Ремонтът на Централна гара завършен на 75%

Сградата ще има трето ниво, на което ще се изгради фуудкорт
14 окт 2015 09:57,
21
Ремонтът на Централна гара завършен на 75%
Снимка: Булфото, ахрив

Работата по сградата на Централна гара е завършена на 72-75%, обяви инж. Ивайло Дженев ръководител на проектите за рехабилитация на гарите в София, Бургас и Пазарджик. По думите му, към момента е свършена много работа.

"Направени са абсолютно всички инсталации на източната страна на гарата. Това са работи, които вие не ги виждате, но това са всичките видове инсталации. Западната част на гарата изцяло е завършена. Всички офиси в помещенията, които гражданите не могат да видят са изградени", каза той пред "Фокус" и поясни, че служители вече работят там.

Дженев обясни, че промените са в три области.

В областта на конструктивното укрепване, което гражданите няма как да видят. Енергийната ефективност на сградата е много повишена, което гражданите ще усетят. Няма да има вече топла чакалня. Температурата ще бъде и вън и вътре с нормални комфортни градуси. Третото е архитектурното обновление на сградата. Тя ще изглежда по друг начин. Създадено е трето ниво, на което ще бъде сложен така нареченият фуудкорт, на който гражданите ще могат докато изчакват влака или посрещат някой, да изпият по някое питие или да хапнат закуска", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.