Участниците в сбиването са със статут на постоянно пребиваващи у нас
Обновена: 13 сеп 2015 21:32 | 13 сеп 2015 17:35, Веселина Йорданова
88
Убитият сириец е бил нападнат от сирийци, причината е битова
Снимка: архив, БулФото

Сирийският имигрант, убит при сбиване в центъра на София, е починал на място от раните си.

Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Княз Борис Първи".

Още по темата
Сигналът е подаден в полицията минути след 13 часа. По първоначална информация сириецът е бил преследван от двама други мъже, които след кратък скандал с него са го нападнали и са го наръгали няколко пъти с нож, предаде БНР.

Името на убития сириец е Ширван Абдул Селям Рашид. Той е на 22 години. Другите двама са братя и също са ранени. Единият от тях е на 26 години и е в по-тежко състояние, в момента е в болница, където лекарите го оперират, за да спасят живота му.

Малко по-късно на място са изпратени екипи на Трето Районно управление, както и на сектор "Убийства" в Столичната дирекция на вътрешните работи. На мястото на инцидента са пристигнали и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както главният секретар на МВР Георги Костов.

И двамата са отказали изявления.

Най-вероятно убийството е извършено след битов скандал. Живеещи наблизо обаче са категорични, че и тримата участници в инцидента се занимават с каналджийство.

Според източници от Министерствто на вътрешните работи и тримата участници в сбиването имат български лични документи. Те са дошли в България преди години.

В момента продължава да бъде отцепен районът на тежкия инцидент, където има изключително много полиция и бежанци.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на сириеца. Убийството е извършено също от сирийски гражданин, вследствие на битов конфликт.

Той и брат му нападнали жертвата и нанесли смъртоносната рана. Двамата са открити с травми в близост до местопроизшествието. Те са настанени в лечебни заведения.

Участниците в конфликта са със статут на постоянно пребиваващи в България. Процесуално-следствените действия продължават и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: убит сириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Георгиева преди 8 години
ДНЕС БГ, ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!