Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!

Лекарите са категорични: Здрава е и може остане в ареста
Обновена: 24 сеп 2015 15:19 | 24 сеп 2015 13:08,
62
Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!
Снимка: архив Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, която преби бебе в частната болница "Софиямед" през април, е пусната под домашен арест, съобщи Нова телевизия. 

По-рано днес стана ясно, че тя страда от депресия и има камък в жлъчката. Това е заключението на експертите в МВР болница, които трябваше да установят дали здравословното състояние на акушерката не налага настаняването й в болнично заведение, или извън ареста, у дома.

Заключението на експертите е, че диагнозата позволява лекуване в следствения арест, а за депресията й е предписан медикамент.

Още по темата
Въпреки това Ковачева е в добро психично здраве. Лекарите от МВР болница са установили още, че акушерката е отслабнала с 20 килограма вследствие на преживения стрес след ареста й.

Експертите обаче са категорични - здравословното й състояние не налага извеждане от следствения арест.

На днешното заседание адвокатът на Ковачева Владислав Янев отново поиска отвод на съдебния състав, тъй като двама от тримата членове са гледали предходна мярка за неотклонение на Ковачева и не са я освободили. Така по думите на Янев, те били вече предубедени и нямало да са безпристрастни.

Апелативните магистрати обаче отказаха да си направят отвод, защото са спазили принципа на законност и избора на съдебен състав и просто са се паднали дежурни на датата, на която вече е била определена дата от състав на Софийския градски съд.

Акушерката бе в следствения арест от края на април, когато бе задържана, след като след нейна смяна в "Софиямед" петдневно бебе беше транспортирано в "Токуда" с опасност за живота.

Видеозаписите от камерите в отделението по-късно показаха, че освен новородената Никол, Ковачева е посягала и на други деца. Тези материали ще бъдат отделени в друго дело, по което разследващите вече работят. Възможно е да се стигне и до нови обвинения срещу акушерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ееАми като не е добре, може да поиска да я лекуват, може да получи и адвокатска защита, дори и да няма средства. А крехките и невинни душици, които е налагала по главичките, могат ли да се защитят или да се оплачат?!!! Да гние в ареста, никаква милост! Още повече, че не се забелязва никакво разкаяние или съжаление за стореното. И кой от нас е сигурен, че детето му не е третирано по същия начен от други *** на друго място?
44
1
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
Никой не споменава, че тя е свободен човек! Мярката за неотклонение може да бъде да бъде: подписка, гаранция, домашен арест, задържане под стража.:) Единственото което ме притеснява е: Експертите обаче са категорични - здравословното й състояние не налага извеждане от следствения арест.По тази логика, можем с лека ръка да махнем на убити, ограбени, изнасилени...и те са - лабилно психически податливи...но, ако убият, изнасилят, ограбят близките ви, не бихте искали ,,домашен арест"..Не плащаш? "
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам в каква депресия е, но не е заплакала и гледа доста нагло. Представяте ли си що за човек трябва да си да биеш така новородено? Ударите й на записите са отработени, явно дълго тренирани. Да не би да ги обучават специално как да блъскат главите на бебетата, че да не оставят видими следи, а да ги зашеметяват и приспиват? Защо невролозите не обяснят какви могат да бъдат последствията в по-късна възраст? Родителите наясно ли са или крият от тях?
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е журналистите да научат каква е разликата между мярка за неотклонение и присъда! Срещу тази жена все още няма влязла в сила присъда, нито осъдителна, нито оправдателна, та журналята да ви внушават как тя си отишла вкъщи като свободен човек! Мислете малко преди да пишете, бе господа журналисти, спрете да ни дезинформирате.
41
1
 
4
 
! Отговори
бъдещ баща преди 8 години
Та имах предвид, че всеки си има своя живот и проблеми, но престъпленията са престъпления и е гадно да ги оправдаваме защото някой бил уморен, друг бил беден, а трети бил тежко влюбен...
40
1
 
10
 
! Отговори
бъдещ баща преди 8 години
Стига се лутали от едната крайност в другата. Нито е за смъртна присъда, нито е невинна. Жената е извършила ужасно престъпление -да пребие невинно същество. Накратко - за съд е! Дали е *** не трябва ние във форума да решаваме, а компетентните органи. Аз чакам дете всеки момент и съм стресиран леко, работя на две места и оня ден ми идеше да пребия шефа си ама не го направих. Ако го бях направил оправдава ли ме това?Той ли ме кара да правя деца?Той ли ме кара да работя на две места?
39
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Да не прекаляваме. Основанието е, че докато е под домашен арест не може да нанася побой на новородени. Това, което е важно, е каква присъда ще получи за стореното.
38
2
 
1
 
! Отговори
майор Газдов преди 8 години
Да влиза в мъжкия затвор с повече съкилийници. Там ще я посъветват добре.
37
2
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
СЪДА НА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ ТАКА СЪДИ.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е болна, а е злобна. Всички акушерки и лекари бият новородените, само че тази е прекалила, защото малкото се е оказало жилаво. Така ги зашеметяват и те не плачат, а само спят. Как иначе мислите, че ще работят без почивка по три денонощия.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак започнаха с глупостите.. Домашен арест?! Страхотно. После искаме престъпниците да имат респект и страх от закона. Как да стане? Сега остава да установят, че е невменяема и картинката ще е пълна.
34
7
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Не казвам, че престъплението и е леко- напротив.Но...все пак...казвам, че според мен, жената е болна. Подобно престъпление, един психически здрав човек не би направил. отново казвам, според мен. Тук е мястото на специалистите.Ако е психически болна, не би следвало да лежи в затвор, а в лечебно заведение.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ее Ооооооо, изтормозена била, ох, колко сме състрадателни към *** !! Ама, ако беше ти пребила детето, дали щеше пак да лееш съчувствие? Колкото до виновността, цяла България имаше възможност да прецени ! Остава сега, от съчувствие, да обясните как видеозаписите са били манипулирани !
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъплението й е нечовешко. И това няма нищо общо с гадните ни политици, пасивността на народа ни, стресът в който живеем, пенсиите на пенсионерите, бежанците, Бойко и Костов и т.н. Инжекция със смъртоносна отрова или затвор до живот. Защото е проявила многократно животинска жестокост към най-нежните и беззащитни създания и не заслужава да живее. Жалко за дъщерите й - те не са виновни.
31
11
 
4
 
! Отговори
ее преди 8 години
Личи си, че жената е изключително изтормозена. Да се твърди, че е здрава, то с просто око се вижда, че не е добре. А щом е отслабнала 20 кг за толкова кратко, на това лекарите "здраве" ли му викат?
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен жената е болна.А, относно злобата във форума, много по-добре щ е е да я насочите по време на изборите или срещу някой от преките и косвените виновници за това, а именно Доган, Пеевски и останалите политици.Но е най-лесно да се нахвърлим срещу жената.Без да я оневинявам за стореното, разбира се.
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що я пуснаха тая рецидивистка ?! Кво, като е отслабнала, тя и без друго има нужда! Като нищо ще избяга, кой ще се занимава с нея, полицията е заета с бежанците, и ще иде да бие бебета в Швеция или Германия!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато обикновен човек извърши престъпление в България и около него се вдигне медиен шум ,с този човек е свършено.Най-вероятно дните и са преброени.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И този адвокат после как ли прегръща неговите деца?
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, докато премазваше със стъклени бутилки бебешките главици, нищо и нямаше. Да вземем да и дадем да поубие някое и друго бебе ей така - за да си върне Ковачева жизнения тонус, а?