Ден без автомобили по жълтите павета

Целта на инициативата - по-чист въздух
22 сеп 2015 08:43,
6
Ден без автомобили по жълтите павета
Снимка: архив Булфото

Денят на независимостта на България съвпада с Международния ден без автомобили - инициатива, която традиционно се отбелязва в София.

Заради нея жълтите павета в центъра на столицата ще са затворени за коли през целия ден. Целта е да се намали замърсяването на въздуха и да се стимулират повече хора да оставят автомобилите си и да изберат по-екологичен начин на придвижване, съобщи ”Нова телевизия”.

През целия ден ще се провеждат различни информационни събития, спортни игри като състезания с велосипеди, уроци по йога и тай чи, както и концерти.

Ще се движи и ретро трамваят на София, а мобилна станция ще измерва качеството на въздуха. Сравнителните данни от замерванията през миналата година показаха, че в този ден въздухът е бил значително по-чист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
35
 
! Отговори
пешо преди 8 години
кога ли ще им дойде акъла да затворят жълтите павета за коли ЗАВИНАГИ??
3
2
 
35
 
! Отговори
коко преди 8 години
Чудесен ден още повече голяма част от населението на града е по родните места.Чистичко е приветливо,спокойно!Само някой форумни *** са вечно недоволни но....
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименсупер отивам да се позабавлявам на вън ,вместо да дрема в къщи пред телевизора!
1
0
 
40
 
! Отговори
Срам за кмета! преди 8 години
Поредната глупост. Оная кметка марионетка ако вземе да оправи светофарите ще има 10000 пъти по-малко емисии, но нали трябва да пълнимн джобовете на някой с парички от бензинец и нафта. Ненормално е точно на Минерал Сувенир и руската църква на жалтите павета в 6.30 сутринта да седиш и да чакаш 75 или 90 секунди червен светофар при положение, че дори и кучетата още спят. И вместо да направят зелена вълна,от Люлин до младост има червена вълна и стоиш, чакаш и гориш безмислено гориво. Срам за кмета!